15 March 2016

3 TIPS JANA INCOME TANPA KELUAR RUMAH



Ramai tau tanya betul ke flexible business shaklee. Ataupun hanya omong kosong? Mestilah betul cuma cabaran dan result agak tinggi sedikit berbanding yang boleh keluar. Selalunya, dalam rumah mereka hanya kuasai ONLINE target sahaja. Sama juga. Macam-macam cara ada kan nak buat bisnes. Jom saya share 3 tips utama untuk buat bisnes shaklee dari rumah sahaja :)


🌠 barang boleh order dari shaklee. Shaklee akan hantar terus ke rumah anda. Selalunya jika order hari ini, esok dah sampai. Anda cuma perlu forecast stok sahaja. Ikut pengalaman saya, jarang dah shaklee hantar barang lambat, dulu ada juga sebab nak selaraskan shipment dan walk in. Kadang tu, petang saya order, esok pagi dah sampai dah stok yang kita nak. Heaven! ;)

🌠 pos barang? Anda boleh daftar dengan pos laju atau gdex. Ikut tahap bisnes anda. Jika kena caj, boleh cover dari untung runcit anda. 

🌠 kelas coaching atau kelas marketing? Telegram ada, group whatsapp ada, webinar ada. Ramai yang ikuti kelas sambil menyusu anak, sambil lipat kain, sambil landing, siap dengan kain batik pun ada!

3 point atas cukup dah untuk bermula buat bisnes shaklee. 

Namun, perlu ingat point2 atas bukan boleh ikut selalu. Ada masanya, offline meeting dan offline coaching lebih kuat aura, kelas nutrisi jugak ada di adakan di branch2 shaklee. So, jika anda mampu pergi, anda akan untung lebih. 

Jika anda nak mula, tapi kenderaan pun takde. Atau jenis duduk rumah tak boleh keluar sebab anak nak jaga dan sebagainya, guna 3 point di atas tu. Kalau konsisten insha allah anda boleh keluar dari kepompong alasan. :)

Jom sertai saya untuk ketahui banyak lagi tips yang menarik hanya untuk anda :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: