12 November 2013

VIVIX PROMO LAGI!!!*LIKE*LIKE

November promo datang lagi..promo VIVIX datang lagi!!
Bukan senang VIVIX ni nak dapat harga promo ye tak..murah bukan murah sikit..murah banyak tau...

Saya antara yang nak rebut peluang nak beli untuk ibu bapa or saudara mara...share tentang kebaikan vivix yang tiada tolok bandingan!

Sebelum ni saya pernah share tentang buah-buahan dalam vivix..memang hebat! Boleh klik link ini untuk baca tentang kehebatan VIVIX

Untuk testimonial pula boleh klik sini


Ok..Hari ni nak cerita pasal RESVERATROL pula..

APA ITU RESVERATROL??

RESVERATROL adalah kumpulan tumbuhan yang di panggil polifenol. A GREAT ANTIOKSIDAN! Dalam gambar di atas kita boleh tengok macam-macam fungsi resveratrol..best kan fungsinya..boleh lawan kanser, boleh jadi anti aging, boleh elak pengoksidaan LDL..boleh cegah diabetes..

TAPI tahukah anda resveratrol dalam VIVIX ni di ekstrak dari Muscadine grapes dan ia adalah TULEN dan asli...Biasa resveratrol ni dijumpai dalam Wine merah..Wine kan di buat dari anggur kan...So memang tinggi kadar resveratrol dalam tu..

Tapi VIVIX ni lagi powerful sebab 

1 sudu teh VIVIX = 100 gelas Wine merah
Terbaik la VIVIX..

dan ianya

HALAL...wine merah kita tak boleh consume kan?kan?

Banyak sidelines saya bagi testimonial yang memang menarik minat sesiapa sahaja untuk beli..ada yang claim mencantikkan kulit ( yang ni memang betul sebab antioksidan yang superb), ada yang cerita suami makin suka tengok isteri cantik..masing-masing kalau tengok pengguna VIVIX, kulit mereka glowing2 berseri...takkan nak mereka aja kulit glowing kan? Anda tak nak?

JOM rebut peluang time promo ni...Harga sangat best dan pasti anda teruja dengan hasilnya!!;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

VITAMIN E~ ANTIOKSIDAN YANG PALING MURAH TAPI SUPERB EFFECT!!


Jangan terkejut tengok poster di atas ye..its a FACT...telan sebiji vita E or 2667 bowl corn flakes???

Hehe..poster di atas sebagai info tambahan untuk anda..hari ni nak cerita pasal GRAPE SEED yang terdapat dalam vitamin E shaklee ni...nak tahu fungsi GRAPE SEED??Jom intai :

~ Antioksidan yang berkualiti tinggi
~ Healing properti : Sebab tu vitamin E bagus digunakan untuk luka melecur atau treat jerawat.
~ Mengurangkan kolestrol dan LDL dari teroksida seterusnya mengurangkan risiko sakit jantung
~ Mengurangkan risiko kanser
~ Menguatkan tulang jika diambil bersama Kalsium
~ Anti aging
~ Mengurangkandarah beku
~ Melegakan masalah urat timbul


Lepas tu bukan grape seed je menjadikan vitamin E shaklee special tau, Selenium yang mempunyai fungsi  untuk melindungi sperma juga terdapat dalam Vitamin E ni...Sebab tu ramai lelaki suka ambil vitamin E ini..<< UNTUK KESUBURAN & UNTUK KURANGKAN RISIKO SAKIT JANTUNG>>>

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 November 2013

Nak tahu bayi kenyang atau tidak?

Dah lama tak cerita pasal breastfeeding kan..dah hampir 9 bulan saya tinggalkan dunia penyusuan..kini saya kembali menggamit memori dalam dunia penyusuan..alhamdulillah dah hampir 20 hari menyusukan anak saya..dari dapat beberapa titisan emas alhamdulillah susu meriah dengan izin Allah..

Hari ni saya nak share tentang macam mana nak tahu bayi kenyang dengan susu ibu sebab pergi mana pun ramai ibu yang kecundang untuk menyusukan anak mereka sebab alasan susu tak cukup..baby tak kenyang!! Haish..inilah perkara negatif..sebab itu kita kena ada ilmu untuk menilai sesuatu...

Susu ibu terdiri dari hindmilk dan foremilk..foremilk ni ialah susu yang agak cair..cair macam air soda..selalu bila pam akan keluar susu yang cair ini dulu..cuba tengok bila pam..memang akan keluar yang cair dulu..dah lama-lama pam akan keluar susu pekat(hindmilk)..bayi perlukan kedua2 bahagian susu ini..so nak tahu bagaimana bayi kenyang?

1) bagi bayi minum selama minimum 10 minit agar mendapat kedua-dua komposisi susu
2) lihat atau periksa najis bayi..jika kuning bijian maksudnya cukuplah susu yang diminum..kalau kehijauan tu maksudnya susu foremilk tu lagi banyak dari hindmilk..

Senang kan! Sebab tu saya sangat lega bila tengok anak poo poo dengan jayanya!tak perlu nak risau dah..;)
Continue Reading

Pengalaman bersalin ~ Anak ke 2

Salam semua..lama dah tak update blog ye..sedang berpantang hari yang ke 21dah..cepat betul masa berlalu..puteri saya pun dah berusia lebih 20 hari..yeah..saya dah ada sepasang anak dah ni..best2..

Ramai nak tahu pengalaman bersalin saya kali ni..cukup bermakna dan cukup 'sakit' juga..jom ikuti kronologi pengalaman bersalin Siti Aeisyah Humaira ;)

15 oct : selamat beraya haji,,selamat sudah makan lemang dan rendang seperti di hajati..check up sebelumnya doc dah bagi tahu ade bukaan dlm 2 cm..tapi rahim masih tebal..so doc suruh tunggu sahaja..sampai ke raya haji pun tak ada tanda2 major yang nak bersalin..memang ada sakit2..tapi tak teruk dan still bearable..sakit ala2 senggugut minor..hihi...

16 oct : check up of 40th weeks..tak buat apa2 mental or fizikal preparation..masa check up, VE result dalam 3 cm but still tebal lagi rahim tu..alahai..kecewa je dgr..doc bagi dua pilihan..either nak tunggu sehari dua or induce terus..doc kata induce pun sikit jer sebab jalan dah bukak..so kami fikir punye fikir terus cakap induce sebab doc kata 'awak ni memang jenis kena induce kot'.. So terus masuk wad..time tu nervous sebab doc kata arini petang dah boleh bersalin..uish..seram sejuk...

12 pm : dapat masuk single wad. Husband teman sekejap..lepas tu makan lunch yang hospital bagi..kene cek ctg bagai..time ni husband tak ada dah sebab nak pergi bawak barang dan ambil MIL..seorang2 jer..

1 pm : sebab VE tadi dah ada tanda darah sikit dan dah rasa sakit sikit..tetiba telefon emak suruh datang cepat takut sangat bersalin awal..hehe...

3 pm : doc masuk ubat induce..sakit tak usah cerita k..hehe..lepas setengah jam tu dah mula memulas perut rasa sakit tu..memang dah start..tapi cuba untuk tidak menangis..konon kuat lah kan..:p

4 pm : emak, MIL dan husband dah datang..sakit makin kuat dah..doc datang cek dah 4 cm..wahh..cepat kali ni..kalau dulu time anak 1st memang nak buka 1 cm pun bercinta je rasa..bila dah 4 cm doc pecah air ketuban..mak ai banyak betul air ketuban ku..patut perut besar,,hihi..lepas pecah ketuban..the game started..sakit sangat dah..doc tanya nak epi ker..saya suruh tunggu dulu sampai pukul 5..tak sampai pukul 5 sakit yang tak tertanggung rasanya..tanya husband nak amik epi ke..die ckp ikut sy la, die mana tahu..hihi..sebab tak dapat fikir  sgt..sy ambik epi jugak kali ni,,

5.30 pm : dah masuk labor room sebab nak cucuk epi..kali ni cucuk memang berkali ganda sakit..trauma pulak..sakit pun lmbt hilang...tapi dah lama tu boleh lah tahan sikit sakit tu..

7 pm : bertarung lagi,,rasa macam epi tu kurang berkesan..muntah yang banyak sebab minum milo sebelum masuk labor room..husband lah saksi segalanya..rasa nak pitam..rasa nak tidur tapi sakit semua ada...

8.45pm : tetibe rasa sakit sangat..menitik2 air mata keluar..husband pun dah tak tau nak buat ape..keep zikir sahaja..doc yang datang tengok pelik..dia tanya awk amik epi kan..stil sakit ker? Saya angguk je..doc suruh tambah dos,,time tu dah tak ada tenaga..tak larat sungguh dah..doc suruh tidur kalau nak cepat bukak sebab bukaan masih 6 cm je..tension je


9.00 pm : rasa rilex sikit sebab dapat tidur..lepas tu doc check dah 10 cm dan boleh teran dah..nerves lagi,,husband jadi tukang bagi sokongan..memang tak lepas tangan dia langsung..teran punya teran tak dapat jugak sebab dah abis tenaga..doc kata gune vacuum juga..finally pukul 9.20 pm lahirlah puteri saya..:) menangis jugak lepas tengok baby saya,.sempat tanya doc anak apa...hihi...tengok husband dah berpeluh bagai,,rupanya die pun nerves..haha...

Lepas tu saya menggigil jer..tak boleh nak buat apa..nak minum milo tapi doc suruh tunggu takut muntah...memang tak larat..doc pula jahit lambat sebab entertain patient lagi satu...memang lama duk labor room..dalam kul 12  baru di bawak ke wad..

Pengalaman bersalin setiap anak memang tak sama!! No 2 ni saya rasa lagi suffer dari yang syamil..tapi alhamdulillah berjaya juga deliver normal...


Dan sekarang dah 20 hari++..memang enjoying my breastfeeding journey yang dah bermula balik...

Nanti jangan lupa nantikan kisah berpantang saya ye..sangat berbeza dengan pantang anak 1st dulu..;)

Okay..nak nap kejap..

Untuk nak order supplements boleh terus pm or whatsapp di 0122319979..biz tetap on ye.. ;)


Continue Reading

12 October 2013

MASYUK!! INCOME SHAKLEE MASUK LAGI...

Mak buyung tengah menanti hari untuk bersalin, tapi tengok akaun MBB tu terus nak update blog dan bagi semangat pada warga SME dan yang lain...

Alhamdulillah..siapa nak beri income yang banyak di tengah-tengah bulan kan?? Ada yang tanya, kerja lagi, part time lagi, nak buat apa duit sebanyak tu???

Well, saya ada misi tersendiri untuk ke arah 5 angka dalam bisnes shaklee ni..Insha Allah dalam beberapa bulan saya pasti akan capai 5 angka tu...AMIN!!

Nak tahu income shaklee tu saya buat ape? Saya beli handbag mahal2? Saya beli kasut branded? Saya makan di hotel 5 bintang setiap hari?? Mestilah tak...semua saya save demi cita-cita saya...Nak tahu apa??? Jom tengok gambar ni..





Inilah dia impian saya...Alhamdulillah, sebahagian daripada renovation rumah adalah income dari shaklee...Sebab apa yang saya saving dari gaji memang takkan cukup untuk buat renovation memandangkan kos hidup dah meningkat sangat-sangat...

Lagi satu misi.....

Work At Home Mother...nantikannya..soon..very sooon!!!;)

Semua ni bukan terhasil dari 1 hari sahaja...ia memerlukan usaha yang berterusan...dan kecekalan hati...jangan cakap biz online senang je buat duit...goyang kaki je dah dapat duit..WHO SAID SO???

Semua biz pun ada susah senang..macam mana kita nak tackle, itu lah kreatifnya berbisnes...

Yang penting minat dan cekal...oh ye..lagi satu saya ada group yang hebat yang membimbing saya...dan kini saya pula membimbing ramai yang lain untuk jadi macam saya...dengan berbekalkan modal RM 75 dan sekeping hati yang cekal...YOU CAN DREAM BIG and YOU CAN GO FAR!!!!

Jom sertai saya...:)

Stok shaklee saya...tunggu tahun depan saya akan expand pulak OFIS saya..hehe

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 October 2013

Collagen powder ~ 'HOT' dan murah untuk OKTOBER sahaja!!!

Salam oktober semua...wah..promo hebat nampak bulan ni ye..hehe...Shaklee collagen powder...memang murah bila dapat time promo ni..gila murah k!!

Nak tahu kenapa murah?

Sebab Shaklee tawarkan BUY 6 FREE 1...so memanglah akan jadi tersangat murah!! Tapi untuk sesiapa yang nak harga promo dengan sekotak sahaja pun boleh! Saya boleh kasi kawtim..hehe...

Nak tahu banyak lagi tentang Shaklee Collagen Powder boleh klik sini ..

Entry ni saya nak tunjuk gambar je..hehe...teruja tengok customer saya yang suka dengan effect shaklee collagen powder ni...Jom cuci mata!!



testimoni shaklee colagen
Yang ni effect guna collagen + gla complex..beliau memang repeat order untuk makesure hilang semua parut jerawat tu...hehe

testimoni shaklee colagen
Sebelum menggunakan collagen...penuh jerawat
testimoni shaklee colagen
Marvellous!!! Dah licin oo kulit dia...best2!!





testimoni shaklee colagen

SO TUNGGU APA LAGI?? TUNGGU HARGA JADI NORMAL SEMULA???MEMANG LAH TERSANGAT RUGI! JOM GRAB BERKOTAK-KOTAK..BOLEH KONGSI DENGAN RAMAI-RAMAI..BOLEH DAPAT FREE MEMBERSHIP+ CASH REBATE IF BELI 6 KOTAK TERUS...WAH....BESTTTTT....

JOM GRAB SEBELUM LICIN K...:)















Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

27 September 2013

Bawang putih a.k.a GARLIC!!! Power immune booster & antibiotic!


" Garlic is an important nutritional food, the most reasonable explanation to power immune system is that picks up toxic materials and transport them out of the body" - Dr Robert Atkins M.D -New York

Best bila saya godek-godek ilmu tentang garlic ni.. memang tidak dinafikan garlic ni digunakan secara tradisional pada zaman dahulu untuk merawat sesetengah penyakit seperti batuk, hypertensi, demam dan macam-macam lagi..Dan melalui statement Dr Robert tu, DETOX tu sangat penting untuk build up immune system.

Tahukah anda ALICIN di dalam garlic ni yang memberi sifat antibiotik pada garlic tersebut. Nah..jom relate dengan garlic Shaklee

garlic shaklee
Garlic Shaklee diproses dengan suhu bilik untuk pengekalan alicin 100%..So memang Shaklee dah preserve Alicin tu kerana elemen itu yang paling penting untuk atibiotik atau untuk melawan penyakit.

Fungsi-fungsi garlic yang lain :
~ Membunuh bakteria
~ Mengurangkan blood pressure
~ Menghindar stroke dan blood clot
~ Detox agent
~ Mengawal gula dalam darah
~ Immune booster dan antibiotik


 



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

26 September 2013

EPIDURAL~ Syurga di labor room!!

pregnancy, kehamilan, epidural

Epidural

Memandangkan hari-hari untuk bersalin hampir tiba, saya nak kongsi serba sedikit tentang EPIDURAL..ada yang pernah dengar tentang EPIDURAL..selalunya ibu-ibu tentu sedia maklum tentang EPIDURAL...sejak akhir-akhir ni saya banyak baca tentang pengalaman bersalin masing-masing..excited dan thrilling..nama je saya nak bersalin kali kedua tapi honestly..memang seram!! Sebab yang pertama dulu saya memang guna EPIDURAL...Saya dah rasa sakit contraction atau senggugut yang sangat kuat masa kena induce..Hampir satu hari bertarung tapi bukaan tetap 1 cm sahaja..memang dah habis tenaga..So memang decide ambil EPIDURAL

Masa ambil EPIDURAL tu memang tak rasa sakit dan alhamdulillah bukaan lebih cepat..tapi saya tak rasa sangat nak push dan mengakibatkan doktor terpaksa guna vaacum untuk anak saya.

Ok jom tengok sikit apa itu EPIDURAL untuk panduan-panduan ibu baru :)

**********************************************************************************

Epidural adalah sejenis ubat yang di cucuk di tulang belakang oleh pakar bius dan akan menyebabkan kita berasa kebas di bahagian abdomen dan ke bawah. Proses ini dilakukan hanya apabila bukaan rahim kurang dari 5 cm kerana contraction yang kuat akan menyebabkan kesukaran untuk mencucuk epidural sekaligus boleh memberi kesan pada tulang belakang.

epidural



Antara kebaikan menggunakan epidural :

1. Boleh menjalani proses bersalin dengan lebih lancar
2. Penyusuan boleh dilakukan tanpa rasa sakit dan lebih selesa
3. Menghindar dari di czer terutama untuk wanita yang sangat takut dan tidak kuat untuk melawan rasa sakit. Bertarung lebih lama boleh menyebabkan bayi lemas dan menyebabkan czer. Lagi bagus bersalin normal dengan menggunakan epidural dari menggunakan kaedah czer kan?




Kekurangan menggunakan epidural :

1. Prolong labor : Rasa kebas yang menyebabkan sukar untuk meneran
2. Penggunaan forsep atau vakum kerana tidak berjaya meneran kerana tidak ada kuasa yang mendorong untuk meneran ( walaubagaimanapun ada pilihan untuk memilih dos yang paling rendah, masih dapat merasakan contraction tapi hanya kurang sakit)
3. Kebas sehingga beberapa jam hingga sukar untuk kencing
4.Rasa mengantuk dan mabuk sehingga tidak boleh fokus
5.Menggigil


PERSOALAN YANG PALING POPULAR TENTANG EPIDURAL IALAH SAKIT PINGGANG UNTUK KESAN JANGKA PANJANG.. BENARKAH?? jom kita tengok apa kata doktor ini


 Kajian membuktikan epidural tiada kesan sampingan jangka panjang. Saya sendiri pernah berpeluang menjalani kaedah epidural semasa bersalin anak ketiga hingga kelima. Ia pengalaman manis yang tidak dapat dilupakan semasa menjalani proses kelahiran. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Moga proses kelahiran yang akan puan alami juga sedemikian!

Rungutan atau dakwaan bahawa suntikan epidural menyebabkan sakit belakang atau sakit pinggang kemudian hari adalah tidak benar. Ini kerana selepas bersalin normal tanpa epidural pun, sakit belakang tetap wujud disebabkan faktor berat badan, regangan pada kulit dan otot, serta postur ketika mengandung. Kaedah epidural sama sekali tidak menyebabkan masalah atau penyakit pada organ buah pinggang seseorang.

Jadi semuanya terletak ditangan anda. Macam saya, untuk anak ke- 2 ini saya memang seboleh nya ingin mengelakkan epidural,namun tak siapa tahu apa perancangan Allah untuk saya. Saya nak juga rasa sakit bersalin yang kuat tu..Sakit kan boleh menggugurkan dosa kita kan..;)

Tapi ini lah dia respon dari Dr ratna bila saya beritahu saya tak nak epidural ..Dia boleh gelak sebab cakap saya ni FRAGILE dan kurang daya tahan sakit..So dia beritahu " Takpa, saya bagi awak rasa sakit dulu, jika rasa perlu epidural awak beritahu saya "

Hmm..mudah-mudahan semuanya di permudahkan...
Sekali lagi, anda yang decide untuk diri anda..:)
Selamat bersalin kepada para ibu semua!! Saya pun menghitung hari ni..hehehe...:)
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe


Continue Reading

23 September 2013

Collapse lepas ambil supplemen? Mengapa?

HEALING CRISIS~

Ada ramai customer lepas ambil supplemen akan mengadu pada saya

"Kak, saya macam rasa nak pitam lah lepas makan B compleks tu.."

"Kak, saya rasa lagi sakit sendi lepas ambil joint health ni.."

" Dik, akak takut lah nak makan supplemen tu lagi, Rasa lagi teruk .."


Ok..sebenarnya simptom itu dinamakan healing crisis. Apakah itu? Tak pernah dengar kan? Tapi healing crisis atau krisis penyembuhan. Biasanya simptom ini berlaku apablila berlaku proses detoksifikasi dalam badan kita. Ia tengah mengalami proses penyembuhan yang beransur-ansur...Secara jujurnya, saya lagi suka kalau customer beritahu tentang simptom-simptom healing crisis, kerana supplemen itu bertindak dalam badannya..Saya akan advise untuk continue dan minum air dengan banyak untuk memudahkan proses detoksifikasi..Selalunya kena sabar dan ambil masa untuk hilangkan simptom healing crisis ni...

Antara simptom yang mungkin di alami semasa healing crisis :
1. Mual
2. Pening kepala
3. Sakit sendi yang teramat
4. Mudah pitam
5. Mudah letih
6. Jerawat yang banyak timbul
7. Cirit birit
8. Mood swing

Antara cara untuk mengurangkan healing crisis :

1. Minum air yang banyak
2. Kurangkan dos supplement dan teruskan macam biasa secara beransur-ansur

So jangan risau jika ada ketidakselesaan atau simptom negatif selepas ambil supplemen ye..anda sedang melalui proses penyembuhan..:)
 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 September 2013

Siapa cakap susu ibu tak cukup? Meh saya sebat!!

Wah..saya dah masuk 35 weeks..pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan terakhir..memang dah sarat sangat dah ni..Pergi kerja pun dah macam penguin..hihi..Jujurnya, anak yang ke-2 ni memang sangat letih dan tak larat. Banyak sangat mild contraction dan sakit pinggang. Ada yang jangka saya bersalin awal, tapi hanya Allah sahaja tahu bila lah nak keluar si kecik comel ni...:)

Bila fikir-fikir balik, memang saya tak prepare ape2 lagi untuk berpantang. Vitamin shaklee pun tak check lagi cukup ke tak sebab sangat busy dengan kerja dan bisnes. Tapi minggu lepas dapat alarm kot..tetiba rasa rindu nak breastfeeding..Journey yang sangat indah. Siapa yang sia-siakan journey ini memang sangatlah rugi kecuali atas sebab2 tertentu..

Niat saya nak menyusukan syamil selama 2 tahun, namun rezeki nya hanya sampai setahun lebih. Terkilan, tapi mampu redha dengan rezekinya..Anak ke-2 saya nak menyusukannya sehingga 2 tahun insha Allah.

Ok back to topic :

Kenapa ramai ibu gagal menyusukan anak mereka??

Salah satu puncanya adalah mindset yang negatif tentang tak ada susu di awal kelahiran bayi. Percaya tak, perut bayi hanya sebesar guli sahaja masa dilahirkan..kirenye hanya perlu satu sudu susu sahaja ye..bukan 2 oz atau 3 oz...bayangkan ada sesetengah individu yang menyogok susu formula sampai 3-4 oz sekali minum. Huhu..kesian baby tu..susah dia nak proses kerana usus jadi berat. Memang bila baby di bagi minum susu formula boleh kenyang berjam2 sebab sukar untuk dihadam. Berlainan dengan susu ibu ye, senang dihadam dan cepat kenyang.

Mind set kena betul! Jangan ikutkan sangat cakap orang. Gali ilmu sebanyak yang mana boleh. Zaman sekarang ni, orang yang kerja pilot dan askar pun boleh fully breastfeed..Apatah lagi hanya kita yang bekerja di depan pc sepanjang masa.

Sentiasa menyusukan anak anda di awal kelahiran. Jangan putus asa, jangan cepat give up, pengorbanan yang selama beberapa masa ini mampu membuatkan anda tersenyum di kemudian hari. Percaya atau tak, saya lagi suka breastfeed sebab tak perlu nak bancuh2 susu tengah pagi or malam..tak perlu usung bakul susu bagai. Its just INSTANT!

Ok???

Jom check checklist untuk ibu menyusu (awal kelahiran)

1. Breast pump ( Wajib! sebab kita tak tahu anak kita ada komplikasi atau mungkin ditempatkan di inkubator, so breast pump ni membantu kita mengelak dari bengkak susu dan susu merudum)

2. Botol storage ( bukan untuk buat stok awal-awal kelahiran, tapi untuk kecemasan)

3. Nursing cover ( jika segan nak menyusu depan orang ramai )

4. Google! ( untuk gali ilmu tentang penyusuan atau boleh beli buku penyusuan siap-siap )


Yang ni asas lah..yang lain macam-macam leh add on ikut budget masing-masing : ada yang beli lengkap semua dari nursing pad, nursing pillow, macam-macam lagi la...

Tapi, yang penting, konsep asas perlu difahami ok??

Selamat menyusukan anak anda!!!

Cant wait for my 2nd journey :)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 September 2013

Hindar silent killer dengan CoQ Health Plus Shaklee!!

Jom kita bercerita tentang promo bulan September ni.. CoQ Health Plus Shaklee ni..Keluaran terbaru dari Shaklee...memang supplemen yang ramai dah tau sebab memang dikaitkan dengan jantung :)

Apa itu CoQ? CoQ ni adalah Coenzim Q10. CoQ terdapat dalam kebanyakan sel dalam badan kita. Ia merupakan agen mengankut tenaga kepada sel badan manusia.

Jom tengok gambar kat bawah ni, arteri tersumbat. Oh no! Satu-satunya perkara yang kita tidak mahu berlaku pada arteri kita apabila tersumbat atau ada blockage yang sikit. Blockage ni selalu terjadi hasil daripada mendapan kolestrol. Bila ruang arteri mengecil, kadar tekanan untuk mengepam darah menjadi lebih tinggi. So, dari situlah terjadi high blood pressure la, strok la, kurang tenaga la, tercungap2 lah..

Mengapa ia boleh terjadi? Selalunya kekurangan enzim CoQ 10 boleh menyebabkan badan kurang bertenaga, high blood pressure dan berpotensi kena strok. CoQ10 ni penting ye, bukan senang nak dapat dari makanan seharian kerana sekapsul CoQ Health Plus bersamaan dengan 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli!!..larat ke nak makan 28 cawan brokoli setiap hari??Jika larat, sila lupakan supplemen ini..:P



jantung
 Lagi satu yang bestnya tentang Shaklee CoQ Health Plus, ada vitamin E dan teh hijau di dalamnya yang menjadikannya supplemen antioksida yang bagus. Selain itu, memang sesuai untuk kesuburan lelaki kerana meningkatkan reproduktif dan sperma..Wah..bagus lah tu, kesihatan jantung pun terjaga, subur pun subur...;)
sperma

Paling menarik, pengambilan CoQ boleh melancarkan peredaran darah dan sekaligus mencantikkan kulit muka..wow..weee...

muka cantik
credit :mamafaiz.com

 Antara fungsi CoQ 10 yang lain :
* Menangani serangan jantung
* Membaiki fungsi jantung
* Mengatasi masalah sesak nafas, susah tidur
* Mengelak arteri dari tersumbat
* Menghindar pengoksidaan kolestrol jahat dan sekaligus melindungi arteri
* Menguatkan otot jantung
* Melancarkan darah

Wah..teruja tengok fungsi ni..jom cuba sempena promo hangat bulan September..memang harga murah berbaloi-baloi..
 


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

20 August 2013

Harta itu kotor, bersihkanlah dengan zakat

Hari ini nak berkongsi cerita pasal zakat pula..sebab ramai yang masih ambil remeh tentang pengeluaran zakat ini. Bagi mereka, takut jika harta mereka akan berkurang dan tidak mencukupi padahal ramai yang tak tahu AJAIBNYA bila mengeluarkan zakat...

 “Dan pada harta-harta mereka ada hak unuk orang miskin yang meminta dan orang miskin yang tidak mendapatkan bahagian.” (Adz-Dzariyat: 19)

 “Dan orang-orang yang menyimpan emas dan perak dan tidak menafkahkannya pada jalan Allah, maka beritahukanlah kepada mereka (bahawa mereka akan mendapat) siksa yang pedih, pada hari dipanaskan emas perak itu dalam neraka jahanam, lalu dibakar dengannya dahi mereka, lambung, dan punggung mereka, (lalu dikatakan) kepada mereka: ‘Inilah harta bendamu yang kamu simpan untuk dirimu sendiri, maka rasakanlah sekarang (akibat dari) apa yang kamu simpan itu’.” (At-Taubah: 34-35)

“Ambillah zakat itu dari sebagian harta mereka, dengan zakat itu kamu membersihkan (harta) dan mensucikan (jiwa) mereka” (QS. At-taubah : 103)

"Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan, maka Allâh akan menggantinya dan Dia-lah pemberi rizki yang sebaik-baiknya.” (Saba`/34:39).

Yang ni baru antara petikan firman Allah dalam al-quran tentang zakat...masih ada banyak lagi ayat yang menegaskan tentang kewajipan berzakat. Jadi mengapa kita harus syak wasangka dengan Allah? Sentiasa lah yakin dengan Allah bahawa rezeki akan bertambah subur dan berkat apabila mengeluarkan zakat. 2.5% itu bukan milik kita ye...sama lah macam kita makan harta orang jika kita tidak berzakat dengan sewajarnya...

Tak banyak pun nak bagi zakat..Allah tak bebankan hambaNYa...

Contoh : Jika income lebih kurang dalam RM 5000.00, 2.5 % daripadanya adalah RM 125 sahaja. Banyak ke? Jika cakap banyak kenapa boleh belanja sakan dengan RM 5000 tu? tak salah pun kalau nak berzakat lebih pun...Yang penting ikhlas kerana Allah...insha Allah harta akan dibersihkan dan menjadi lebih bersih :)

JOM BERZAKAT!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 August 2013

GOUT~ radang sendi yang menyeksakan! Jom cure!!!

Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda :


set gout




Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun kena bersederhana..:) so take note dan sentiasa jaga makanan anda ye..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 August 2013

Nak balik beraya? Apa yang perlu ada dalam 'FIRST AID BOX' anda?????

Suasana hari raya makin meriah sudah.....Kiri kanan orang dah mula prepare untuk balik kampung, buat biskut, buat kek, tukar langsir, servis kereta untuk balik kereta dan macam-macam lagi..

Cerita pasal servis kereta, nak share sikit pasal sistem badan kita pun kena servis juga. Actually, bulan posa ni dah cukup untuk servis sistem badan kita. Menyihatkan tubuh kita lepas setahun asyik makan,makan dan makan..sepatutnya dah lepas puasa ni kita kena maintain juga...tapi tahula kita-kita ni...asal berkumpul nampak rendang,lemang, lontong, ketupat, nasi minyak,nasi briyani, kuih muih, minuman bergas, coklat, segala macam juadah RAYA, mesti tergugat juga iman kan????betul tak..kalau tanya saya pun saya begitu..Nak, nak tengah preggy ni, dah boleh bayang macam mana saya nak makan masa raya nanti...:D:D

Itu belum lagi masuk open house sana sini sebulan lamanya..hehe...so diet kita terganggu juga sedikit sebanyak kecualilah individu itu pandai mengawal diet..:D

So, untuk itu, saya sarankan 3 benda yang penting yang perlu anda bawa semasa balik kampung nanti..pasti anda boleh beraya dengan senang hati ;)

PEPPERMINT GINGER PLUS
Yang ni memang terbaik untuk melegakan masalah tak hadam perut, gastrik, pedih ulu hati, rasa kembung perut lepas makan bertan-tan makanan..yang ni memang WAJIB ada bagi saya sebab badan saya ni pun senang berangin..best sebab ada esktrak pudina, cekur manis, halia dan jintan manis..memang orang guna tradsional la herba-herba ni untuk mengatasi masalah perut. Kalau dulu kita selalu ada ginger beer kan? Ha, jom tukar selera sikit..lagi selamat!
 OMEGA GUARD
Leburkanlah lemak-lemak yang terkumpul tuh...buang karan je simpan banyak-banyak dalam badan..memang the best lah untuk buang lemak lepas makan rendang nasi impit lemang semua..

 NUTRIFERON
 Minum bergelen-gelen air gas? Air sejuk? Pepsi, oren bagai? Kena flu or demam? Jom kasi shield imun sistem kita dengan nutriferon..semestinya semulajadi!!

OK..dah clear kan? So semoga beraya dengan senang hati dan bahagia merayakan lebaran ini...
Salam sayang
Rehana








Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 August 2013

Hadiahkan pada yang tersayang sempena PROMO ADVANCED JOINT HEALTH~ Harga memikat, kesan menyengat!


advanced joint health


PROMO BULAN OGOS
>>ADVANCED JOINT HEALTH<<

Wahh..promo bulan ogos ni advanced joint health lagi!! Memang tertarik lah dengan promo bulan Ogos ni..Bakal meletup juga seperti promo-promo bulan lepas...

Sempena nak balik kampung ni, apa kata beri AJH ni pada ibu bapa,nenek, datuk, makcik, pakcik, pengacau dodol ker..hehe..Untuk kakak-kakak yang ralit buat kuih atau kek sampai sakit-sakit pinggang,sampai lenguh pinggang hingga tak terlarat untuk hari seterusnya....Untuk abang-abang yang drive balik kampung berbelas jam dengan jem lagi....cuba bagi supplemen ini pada mereka..Insha Allah, kesannya sangat menakjubkan.. Dulu saya bagi ibu saya juga AJH ni, sekarang dah upgrade pada VIVIX, tapi memandangkan tengah promo saya nak borongggggg jugak..hihi....

Apa keistimewaan AJH ni??
~ Kajian dijalankan membuktikan kesan seawal 5 hari boleh dilihat..( ini kajian yang cakap ye, tapi mostly customer saya baru makan 2 kali dah amazed dengan kesannya..:) )
~ Ekstrak jagung yang ada glukosamin digunakan untuk meningkatkan kesan kusyen pada sendi dan melicinkan pergerakan sendi.
~ Esktrak boswellia menghalang bahan kimia menyerang dan melindungi sendi . Boswellia ni orang guna untuk rawat artiritis pada zaman-zaman dulu..
~ Bebas chondroitin ; di mana chondroitin akan menghalang penyerapan glukosamin
~ SEMUA ADALAH DARI EKSTRAK TUMBUHAN 100%..tapi kesannya memang UMPPPHH...


Jom borong berbotol-botol untuk keluarga tersayang...Sempena hari raya ni, saya masih boleh COD di area-area gombak, sungai buloh, kepong, wangsa maju dan setapak..So boleh terus contact saya untuk FRESH SUPPLEMEN..hehe..

Jom borong dengan harga runtuhhhhhh....


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

18 July 2013

ESP HABIS STOK DI SEMUA BRANCH???ALTERNATIFNYA TETAP ADA DAN MEMANG UMPPPHHH...



Pagi-pagi sampai ofis, dapat message yang ESP dah habis stok di semua branch!! Fuh,,penangan ESP memang sangat hebat sampai bukan time promo pun dah licin habis..habuk pun tak ada..:P Maklumlah bulan puasa ni ramai betul order ESP untuk mereka bersahur dan kekal bertenaga sepanjang hari. Saya pun mesti dapat order hari-hari..Asyik restok ESP sahaja kerjanya..

Tapi, untuk customer-customer ESP yang tegar, jangan risau, jangan panik. Ada alternatif yang best untuk ganti ESP buat sementara stok tak ada...nak tahu ape???jom tengok gambar


meal shake
MEAL SHAKE!!!!!! Yeah...siapa yang tak pernah rasa meal shake? Memang terbaik lah...saya sangat suka dengan rasanya. Husband pun lagi suka meal shake sebab bau vanila yang menusuk tu memang superb la..ramai ibu menyusu yang suka meal shake juga. Ada yang beritahu anak lagi suka menyusu bila minum meal shake...;) Apa lagi, jom rembat lagi meal shake untuk bulan puasa ni.. Ada 19 jenis vitamin dalam meal shake..ada asid amino perlu dan tak perlu juga..rendah lemak..sumber protin..mencantikkan kulit..sesuai untuk beri kanak-kanak hingga dewasa..nak ajar anak bersahur pun memang sesuai guna meal shake ni..tahan lama dan bertenaga...pendek kata semua orang boleh minum..;)


cinch

CINCH SHAKE pun ramai juga yang order sebab nak kurus dan pada masa yang sama nak bertenaga...Minum cinch ni memang best sebab rasa sedap , mengenyangkan dan boleh kurus lagi..Ha, banyak fungsi tu...So siapa yang nak kurus time raya ni, jom pm saya laju-laju untuk order

Pesanan : Jika rasa nak order, baik order segera..shaklee memang high demand sebab produknya yang sangat berkualiti dan memberi kepuasan. So memang always HOT items semua dan memang boleh LICIN STOK di seluruh Malaysia bila-bila masa!!..So jom order laju-laju lah....;)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

15 July 2013

ENFUSELLE ~ PRODUK KECANTIKAN KULIT MUKA YANG LEBIH HEBAT DARI PRODUK-PRODUK GAH!! TERJAMIN SELAMAT!

Hari tu dah cerita tentang NUTRIWHITE-produk kecantikan kulit muka. Saya memang pengguna setia pencuci dan cream siang tu. Terbaik! Guna sikit jer, tak habis-habis lagi pun..NUTRIWHITE ni untuk kulit yang normal..tak berminyak dan tak kering sangat..so saya punya kulit neutral jer, saya pun pilih NUTRIWHITE dan memang berhasil la..kulit muka terpelihara. Suka pegang kulit muka yang gebu tu..;) siapa tak nak kan???

Ok, bagi kulit yang bermasalah, Shaklee ada produk ENFUSELLE..ada 2 set : satu untuk kulit yang berminyak dan lagi satu untuk kulit kering.





enfusulle

enfusulle


testimoni enfusulle

Yang paling best, 100% soap free, dan memang dirumus untuk kulit sensitif. Di luluskan oleh pakar dermatologist dan yang penting..NO PARABEN dan sumber botani ye..;)

BEST! BEST!...Siapa yang ada kawan atau sedara yang kulit muka sensitif tu boleh lah syorkan ini ye..insha Allah berbaloi anda invest dalam ini...:)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 July 2013

BONUS MASYUK MASUK TENGAH BULAN! !AWESOME! MARVELLOUS!

Alhamdulillah...syukur dan syukur yang tak terhingga pada Allah kerana rezeki yang tidak bertepi..Pagi-pagi lepas sahur tengok whatsapp geng-geng sideline semua excited dengan bonus yang dah masuk..Apa lagi..keluar Note 2+ calculator..kira-kira tu penting..hihi..log in maybank2u..teruja tengok balance akaun yang semalam hanya RM 10 sahaja dah bertukar pada RM ****..Memang rezeki di pagi jumaat.

Sejak saya masuk bekerja, gaji+ income saya di Shaklee ni memang rezeki Allah sebab memang di kala ini memerlukan duit..hatta RM 50 saya perjuangkan untuk merealisasikan impian saya...

Nak tahu kenapa?

Gaji saya ( belum dapat 1st gaji lagi) bila saya kira-kira hampir 90% akan lesap untuk bayar rumah, toll, minyak ( tempat kerja memang jauh setakat ini), maid, makan, bayar bil..baki 10% sahaja yang ada dengan saya..itupun untuk emergency atau nak INDULGE DIRI saya..

Memang cost of living dah jadi tinggi..sangat tinggi, kalau dulu saya suka berada dalam comfort zone,mengatakan income saya dah cukup. Tak perlu banyak-banyak. Namun saya silap. Cost of living sangat mahal sehinggakan saya nak beri pada ibu bapa duit pun tak cukup..Sedih? memang sedih...

Bila saya buat part time bisnes dengan shaklee, saya dapat rasa kepuasan bukan dari segi kewangan sahaja malah I LOVE TO DO IT...bukan $$$ yang menjadi habuan utama. NO. Lebih dari itu.

Bila ada income shaklee ni, atleast saya boleh allocate untuk renovation rumah ( yang memang dah terover budget sikit), boleh saya beri pada ibu2 saya, boleh saya beri reward pada husband yang bertungkus lumus menolong biz ini. Semua rezeki Allah. Alhamdulillah..

Nak tahu kunci rezeki menjadi meriah dan subur?
~ Sentiasa bersyukur walaupun dapat sikit sahaja.
~ Solat dhuha ( ketenangan yang tak terkira)
~ Surah Al waqiah
~ RCA+Zikir
~ Sentiasa ringankan tangan untuk bersedekah

Anda boleh jadi macam saya juga, inginkan extra income? Boleh join kami. Guideline 100%.

Selamat melakar impian dengan Shaklee :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 July 2013

GLA COMPLEX~Segala-galanya tentang wanita..PROMO HOT BULAN JULAI!

Salam semua, baru nak update blog ni.baru dapat timing untuk berblog semenjak dah masuk kerja ni. Tapi, walaupun blog tak update, rata-rata semua customer saya dah tahu tentang promosi HOT Gla Complex ni..
Ramai yang betul-betul teruja dengan promo ini.. Saya tak sempat nak promo pun dah hampir 20 botol terjual pada minggu pertama..Memang larisss....


gla complex
Kalau nak tahu, ramai wanita sukakan GLA Complex atau Evening Primerose Oil. Sebab apa? Nanti saya cerita..Sekarang jom kita tengok kenapa GLA complex jadi pilihan ramai berbanding dengan Evening Primerose Oil di pasaran..:

1. GLA (Gamma linolik Acid) yang terdapat dalam GLA complex adalah 2 kali ganda lebih banyak dari kandungannya di Evening Primerose Oil. Hebat kan..2 kali ganda!! Sebab tu ramai suka

2. Kandungan Vitamin E - sebatian vitamin E dalam kapsul softgel ini menjadikan GLA Complex lebih istimewa.


So, ramai yang memilih GLA Complex..Anda? jom tengok fungsi-fungsi nya pula :

* Mengurangkan diabetes
* Menstabilkan hormon
* Mengurangkan sindrom PMS dan Menopous
* Mengurangkan jeragat dan mencantikkan kulit
* Meningkatkan kesuburan dengan menghasilkan cecair serviks yang membantu persenyawaan sperma
   dengan lebih baik
* Mengurangkan blood clots
* Mengurangkan artirits
* Mengurangkan senggugut

Wow..banyak kan fungsi untuk wanita???Sebab tu ramai yang sambar 2-3 botol seorang..jimat memang banyak!!!

Siapa nak harga runtuh, cepat-cepat pm saya atau terus whatsapp di 0122319979..Cepat ye, Shaklee ni asal promo je mesti ramai rembat sampai licin stok di branch...Nanti kalau dah habis jangan tanya saya ye,,,;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 July 2013

Selamat berpuasa!!


Kepada semua muslimin dan muslimat, saya ucapkan selamat berpuasa ..:) Jom jalankan ibadah puasa dengan penuh semangat dan bertenaga..

Untuk kekal bertenaga semasa puasa, jangan lupa  :

1. Makan kurma waktu sahur dan berbuka
2. Minum Energizing Soy Protein/Meal Shakes/ Performance Drink untuk tenaga yang mantap.
3. Minum air secukupnya semasa sahur dan berbuka
4. Untuk ibu-ibu menyusu, kerapkan waktu pam ya..:)

Jangan lupa merebut peluang untuk membuat amalan-amalan sunat di bulan puasa ini ..:)

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..:)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading