18 February 2018

TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE

Hi,

Entry sebelum ini dah tahu tentang YOUTH dan rangkaian produk YOUTH kan? Sekarang jom tengok antara testimonial YOUTH selepas beberapa hari penggunaan ( purata 20 hari +-)

 Nampak tak eye bag kurang? Dan muka lebih glowing :)
 Eyebag auntie ni pun makin kurang dan kulit lebih shining :)
 Jeragat makin kurang 



 Parut lebih tertutup dan kurang menyerlah dari sebelum ini

Best kan? Jom cuba produk YOUTH hari ini :)

HUBUNGI KAMI : https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979 Email : rehanswardrobe@gmail.com Blog : www.rehanswardrobe.com Instagram : rehanswardrobe
Continue Reading

PRODUK-PRODUK YOUTH SKINCARE

Salam semua,

Hari tu saya ada share tentang skincare terbaru dari shaklee iaitu YOUTH SKINCARE . Semua yang dah guna YOUTH ni memang semuanya cakap WOW. Sangat best dan sangat selamat untuk semua. Yang penting tidak ada bahan kimia langsung. Sebab ini lah ramai yang suka sangat dengan YOUTH ni :)

Ramai tanya ada apa dalam satu set skincare YOUTH. So dalam entri ini saya nak kupas satu-satu tentang item dalam YOUTH :). Ready to fall in love ya ;)

1. LUMINIOUS GEL OIL CLEANSER
:regi
Produk 3 dalam 1 ini yang mengandungi :


* pH yang seimbang
* Bebas sabun
*Gabungan daripada vitamin dan
polifenol serta alga mengilatkan
kulit, menjernihkan kulit dan
menyediakan kulit kita untuk
dunia luar

2. PERFECTING SKIN TONER
Dengan YOUTH Toner, kulit anda akan kelihatan lebih licin, lebih lembap dan juga terpelihara dari dari sel-sel yang telah mati (yang menjadikan kulit kusam) dan bebas dari segala pencemaran persekitaran (toksin-toksin). Ia bantu menjadikan kulit kita lebih berseri-seri

3. AGE DEFENSE MINERAL MOISTURIZER SPF 30
:beetle: Melindungi kulit kita jauh dari sinaran matahari.
:beetle: Sumber bahan semulajadi dari hidupan laut biopolimer yang terdapat di dalam moisturizer ini bantu lindungi kita daripada pencemaran.
:beetle: Kesan dari vitamin yang terkandung di dalam produk ini dapat membantu melembapkan kulit wajah kita dan meningkatkan penampilan tona warna kulit yang lebih sekata.

4. YOUTH ACTIVATING SERUM
:shell: Serum ni mempunyai 10 kali ganda bahan aktif yang bantu pemulihan secara kritikal.
:shell: Dengan campuran vitamin,
polifenol, produk ini dapat
bantu penghasilan kolagen dan membaikpulih hingga pada tahap sellular.

:shell: Mengembalikan aura seri muka yang superb dan keremajaan kulit.

5. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM
Krim malam yang sangat dinanti-nantikan ini dijangkakan dapat menyokong proses pembaharuan sel kulit muka kita sewaktu kita sedang tidur.
Wow, best sangat ni!
:bug: Lagi kan, dengan campuran bahan botani yang sangat best, ia bantu penghasilan kolagen dan elastin yang membuatkan kulit kita kelihatan lebih muda, lebih lembut dan halus, dan glowing

6. RADIANCE C+E

Yang terakhir, formula gabungan vitamin C tulen dan vitamin E ini bantu mencerahkan kulit dan ia telah terbukti dapat mengurangkan kesan garisan-garisan dan kedutan.



Berminat?

HUBUNGI KAMI : https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com
Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe
Continue Reading

06 February 2018

YOUTH SKIN CARE

Assalamualaikum semua,
Nak share sesuatu yang you all mesti suka sangat. Minggu lepas, Shaklee ada lancarkan skin care terbaru. Memang sangat WOW! Sebab nya Shaklee patentkan skin care ni dan tak ada skin care brand mana-mana yang ada elemen eksklusif seperti dalam YOUTH ni. Roger Barnett, CEO Shaklee mengambil masa 8 tahun untuk keluarkan produk yang sangat best ni. Banyak penyelidikan, infact, lab person dah penat bila sebenarnya dah lulut tapi tetap tak meet requirement dari CEO ni. Betapa dia nak yang the BEST dan SELAMAT untuk semua. Almost perfect!
.
.
Layan gambar dulu ya. :)
youth skincare
Yang ni pakej eksklusif untuk leaders Shaklee. Memang sangat elegant packaging dia. Sungguh tergoda tau.




 Antara kandungan YOUTH set
SPF Cream ( Tak dapat lagi sebab stok tak sampai lagi )
KEISTIMEWAAN YOUTH SKIN CARE
1. Mempunyai clinical result tanpa kompromi
2.Lebih 8 tahun penyelidakan untuk memastikan produk yang dikeluarkan selamat dan berkesan  seiring dengan objektif Shakle
3. 100% vegan ( unsur botani
4.  Hipoalergenik
5. Tidak menyumbatkan liang pori
6. Duji oleh dermatologist dan oftalmologist
7. Bebas dari 1500 bahan kimia yang selalu digunakan oleh produk penjagaan muka yang lain
8.  100% wanita telah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang lebih muda
9.  2/3 wanita menunjukan indeks umur yang lebih muda dari 10 tahun
10. Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia
11. Ekstrak botani di uji lebih 350 bahan asing atau tercemar untuk memastikan ekstrak botani adalah selamat untuk digunakan
EKSTRAK DAN RAMUAN DALAM YOUTH
Muscadine Grape : polifenol melindungi sel dan DNA. Ramuan ini lah menjadi igauan ramai sebab ramuan ini terdapat dalam produk supplemen termahal Shaklee VIVIX. Ramuan ini menentang radikal bebas dan tinggi antioksida serta memelihara kulit dari anasir luar
Lotus Japonicus : Penjanaan semula dan memberi nutrien dan tenaga pada sel
Apple stem : Mempercepatkan pembaharuan kulit
Schisandra Chinensis : Untuk menenangkan kulit yang radang, sensitive atau gatal. Ia juga selalu digunakan untuk merawat dermatitis dan radang kulit
Vital Repair + Complex : Nutrien dan antioksida untuk kulit
Fungsi YOUTH :
1.  Untuk kulit lebih muda
2.  Memperbaharui tekstur kulit
3.  Menaikkan seri wajah
4. Mengurangkan jeragat dan kedutan di wajah
5. Menegangkan kulit
6. Melindungi kulit dari sinar UV
7. Mengurangkan pigmentasi
8. Menjadikan kulit lebih awet muda


Saya bagi teaser testimonial dulu. Jom layan. Memang best!
.
.
Nampak kan perbezaan ketara?
HUBUNGI KAMI : https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe
Continue Reading

18 January 2018

Kebaikan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua,

Semua orang sedia maklum kan tentang betapa pentingnya minyak ikan pada badan kita? Minyak ikan yang mengandungi EPA dan DHA harus di ambil dari sumber lain kerana badan kita tidak dapat memproses asid lemak tersebut sendiri.


Sebelum saya nak kupas tentang betapa omega guard Shaklee sangat istimewa, saya nak senaraikan tentang fungsi OMEGA atau minyak ikan pada semua :


KELEBIHAN OMEGA

omega guard shaklee

  1. Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
  2. Membantu meningkatkan kesuburan.
  3. Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
  4. Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  5. DHA dan EPA mampu menentang trombosis
  6. Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.
  7. Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
  8. Mengekalkan tekanan darah normal
  9. Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
  10. Merendahkan kolestrol
  11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.
  12. Mengawal masalah obesiti
  13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
  14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin
  16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhr perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
  17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
  18. Mencegah penyakit alzheimer.
  19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain
  20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
  21. Membaiki alahan kulit dan untuk SLE
  22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
  24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
  26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  27. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  28. Membaikpulih gout dengan berkesan.
  29. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
  30. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.
  31. Mengurangkan kolestrol dalam darah

Dalam entri sebelum ini juga, saya pernah kongsi tentang keistimewaan omega guard Shaklee, namun saya nak terangkan lebih terperinci tentang keisitmewaan omega guard berbanding minyak ikan yang lain.

keistimewaan omega guard



6 KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE DARI MINYAK IKAN YANG LAIN :


1. Penyulingan Molekul Tiga Peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega-3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti merkuri, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan pelbagai bahan cemar lain.

2. Kualiti terjamin- Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

3. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.

4.  Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega-3 (546mg EPA, 360mg DHA).


OMEGA GUARD



5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.



Banyak lagi artikel yang boleh di muat turun dalam link : Keistimewaan omega guard Shaklee
Untuk koleksi testimonial omega guard boleh klik link : Testimoni omega guard Shaklee

OFFER HEBAT BULAN JANUARI!
BELI 3 DENGAN LESS 5%
JADI YANG TERAWAL UNTUK MENIKMATI OFFER TERSEBUT

HUBUNGI KAMI :
https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com
Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe



Continue Reading

Keunikan ESP shaklee

Assalamualaikum semua,


Hye, hari ini nak share sedikit info tentang esp Shaklee. Sebenarnya banyak sangat keistimewaan esp Shaklee ni.Saya pernah share dalam banyak entri sebelum ini tentang soya ESP shaklee sebelum ini. Pernah juga saya kupas tentang kelebihan esp sebelum ini juga. Dalam entri tersebut, saya ada selitkan tentang Identity Preservation Program atau lebih dikenali dengan IPP.


Identity preservation program ni lebih kurang macam third party inspection. Shaklee akan lantik satu pihak untuk periksa segala benda tentang ESP dari mula penanaman soya sampai di tuai dan di proses. Wow sangat kan? Bukan Shaklee yang periksa sendiri, tetapi pihak ketiga di mana semua bentuk keputusan harus di akur oleh pihak Shaklee. Sehinggakan peralatan yang digunakan untuk menuai atau menanam soya itu pun di ambil kira dalam program ini. Hebat kan? Bukan calang-calang produk ESP ni tau.


Yang paling menarik, jika apa-apa kriteria mengikut spec tidak dipatuhi maka, akan di batalkan dan tak boleh di luluskan. Betapa Shaklee menjaga kualiti soya esp Shaklee ini.


Selain itu, program ini bertujuan untuk menjaga genetik soya tanpa bahan kimia dan gangguan bendasing luar yang boleh mengganggu struktur soya tersebut.


Sebab itu, ESP Shaklee sangat berkualiti dan ramai sukakan ESP kerana piawainya tersendiri.








Ingin mencuba ESP Shaklee yang mengandungi seribu satu rahsia tersendiri? Boleh hubungi di mana-mana medium untuk info atau order :)




https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com
Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe



Continue Reading

09 January 2018

Dekorasi ruang tamu dan ruang makan

Assalamualaikum semua :)


Lama pulak tak share tentang deko rumah kan? Kali ni nak share sedikit dekorasi ruang tamu yang di ubah sedikit sejak tahun 2014. Pada tahun 2014 kami pindah masuk rumah syurga ini :) Dah 4 tahun berada di teratak ini. Alhamdulillah untuk sebuah rumah yang simple dan sedap mata memandang. Syurga duniaku. Kalau selagi tak balik rumah sendiri, memang rasa lain je. Home is always sweet when you are in there <3
.
.
Projek tahun ni sebenarnya nak plan deko bilik budak-budak. Dah berlima sekarang haruslah migrate kan budak-budak ke bilik sebelah. Lenguh badan dah nak tidur kat atas toto. :P So tengah merangka-rangka plan untuk deko bilik anak-anak, teringat yang tak share lagi ruang tamu yang latest. Banyak mengalami perubahan sejak tahun lalu. Alhamdulillah, deko ni kena buat slow-slow sebab nak deko bukan setakat plan sahaja, duit nya pun kena ada :)


Ok jomlah kita tengok gambar. Gambar tak berapa cantik. Agak blur, tapi boleh lah kan. Asalkan korang boleh dapat manfaat dari idea ini. Dulu dah pernah share dalam entri susun atur ruang tamu. Boleh lah kalau nak jenguk :)



Ruang tamu yang sebelum. Masa ni baru juga pindah.


Selepas ubahsuai sedikit.


Tak banyak perubahan di ruang tamu, kecuali langsir memang tukar habis sekali dengan rail dia. Langsir jahit di jakel. Design saya. Memang suka simple macam ni. Karpet tebal tu evergreen punya corak. Pilihan suami. Meja kopi tu pun dah tukar sebab yang lama tu asyik goyang-goyang bila budak -budak main asyik terjatuh. Agak bahaya di situ. Kemudian tambah rocking chair :)


Ruang makan sebelum


Ruang makan selepas.


Untuk ruang makan, kami cat momento. Upah sahaja sebab tak pandai cat. Lepas tu tambah cermin dan lampu di atas tu.


Ni almari lego syamil. Simpan semua koleksi lego syamil :)

Tu sahaja setakat ni. Nanti kalau ada ubahsuai saya share okay :)
ps : Sorry gambar tak berapa clear. Handphone cabuk aja :P:P











Continue Reading

08 January 2018

Alahan dan allergi pada kanak-kanak

Assalamualaikum semua,


Jika sesiapa yang pernah alami alahan atau allergi, mereka cukup waspada dengan apa yang menyebabkan atau trigger alahan terutama alahan pada bayi atau kanak-kanak. Bukan senang nak kawal eczema atau alahan dan allergi pada kanak-kanak tau.


Selalunya kanak-kanak yang alahan dan allergi disebabkan oleh pemakanan dan persekitaran mereka. Ada yang alah terhadap habuk, ada yang alah terhadap telur, ada yang alah terhadap perasa dan pewarna tiruan serta macam-macam jenis alahan lagi.


Sebab itu ibu bapa perlu tahu apa yang anak-anak mereka boleh makan dan tak boleh makan. Kadang-kadang persekitaran yang bagaimana mereka boleh kawal dan sebagainya. Hanya ibu bapa atau penjaga kanak-kanak kenal mereka dengan baik.


Macam kakak ipar saya pernah beritahu saya, anaknya memang ada alahan. Kalau makan cheese lebih sedikit dia akan batuk-batuk teruk. Baru-baru ini, kakak ipar saya ada beritahu anaknya makan vitamin brand XXX, tetapi anaknya batuk bertambah teruk dari hari ke hari. Jadi masa tu saya cuma syorkan OMEGA, kerana omega mampu mengurangkan radang batuk dan alahan. Mungkin anaknya alah pada pewarna dan perasa tambahan di dalam vitamin tersebut. Wallahualam.


Anaknya memang serasi dengan OMEGA GUARD. Alhamdulillah, alahannya pun makin terkawal. Sama juga dengan anak saya aeisyah. Aeisyah pun ada eczema sejak bayi lagi. Tapi, memang sangat terkawal. Semasa menyusukan aeisyah, saya akan makan OMEGA GUARD dan anak saya mendapat manfaat dari OMEGA GUARD melalui susu ibu. Lepas tu dah lama dia dah tak kena ekzema. Ada sesekali akan muncul balik terutama jika dia makan gula-gula yang tinggi kandungan pewarna. Saya akan bagi dia omega dan meal shake berselang seli dengan vitalea kids .


Meal shake pula mempunyai kandungan protein yang mampu membaiki tisu-tisu kulit yang rosak. Kulit anak pun jadi cantik gitu. :)


alahan




Kalau ada anak-anak yang mempunya masalah alahan, sila pantau pemakanan dan persekitaran ya. Kawal sebelum ia menjadi teruk. Jika jadi teruk selalunya doktor akan sarankan steroid. Jika perlu elak lah steroid kerana ia akan membawa kesan sampingan jika dose berlebihan.


Amalkan home made food dan pilih makanan yang kurang gula untuk anak anda:)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 January 2018

PERLUKAH VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK ?

Ramai yang suka bertanya perlukah vitamin untuk kanak-kanak atau lebih ringkas supplemen untuk kanak-kanak. Perlu di ingat vitamin atau supplemen kanak-kanak adalah untuk menampung nutrisi kanak-kanak yang lopong dalam pemakanan seharian.


Dari zaman belajar lagi kita sudah didedahkan dengan kepentingan nutrisi dalam badan kita. Nutrisi sangat penting dalam tumbesaran dan perkembangan otak sedari kecil. Ramai pakar pemakanan berpendapat nutrisi perlu seimbang dalam pemakanan seharian.

Kalau kita tengok dalam pinggan pemakanan anak, cukup seimbang kah makanan mereka? Sayur cukup? Buah cukup? Mineral-mineral lain okay? Walaupun kita masak sendiri hari-hari, namun mungkin kita terlepas pandang untuk pantau kandungan vitamin dan mineral dalam pemakanan seharian.


Vitamin dan supplemen untuk kanak-kanak sangat banyak bak cendawan tumbuh selepas hujan di pasaran. Apakah kriteria penting dalam pemilihan vitamin untuk kanak-kanak?

Saya boleh senaraikan serba sedikit tips pemilihan vitamin untuk kanak-kanak seperti berikut :

1. Halal dan semulajadi
2. Tidak menggunakan pemanis dan perasa tambahan kerana pemanis dan perasa tambahan merupakan agen utama untuk allergi dan sakit-sakit yang lain
3. Berkesan dan selamat
4. Diuji secara klinikal dan melalui proses RND yang ketat

Pilihan saya semestinya vitalea kids , omega guard dan meal shake


supplemen kanak-kanak

VITALEA KIDS

1. Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral
2. Bebas gluten
3. Mengandungi Xylitol iaitu pemanis semulajadi dan tidak sebabkan kaviti gigi sangat sesuai untuk kanak-kanak yang cerewat tentang rasa
4. Berkesan dan semulajadi
5. Kaya dengan sumber anti oksidan
6. Selamat , halal dan ada kelulusan KKM
7. Senang dikunyah dan berperisa anggur
8. Menaikkan selera makan
9. Meningkatkan sistem imun kanak-kanak
10. Menampung nutrisi kanak-kanak yang lopong
11. Sesuai untuk kanak-kanak yang asma atau allergi
12. Mengurangkan rasa lesu semasa belajar

vitamin untuk kanak-kanak



MEAL SHAKE
1. Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral
2. Mengandungi fiber yang bagus untuk kanak-kanak yang sembelit
3. Mengandungi soya non gmo untuk kulit yang lebih cantik dan untuk sel yang lebih baik
4. Berperisa vanilla dan berbentuk serbuk sesuai dibancuh dalam susu atau minuman kegemaran kanak-kanak
5. Sesuai untuk kanak-kanak yang baru berusia setahun dan tidak pandai kunyah tablet
6. Meningkatkan selera makan
7. Sesuai untuk kanak-kanak yang picky eater
8. Bagus untuk sesetengah kanak-kanak yang eczema
9. Meningkatkan sistem imun

omega guard



OMEGA GUARD
1. Minyak ikan terbaik untuk perkembangan otak dan mata kanak-kanak
2. Sesuai untuk kanak-kanak yang mengidap ekzema, asma atau allergi
3. Mengurangkan radang jika batuk atau selesema
4. Omega guard tidak dihasilkan dari hati ikan yang penuh toksik
5.Minyak ikan yang lengkap dengan asid lemak ALA, EPA dan DHA
6. Dihasilkan dengan kaedah penyulingan berperingkat untuk menyingkirkan logam berat
7. Membantu memori kanak-kanak lebih baik
8. Meningkatkan tahap aktif anak-anak semasa pembelajaran




Berita baik!
Promo VITALEA KIDS dan OMEGA GUARD berlangsung sepanjang bulan januari ini.
Boleh WhatsApp 0122319979 atau klik link ini untuk terus ke inbox kami :)

http://www.wasap.my/60122319979






Continue Reading

29 December 2017

5 SEBAB ANDA WAJIB ADA PAM SILIKON INI

Assalamualaikum semua,

Dah lama tau nak share tentang pam silikon. Dari masa berpantang lagi teruja sangat nak kongsi tentang betapa bestnya pam silikon ni. Hari ini baru ada masa. Hehe. Oklah tu dari tak ada langsung kan. :P
.
.
PAM SILIKON
PAM SILIKON : SUMBER GOOGLE
Ini lah dia rupa pam silikon yang menjadi viral dulu. Saya pun baru tahu juga tentang pam ini. Selalu lalu lalang dekat newsfeed kat facebook. Masa mengandung semua cakap pam ni best. Kemudian saya pun beli satu. Asalnya nak beli kat lazada, murah-murah semua. RM 11 pun ada seketul pam ni. Tapi saya last-last beli kat kios barang baby di Hospital Tropicana masa kena admit sebab sinusitis dulu. RM 35++ if tak silap

Masa pantang haritu memang pakai pam silikon ni awal-awal. Sangat lah best! Jatuh hati terus. Dahlah murah tapi berbaloi sangat tau.

5 SEBAB ANDA WAJIB ADA PAM INI :

1. Murah : Sangat murah kalau bandingkan pam manual lain di pasaran tau. Semua ibu-ibu mampu miliki pam silikon ini.

2. Ringkas : Tak ada banyak parts. Memang ramai ibu ibu akan suka sebab tak perlu pasang banyak parts dan tak perlu nak basuh banyak-banyak. Basuh satu ketul tu sahaja. Hehe. Best kan?

3. Mudah diguna : Cara nak guna pam silikon ni senang sahaja. Lekapkan kat breast dan lepaskan. Kalau nak tengok video boleh klik link cara guna pam silikon Boleh lekapkan di breast sebelah dan menyusu sebelah lagi.

4. Mudah untuk mengumpul stok : Semasa pantang, separuh stok susu saya terkumpul dengan menggunakan pam ini. Saya menyusu  sebelah, dan sebelah lagi saya kumpul stok susu. Win-win, stok pun terkumpul dan pengeluaran susu pun bertambah sebab ada double simulation. Kalau dulu menyusu sebelah sahaja, lepas dah lama baru menyusu lagi sebelah. Kaedah ini boleh mengurangkan susu badan. So, cara yang paling effektif adalah mengosongkan ke dua belah breast untuk meningkatkan pengeluaran susu.

5. Mudah di bawa : Sangat mudah di bawa, simpan pam ini dalam handbag pun boleh ( tapi pastikan sterilized ). Saya guna pam ni masa pantang sahaja, sebab tujuan utama untuk simulasi dan untuk simpan stok. Baby selalunya minum sedikit sahaja masa pantang, jadi untuk maintain supply, demand haruslah ada kan ? :)

Kesimpulannya, sila beli pam silikon ini untuk ibu-ibu yang baru mengandung ke, yang baru bersalin ke. Sangat berbaloi. Macam saya walaupun guna untuk pantang sahaja, tapi benda tu membantu pengeluaran susu saya sampai ke hari ini. Pelaburan untuk anak juga :)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

28 December 2017

Pengalaman berpantang anak ketiga

Hai korang,

Dah hampir 3 bulan bersalin, baru nak cerita tentang pengalaman berpantang untuk anak ke tiga. Pengalaman berpantang kali ini lebih kurang sama dengan pengalaman berpantang anak ke dua. Cuma kali ini saya tambahkan kepada penjagaan dalaman seperti bertungku, berurut dan sauna .

Alhamdulillah memang pantang kali ini paling best antara ketiga tiga anak sebab :

1. Pantang di rumah sendiri. Tak perlu packing barang nak pergi rumah mak atau mertua
2. Ada helper yang boleh tolong dari segala segi. Alhamdulillah, tak rancang tapi Allah hadirkan helper yang sangat bagus :)
3. Pakej berpantang yang berpatutan ( anak anak sebelum ini saya pernah berurut sahaja )

Jom layan gambar sekejap :)

Bersauna memang lebih cepat hilang berat badan sebab badan saya naik macam di pam. Bengkak kaki pun surut cepat
Bertungku memang sangatlah selesa. Rasa nak tidur sahaja semasa mengurut dan bertungku. Bertungku ni bertujuan melancarkan perjalanan darah. Kalau bertungku di perut memang keluar nifas dengan lancar

Nasi panas-panas dan lembik memang menjadi kegemaran sebab elak sembelit. Alhamdulillah sembelit langsung tiada asbab pengambilan nasi lembik, air yang cukup, fiber dan serat serta ostematrix





Lauk pauk semasa pantang memang sangat sedap! Bukan sedap sahaja tapi sihat juga. Sebab tu lah berat turun cantik aja. Hehe. Minyak pun tak guna. Kalau hari-hari makan macam ni memang slim sokmo :P


Luka pun cepat baik sebab jahitan sangat minima. Walaupun saya boleh tidur sepanjang hari, tapi masa pantang banyak di habiskan dengan melayan anak anak saya sebab tak nak mereka rasa tersisih dengan kehadiran adik baru. Saya tidur lena masa malam sahaja. Itupun kalau baby tak meragam. Tapi memang kekal energetik tau. Susu pun alhamdulillah meriah. Oh ya lupa nak bagitahu, set bersalin yang saya guna semestinya set pantang shaklee. Memang terbaik!



Pengalaman pantnag korang macam mana pulak?
Cuba share :)
Continue Reading

24 December 2017

SUSU IBU KURANG

>




Perjalanan penyusuan susu ibu memerlukan kesabaran dan perlu ada momentum untuk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun.

Selalu kita mendengar ibu -ibu sering mengadu susu ibu dah kering apabila anak dah berumur beberapa bulan ataupun selepas pantang. Ada yang anak dah masuk 5 bulan terus stop menyusu sebab susu tidak banyak. Bukan salah ibu pun sebab ramai tak tahu macam mana fungsi pengeluaran susu asasnya.

Selalunya susu akan jadi kering apabila situasi di bawah berlaku :

1. Anak tak menyusu dengan baik. No proper latching yang sebabkan anak menangis. Bila anak menangis, si ibu automatik ingat susu tak cukup. Maka di top up susu formula. Selepas top up dengan susu formula si ibu menyusu juga tapi susu memang akan kering bila skip menyusu atau pam. Otak dah mendapat signal tak perlu produce susu lagi kerana demand sudah berkurang. Jadi, susu akan kurang dan lama-lama akan menjadi kering

2. Skip mengepam. Bila sudah bekerja, jadual pam harus di patuhi walaupun tidak 100% konsisten. Tidak mengepam dengan baik or tidak ada masa untuk mengepam menyebabkan susu akan berkurang sedikit demi sedikit.

3. Pola pemakanan yang tidak baik. Tidak minum air dengan  cukup. Setakat 1 liter sehari memang tak cukup.Kadang kala, semasa pantang lagi sudah catu minum air kononnya nak elak buncit. Memang tak sampai 4 bulan susu boleh kering.

4. Stress menyebabkan kekurangan susu yang drastik kerana hormon oksitosin (hormon yang menyebabkan gembira dan ceria ) tidak cukup maka susu akan sedikit. Bila susu sedikit anak memang akan meragam dan kebanyakan ibu akan top up susu formula dan susu ibu makin sedikit sama seperti yang di bincangkan dalam point 1

5. Period. Susu memang akan drop pada 3 hari pertama period bagi sesetengah orang. Tidak perlu cemas kalau susu tiba-tiba berkurang dan terus nak give up .Selalunya hari ke 4 susu akan kembali seperti biasa. Boleh banyakkan pengambilan kalsium pada masa ini.

6. Hamil memang akan menyebabkan susu berkurang secara drastik. Ada yang mampu menyusu dengan baik semasa hamil tapi ramai yang tak mampu menyusu sebab susu dah sedikit dan rasa akan menjadi  lain

Jadi, jika susu berkurang, ibu-ibu boleh check sebab-sebabnya seperti di atas :) 
Continue Reading

23 December 2017

FPP Hospital Sungai Buloh


Tempoh hari, saya ada menceritakan pengalaman bersalin anak ketiga dalam entri sebelum ini. Saya bersalin menggunakan FPP atau lebih dikenali dengan Full Paying Patient. Saya bersalin FPP di Hospital Sungai Buloh.




FPP ini adalah satu pakej yang ada di hospital kerajaan di mana kita boleh pilih pakar dan keselesaan jauh lebih baik dari yang biasa. Syaratnya adalah kena bayar . Caj nya lebih kurang hospital swasta t dan lebih detail checkup nya 😊
.
.
Prosedur untuk FPP adalah seperti berikut :

1. Booking FPP boleh di buat melalui talian atau walk in. Boleh hubungi O & G dan maklumkan untuk book doktor untuk bersalin secara FPP. Saya daftar seawal 3 bulan semasa kehamilan. Nurse akan beri temujanji yang pertama untuk berjumpa dengan doktor pakar. Doktor pakar pilihan saya di hospital sungai buloh ialah Dr Yusrina.
2. Bila hari temujanji yang pertama,daftar FPP di unit hasil aras 2. Referal letter boleh ambil dari klinik kesihatan biasa. Pendaftaran lebih kurang rm 180 - rm 200 untuk setiap check up. GL tidak diterima melainkan masuk wad sahaja. 
3. Kad oren akan diberi tanda kita adalah patient untuk FPP
4. Kalau untuk bersalin, deposit rm 3000.00 perlu diberi semasa nak masuk labor room atau wad, refundable kalau tak sampai 3k. Normal delivery selalunya rm 1.5k-rm 2k. Kalau bersalin secara czer anggaran caj adalah rm 4500.00. Masih murah dari hospital swasta.

KENAPA SAYA PILIH FPP?

Kelahiran kedua anak saya sebelum ini dekat hospital swasta. Alhamdulillah smooth je, tapi cuma blame on me, saya guna epidural ( tahan sakit) for both, di induce, anak 2 org vacuum. Pattern kelahiran anak pertama dan kedua sangat sama. Pain threshold saya rendah bak kata doktor sebelum ini. Yes, sangat takut untuk SAKIT. Tapi saya nak jugak bersalin normal sebab tu terpaksa pilih epidural. Plus, induce punya level sakit sangat tinggi dibandingkan dengan natural pain. Totally different.
.
.
So bila pregnant anak ke 3, saya nekad nak go for natural labor.
.
.
So bila risik2, allah sendiri datangkan pada saya tentang FPP melalui group whatsapp jiran. Kalau tak saya pun takkan tahu. Lepas tu memang saya book terus lepas buat sedikit homework tentang pakej bersalin FPP.
Alhamdulillah, pilihan saya sangat berbaloi walaupun penat sedikit untuk berulang alik dari ofis ke hospital sungai buloh.

Jom baca sikit review tentang FPP pakej yang saya ambil :
1. FPP ni lebih kurang macam first class treatment tapi dengan pakar. Pakar yang dipilih pun tak boleh tukar ganti melainkan memang pakar tersebut tidak available sangat-sangat pada masa itu.
2. Saya pilih dr yusrina di Hospital Sungai Buloh . Beliau sangat berpengalaman. Saya bagi 5 bintang sebab sangat selesa dengan cara dia. Bukan medically sahaja puas hati, islamik dan juga pandai bermain physikologi pesakit semasa dalam keadaan sakit.  😊
3. Sangat detail. Memandangkan saya darah rhesus negatif, which is very rare, so memang dr yusrina suruh saya prepare awal-awal. Dr Yusrina tak bagi  saya datang hospital lewat supaya blood bank ada darah jenis saya. Precaution mereka sangat saya adore.
4. Bilik selesa dan single room macam kat gambar di bawah tu. Suami pun boleh tinggal. Pelawat pun boleh lawat lambat sedikit dari masa lawatan. Bergantung pada budi bicara guard. Kanak2 memang tak boleh naik ( melainkan ada kelonggaran dari pihak hospital )
5. Bayaran untuk bersalin secara normal adalah rm 1600. Sangat berbaloi. Kalau di hospital swasta memang tak dapat harga ini dengan pakar.
6. Tidak menggalakkan induce unless overdue. Saya hampir diinduce tapi alhamdulillah tak kena 😊
7. Bila ke labor room pun, ada bilik khas untuk FPP. Prioriti memang untuk FPP.
Ringkasnya, memang saya sangat puas hati
bersalin di hospital sungai buloh


bersalin di hospital sungai buloh

bersalin di hospital sungai buloh

Boleh follow facebook saya untuk dapatkan lebih banyak info dalam link ini :

https://www.facebook.com/rehana.nurulamin/posts/10155188156039538

Continue Reading

21 December 2017

SET MENYUSU

 

 
Hai ibu-ibu menyusu sekalian,
Dah mengepam semua bagi yang bekerja?

 
Hari ini saya nak kongsikan tentang set menyusu yang memang memberi banyak manfaat pada saya sejak saya mengandung anak ke 2 lagi. Set menyusu ini bukan semata-mata untuk boost susu tetapi juga membaiki emosi si ibu, menjadikan kulit si ibu dan anak lebih cantik dan bersih, mengurangkan keputihan, menjadikan si ibu lebih energetik dan bertenaga walaupun terpaksa mengepam dan berjaga malam untuk menjaga anak

 
Cadangan set menyusu adalah seperti berikut
 

 
SET MENYUSU SHAKLEE

 
  • Vitalea➳ multivitamin tertua yang mengembalikan kecergasan dan tenaga⠀
  • ESP➳soya non gmo yang membantu memekatkan susu dan boost susu serta mengenyangkan si ibu dan anak. Ia juga mampu memberi kulit yang flawless pada ibu dan anak⠀
  • Alfalfa➳ bertindak sebagai milk booster dan mengelak keputih@n serta kacip fatimah moden⠀
  • B complex ➳ anti-stress yang membantu emosi si ibu lebih stabil dan melancarkan susu⠀
  • Vitamin C ➳ menguatkan sistem imun seterusnya menyalurkannya kepada si anak serta       mencantikkan kulit⠀
  • Ostematrix ➳sumber kalsium untuk si ibu dan anak terutama apabila si ibu haid kerana kalsium akan hilang semasa haid dan menyebabkan susu kurang. Mengurangkan lenguh dan sakit belakang akibat menyusu⠀
KELEBIHAN SET MENYUSU PREMIUM
  •  Memeriahkan susu ibu dengan syarat konsep supply vs demand di patuhi⠀
  •  Ibu lebih tenang dan cergas kerana set ini membantu ibu untuk lebih bertenaga⠀
  •  Susu lebih pekat dan anak cepat kenyang⠀
  •  Kulit ibu dan si anak lebih licin dan halus serta cantik⠀
  •  Si ibu mendapat extra benefit iaitu keputihan kurang ,mengecutkan rahim dan mencantikkan kulit
  •  Dapat membuat stok susu lebih untuk anak⠀
KENAPA SET INI MENJADI PILIHAN RAMAI UNTUK IBU MENYUSU?
  • Di iktiraf oleh KKM⠀
  • 100% Halal⠀
  • Ada extra benefits kerana set ini bukan untuk boost susu sahaja.⠀
  • Set ini lengkap untuk nutrien si ibu dan kecergasan si ibu semasa menyusukan anak⠀
  • Tiada unsur-unsur perasa tambahan dan sintetik⠀
  • Di pantau oleh RND yang sangat berkualiti⠀
  • Di iktiraf di Malaysia sejak 50 tahun yang dahulu⠀
  • Juga dikenali sebagai 'super mom booster' kerana set ini boleh membantu si ibu lebih cergas!

 
Antara testimoni yang berjaya  :







Untuk membeli set cadangan menyusu ini boleh klik : BELI SET MENYUSU

Untuk sebarang konsultasi produk dan cara pemakanan boleh klik link di bawah :


Happy shopping! <3
Continue Reading