18 July 2013

ESP HABIS STOK DI SEMUA BRANCH???ALTERNATIFNYA TETAP ADA DAN MEMANG UMPPPHHH...



Pagi-pagi sampai ofis, dapat message yang ESP dah habis stok di semua branch!! Fuh,,penangan ESP memang sangat hebat sampai bukan time promo pun dah licin habis..habuk pun tak ada..:P Maklumlah bulan puasa ni ramai betul order ESP untuk mereka bersahur dan kekal bertenaga sepanjang hari. Saya pun mesti dapat order hari-hari..Asyik restok ESP sahaja kerjanya..

Tapi, untuk customer-customer ESP yang tegar, jangan risau, jangan panik. Ada alternatif yang best untuk ganti ESP buat sementara stok tak ada...nak tahu ape???jom tengok gambar


meal shake
MEAL SHAKE!!!!!! Yeah...siapa yang tak pernah rasa meal shake? Memang terbaik lah...saya sangat suka dengan rasanya. Husband pun lagi suka meal shake sebab bau vanila yang menusuk tu memang superb la..ramai ibu menyusu yang suka meal shake juga. Ada yang beritahu anak lagi suka menyusu bila minum meal shake...;) Apa lagi, jom rembat lagi meal shake untuk bulan puasa ni.. Ada 19 jenis vitamin dalam meal shake..ada asid amino perlu dan tak perlu juga..rendah lemak..sumber protin..mencantikkan kulit..sesuai untuk beri kanak-kanak hingga dewasa..nak ajar anak bersahur pun memang sesuai guna meal shake ni..tahan lama dan bertenaga...pendek kata semua orang boleh minum..;)


cinch

CINCH SHAKE pun ramai juga yang order sebab nak kurus dan pada masa yang sama nak bertenaga...Minum cinch ni memang best sebab rasa sedap , mengenyangkan dan boleh kurus lagi..Ha, banyak fungsi tu...So siapa yang nak kurus time raya ni, jom pm saya laju-laju untuk order

Pesanan : Jika rasa nak order, baik order segera..shaklee memang high demand sebab produknya yang sangat berkualiti dan memberi kepuasan. So memang always HOT items semua dan memang boleh LICIN STOK di seluruh Malaysia bila-bila masa!!..So jom order laju-laju lah....;)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

15 July 2013

ENFUSELLE ~ PRODUK KECANTIKAN KULIT MUKA YANG LEBIH HEBAT DARI PRODUK-PRODUK GAH!! TERJAMIN SELAMAT!

Hari tu dah cerita tentang NUTRIWHITE-produk kecantikan kulit muka. Saya memang pengguna setia pencuci dan cream siang tu. Terbaik! Guna sikit jer, tak habis-habis lagi pun..NUTRIWHITE ni untuk kulit yang normal..tak berminyak dan tak kering sangat..so saya punya kulit neutral jer, saya pun pilih NUTRIWHITE dan memang berhasil la..kulit muka terpelihara. Suka pegang kulit muka yang gebu tu..;) siapa tak nak kan???

Ok, bagi kulit yang bermasalah, Shaklee ada produk ENFUSELLE..ada 2 set : satu untuk kulit yang berminyak dan lagi satu untuk kulit kering.





enfusulle

enfusulle


testimoni enfusulle

Yang paling best, 100% soap free, dan memang dirumus untuk kulit sensitif. Di luluskan oleh pakar dermatologist dan yang penting..NO PARABEN dan sumber botani ye..;)

BEST! BEST!...Siapa yang ada kawan atau sedara yang kulit muka sensitif tu boleh lah syorkan ini ye..insha Allah berbaloi anda invest dalam ini...:)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 July 2013

BONUS MASYUK MASUK TENGAH BULAN! !AWESOME! MARVELLOUS!

Alhamdulillah...syukur dan syukur yang tak terhingga pada Allah kerana rezeki yang tidak bertepi..Pagi-pagi lepas sahur tengok whatsapp geng-geng sideline semua excited dengan bonus yang dah masuk..Apa lagi..keluar Note 2+ calculator..kira-kira tu penting..hihi..log in maybank2u..teruja tengok balance akaun yang semalam hanya RM 10 sahaja dah bertukar pada RM ****..Memang rezeki di pagi jumaat.

Sejak saya masuk bekerja, gaji+ income saya di Shaklee ni memang rezeki Allah sebab memang di kala ini memerlukan duit..hatta RM 50 saya perjuangkan untuk merealisasikan impian saya...

Nak tahu kenapa?

Gaji saya ( belum dapat 1st gaji lagi) bila saya kira-kira hampir 90% akan lesap untuk bayar rumah, toll, minyak ( tempat kerja memang jauh setakat ini), maid, makan, bayar bil..baki 10% sahaja yang ada dengan saya..itupun untuk emergency atau nak INDULGE DIRI saya..

Memang cost of living dah jadi tinggi..sangat tinggi, kalau dulu saya suka berada dalam comfort zone,mengatakan income saya dah cukup. Tak perlu banyak-banyak. Namun saya silap. Cost of living sangat mahal sehinggakan saya nak beri pada ibu bapa duit pun tak cukup..Sedih? memang sedih...

Bila saya buat part time bisnes dengan shaklee, saya dapat rasa kepuasan bukan dari segi kewangan sahaja malah I LOVE TO DO IT...bukan $$$ yang menjadi habuan utama. NO. Lebih dari itu.

Bila ada income shaklee ni, atleast saya boleh allocate untuk renovation rumah ( yang memang dah terover budget sikit), boleh saya beri pada ibu2 saya, boleh saya beri reward pada husband yang bertungkus lumus menolong biz ini. Semua rezeki Allah. Alhamdulillah..

Nak tahu kunci rezeki menjadi meriah dan subur?
~ Sentiasa bersyukur walaupun dapat sikit sahaja.
~ Solat dhuha ( ketenangan yang tak terkira)
~ Surah Al waqiah
~ RCA+Zikir
~ Sentiasa ringankan tangan untuk bersedekah

Anda boleh jadi macam saya juga, inginkan extra income? Boleh join kami. Guideline 100%.

Selamat melakar impian dengan Shaklee :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 July 2013

GLA COMPLEX~Segala-galanya tentang wanita..PROMO HOT BULAN JULAI!

Salam semua, baru nak update blog ni.baru dapat timing untuk berblog semenjak dah masuk kerja ni. Tapi, walaupun blog tak update, rata-rata semua customer saya dah tahu tentang promosi HOT Gla Complex ni..
Ramai yang betul-betul teruja dengan promo ini.. Saya tak sempat nak promo pun dah hampir 20 botol terjual pada minggu pertama..Memang larisss....


gla complex
Kalau nak tahu, ramai wanita sukakan GLA Complex atau Evening Primerose Oil. Sebab apa? Nanti saya cerita..Sekarang jom kita tengok kenapa GLA complex jadi pilihan ramai berbanding dengan Evening Primerose Oil di pasaran..:

1. GLA (Gamma linolik Acid) yang terdapat dalam GLA complex adalah 2 kali ganda lebih banyak dari kandungannya di Evening Primerose Oil. Hebat kan..2 kali ganda!! Sebab tu ramai suka

2. Kandungan Vitamin E - sebatian vitamin E dalam kapsul softgel ini menjadikan GLA Complex lebih istimewa.


So, ramai yang memilih GLA Complex..Anda? jom tengok fungsi-fungsi nya pula :

* Mengurangkan diabetes
* Menstabilkan hormon
* Mengurangkan sindrom PMS dan Menopous
* Mengurangkan jeragat dan mencantikkan kulit
* Meningkatkan kesuburan dengan menghasilkan cecair serviks yang membantu persenyawaan sperma
   dengan lebih baik
* Mengurangkan blood clots
* Mengurangkan artirits
* Mengurangkan senggugut

Wow..banyak kan fungsi untuk wanita???Sebab tu ramai yang sambar 2-3 botol seorang..jimat memang banyak!!!

Siapa nak harga runtuh, cepat-cepat pm saya atau terus whatsapp di 0122319979..Cepat ye, Shaklee ni asal promo je mesti ramai rembat sampai licin stok di branch...Nanti kalau dah habis jangan tanya saya ye,,,;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 July 2013

Selamat berpuasa!!


Kepada semua muslimin dan muslimat, saya ucapkan selamat berpuasa ..:) Jom jalankan ibadah puasa dengan penuh semangat dan bertenaga..

Untuk kekal bertenaga semasa puasa, jangan lupa  :

1. Makan kurma waktu sahur dan berbuka
2. Minum Energizing Soy Protein/Meal Shakes/ Performance Drink untuk tenaga yang mantap.
3. Minum air secukupnya semasa sahur dan berbuka
4. Untuk ibu-ibu menyusu, kerapkan waktu pam ya..:)

Jangan lupa merebut peluang untuk membuat amalan-amalan sunat di bulan puasa ini ..:)

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..:)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

25 June 2013

INCH LOSS & WEIGHT LOSS << FAVOURITE RAMAI, JOM BACA>>

weight loss

Ramai yang mengimpikan nak kurangkan berat badan kan? Ada yang dah cuba macam-macam program, tapi ramai yang nak TURUN KG dengan cepat tapi bukan dengan cara yang betul. 

Untuk mengurangkan berat badan secara betul, anda perlu DETOX dahulu..apa itu detox? Detox ialah pembuangan toksin dalam badan. Toksin yang berlebihan dalam badan boleh mengakibatkan susah untuk kurangkan berat badan, stress, lesu, jerawat banyak dan cepat penat. Salah satu cara untuk detox ialah ALFALFA

Dah detox? Lepas ni boleh la nak turunkan berat badan yang anda nak.. Jom tengok apa yang saya boleh suggest

CINCH SHAKE MIX!!


cinch shake
Cinch shake mix ada dalam 3 perisa. So anda boleh pilih nak vanila, chocolate or caffe latte. Semua pun sedap!! Memang ramai suka cinch ni sebab sedap dan memberikan rasa kenyang yang berpanjangan. 

Nak tahu apa istimewanya CINCH????

Cinch mengandungi LEUSINE ~ sejenis asid amino untuk memelihara otot untuk membakar kalori. Yang ni lah special tentang CINCH, kalau produk lain selalunya otot pun akan hilang bersama lemak sekali. Tapi tahukah anda otot sangat penting untuk membakar kalori? Kalau otot dah zero, cam mana nak bakar kalori ye tak? 

Lagi satu, cinch ni ada 24 g protein setiap hidangan dan 24 jenis vitamin yang penting. Wow. Siap ada vitamin, lepas tu boleh reduce weight. Mana nak cari kan?? So ini adalah minuman nutrisi yang the best lagi-lagi sebab indeks glisemia yang rendah (mengekalkan tenaga), non GMO, dan bebas dari pewarna dan perasa tiruan. Terbaik!!

cinch shake
label dalam cinch shake..tengok tu berderet vitamin-vitamin dalam cinch :)





Lepas tu, bukan minum cinch ni sahaja dah boleh turun berkilo-kilo tau.. NO! Kena amalkan cara makan yang sihat, no oily food, rajin minum air dan makan buah, rajinkan senam contoh macam naik tangga or buat kerja rumah ker...

Selamat berjaya!!!!!!! Saya ada pakej ekslusif untuk anda. Jom PM saya untuk itu :)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 June 2013

TIPS KHAS UNTUK IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU UNTUK KEKAL BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN!!!*ENTRI KHAS*

Alhamdulillah, lagi kurang sebulan kita akan menyambut bulan mulia Ramadhan Al Karim. Ada ibu-ibu yang menyusu atau mengandung yang tak senang duduk kerana risau masalah kesihatan tak mengizinkan atau susu tidak mencukupi dan sebagainya. Tolak tepi semua perasaan itu kerana anda mampu berpuasa seperti biasa melainkan ada sebab-sebab kesihatan yang lain

Saya ada beberapa tips khas untuk kongsikan bersama anda untuk menjayakan misi puasa tahun ini dan juga tahun yang berikutnya.

1. Niat - tetapkan niat di hati yang anda boleh berpuasa walaupun hamil atau menyusukan anak anda. Niat adalah sangat penting untuk set minda kita dengan lebih baik

2. Bersahur - WAJIB! Wajib bersahur untuk ibu-ibu semua ye. Bukan setakat air masak ye, memang akan lembik nanti kalau setakat air masak. Antara resipi-resipi sahur yang boleh saya kongsikan

* Meal Shake+ kurma blended
meal shake
Yang ni memang memberi tenaga yang berpanjangan, lagipun kurma juga memang makanan sunnah yang memberi tenaga  :)

* Meal Shake+ESP+Kurma ( untuk memberi tenaga yang berpanjangan serta zat yang diperlukan)

* Nasi atau bubur berair untuk memelihara bendalir dalam badan. Pastikan ada sumber protein juga.

* Meal Shake+ESP+Performance Drink ( performance drink untuk sesiapa yang susah mahu minum air putih di waktu pagi )

* Susu badam dan kurma

* Roti atau buah-buahan + ESP atau MEAL SHAKE


3. Pastikan minum air putih sekurang-kurangnya 1-2 liter masa sahur ( rajinkan diri bangun awal sejam untuk minum air sebab tak boleh minum air sekaligus)

4. Elakkan minum air sejuk atau air manis. Banyakkan air suam semasa membuka. Makan makanan yang kaya dengan karbohidrat dan protein semasa berbuka.

5. Sepanjang malam sebelum tidur, amalkan minum air suam atau Performance drink.

6. Untuk ibu yang menyusu, kerapkan pam dan buat power pumping pada waktu malam untuk maintain susu dalam badan.

Saya ada pakej khas untuk anda...jom tengok

set ketika ramadan

HARGA MEAL SHAKE TENGAH DROP SANGAT NI. SAMPAI HUJUNG BULAN JUN SAHAJA. JOM DAPATKAN HARGA RUNTUH ESP+MEAL SHAKE HANYA SEHINGGA JUN SAHAJA!!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Shaklee Collagen Powder marvellous!! Segala-galanya tentang powerful collagen in the market!

Saya rasa ini entry ke berapa entah tentang collagen..Hehe..sebab suka nak cerita pasal benda yang best, saya tak kisahla ulang berapa kali pun..;)

Ramai yang bertanya harga collagen, teruja nak pakai, nak cantik muka, nak tegang muka semua..Tapi berapa orang yang tahu apa itu Collagen???

Collagen merupakan protein dari asid amino yang ada dalam badan kita semua. 30% protein dalam badan kita terdiri dari collagen. Collagen ini merupakan komponen utama dalam tisu, salur darah, kuku rambut dan kulit. Ia memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit anda. Selain itu, collagen juga melindungi kulit dari toksin dan mikroorganisma dari luar. Tetapi, collagen akan berkurangan dengan penambahan usia. Bila collagen dah kurang, kulit jadi kendur, sakit sendi sering berlaku, kuku dan rambut jadi rapuh dan jadi tua dari usia yang sebenar

colagen powder
kehilangan collagen akibat pertambahan usia

Antara panduan memilih collagen yang baik  :

1. Pilih collagen yang 2 in 1. 2 in 1 maksud di sini ialah untuk kecantikan dan kesihatan. Ada sesetengah collagen hanya menumpu pada kecantikan kulit sahaja. Jadi cuba pilih yang ada ekstrak glucosamine untuk kesihatan sendi juga

2. Pilih saiz collagen yang rendah dalton. Mudah diserap dalam badan

3. Mempunyai antioksida yang tinggi

4. Pilih produk yang berkualiti tinggi dan semulajadi.


KEISTIMEWAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

~ di buat dari sisik ikan merah , tahan lasak dan elastik

~ Penyerapan yang unggul dalam masa 8 minggu sahaja!

~ Mempunyai 7 bahan utama yang berkualiti tinggi dan meningkatkan penyerapan yang maksima

~Mempunyai ekstrak kerang untuk glukosamine

~ Selamat dan tidak ada kesan sampingan

kebaikkan colagen powder

colagen powder

























No wonder customer selalu repeat order untuk collagen ..:D


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 June 2013

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2012/2013 ~ GREAT HAPPENING EVENT OF THE YEAR!

Selesai sudah National conference Shaklee semalam di sunway resort & spa. Satu-satunya acara terulung shaklee..Bak kata orang macam pesta Konvo. Masing-masing diraikan atas kejayaan mereka dalam bisnes ini.

Alhamdulillah, setelah hampir tidak setahun join biz ini, saya dapat merangkul satu kategori iaitu NEW RANK ACHIEVEMENT. Saya berjaya effektif sebagai supervisor sepanjang cycle tahun lepas dan awal tahun ini. Perasaan? Of course teruja sebab saya tak pernah langsung terfikir saya akan pergi jauh dalam BISNES. Sebab cita-cita saya dulu bukan BISNES. Saya tak pernah fikir saya kena buat BISNES or SALES. Tak pernah langsung terfikir ok! Angan-angan maybe ada lah dulu nak bukak cafe or bakery sebab i love baking. Tapi push factor tak kuat. Dan tak pernah serius dalam meletakkan goal masa itu.

Tapi setelah start buat bisnes dengan Shaklee, saya tak fikir panjang, saya tak toleh belakang dah. Saya ada target dan rahsia sendiri untuk pergi jauh dalam bisnes ini. Saya dah keluar dari COMFORT ZONE. Susah sedikit sahaja untuk senang kemudian. A matter of sacrification is mean for everything. Pengorbanan sekarang saya pasti akan membuahkan hasil dalam beberapa masa lagi. Insha Allah.

Ok back to NC semalam, event memang happening. Dapat sedut aura-aura master, Bila dengar sharing story daripada mereka, saya lagi teruja nak buat lebih baik. NIAT : NAK BANTU ORANG disamping dapat income yang masyukk..

What you get with Shaklee??
1. Unlimited Income - Anda yang tentukan nilai income yang anda mahu bergantung pada usaha
2. Car bonus
3. Trip to Umrah or overseas with incentive points.
4. Recognition & Awards
5. Quality time with your family ( if buat full time)

Banyak lagi benefits yang saya nampak pada orang yang dah berjaya...its all matter with your GOAL!!

Jom enjoy pictures di national conference semalam!

tag star achiever awards

Syamil pakai tag star achiver award. Syamil is one of my push factor in the business

My superheroes. Tulang belakang bisnes saya.. Love you both  


Syamil deserve the award

Bersama master terhebat, Master cery, a very down to earth person

Me ~ merangkul sebuah trofi kaca. Bakal merembat semua trofi yang ada...haha



Nak jadi macam saya? Jom join kami ye..;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

06 June 2013

Syok buat bisnes Shaklee!!Terbaik..Nak tahu rahsia jom baca...

Nak tahu macam mana saya join biz shaklee ni? Panjang ceritanya. Asalnya memang guna produk penyusuan sebab anak selalu jaga malam dan the next day tu dah kerja...so memang jadi penat sangat..memang try produk ni nak bagi badan cergas sikit. Time tu tak ambil ESP lagi.

Dalam bulan september 2011, saya try ESP, terus jatuh hati. Suka sangat dengan perubahan dalam diri..especially kulit jadi cantik, gebu ..perempuan mana yang tak nak ye tak? Terus saya register jadi ahli dengan kak suzi, Upline saya..

Lepas tu terus start bisnes. Memang kekok sedikit. Tapi banyak RAHSIA dalam group kami yang membolehkan kami pergi jauh..Saya sudah 9 bulan join bisnes ini. Alhamdulillah, berjaya dapat macam apa yang saya dapat masa makan gaji. Tapi perjalanan saya masih jauh...:)

Banyak kelebihan buat bisnes ini. Kehidupan jadi lebih sihat, macam saya jadi WAHM, boleh lihat perkembangan anak. bila anak sakit tak perlu risau nak ambil cuti or MC. The time is YOURS.

Tapi make sure kena disiplin baru boleh achive target yang kita nak..

Ramai yang PM tanya cam mana nak jadi ahli..Jom saya share :

1. Register dengan RM 65 SEUMUR HIDUP. ( Untuk penghantaran member kit RM 10 untuk semenanjung dan RM 20 untuk sabah sarawak)

ATAU

2. Beli barangan bernilai RM 650 untuk dapatkan FREE MEMBERSHIP dan CASH REBATE.

Dulu saya pilih option No 2 sebab saya tak nak bagi Shaklee free RM 65 tu..ahaks...lagipun memang saya guna produk shaklee so tak rugi langsung

Syarat nak jadi ahli jika nai buat bisnes?
1. Mesti warga negara :p
2. Rajin
3. Sekeping hati yang cekal dan tabah ( kak cery yang beritahu)
4. Konsisten

Banyak RAHSIA lagi tapi saya akan share selepas anda register jadi ahli dengan saya. Sebab, magik GROUP kami memang SUPERB!!!

Dah join baru tahu hebat tak hebat group ini..nak join boleh contact saya.. FREE GUIDELINE UNTUK ANDA..:)

Mode : memang happy buat biz ni.. ;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

02 June 2013

PROMO MEAL SHAKE KEMBALI HANGAT!! ORDER SEBELUM STOK HABIS!!

Salam Jun.....

Wah masing-masing dah tersenyum lebar bila dengar promo MEAL SHAKE ye...Yup, Meal Shake salah satu item HOT di Rehans Wardrobe juga, terutama ibu-ibu yang sering prihatin tentang kesihatan anak, anak yang picky eater, selera terbantut dan macam-macam lagi.

Its a MULTI VITAMIN dalam bentuk serbuk..class gitu...tak perlu telan-telan vitamin kalau tak suka pil. Tak ada paksaan. Kami ada alternatif yang cukup SUPERB..

Lagi satu orang suka tanya, Meal shake ni untuk kanak-kanak je ker??? A big NO..Dari kanak-kanak 1 tahun sampai la ke dewasa semua orang boleh minum dengan sukatan yang tertentu..

Meal shake lengkap dengan 19 jenis vitamin dan mineral..high fiber untuk melancarkan sistem pelawasan...protein untuk kulit yang cantik...Lactose free...rendah lemak dan tidak ada perasa atau pewarna tiruan ye...

Sesuai untuk sarapan pagi anak-anak atau suami tersayang..

meal shake

meal shake


PROMO HEBAT UNTUK JUN SAHAJA!!
HARGA RUNTUH!
SIAPA YANG SELALU BELI MEAL SHAKE BETTER ORDER 2-3 TIN SEBAB SELALU SOLD OUT TIME-TIME PROMO YE...JANGAN NANGIS KAT SAYA...SAYA DAH PESAN AWAL-AWAL..HEHE

BOLEH BOOK DENGAN SAYA JUGA DULU. I WILL RESERVE FOR YOU




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

24 May 2013

LAYAN TESTIMONIAL VIVIX~~

Jom baca testimonial VIVIX daripada rakan-rakan kita. Ada yang saya extract dari HOT CHAT secret group kami. Masing-masing memang dah merasa kehebatan VIVIX ni. Jom layannn...

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix
credit to mamafaiz.com

testimoni vivix


Anda nak hasilkan testimonial yang macam ni jugak? Jom GRAB vivix untuk OFFER bulan MEI sahaja!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Energizing Soy Protein TERBAIK di abad ini!!!

esp shaklee


Sebut pasal ESP semua akan cerita pasal penyusuan kan? Bukan ok! ESP ni bukan untuk penyusuan sahaja. Banyak sangat fungsi-fungsi dan kelebihan Shaklee ESP ni. Bukan soya semata-mata ye. Lebih daripada itu. Cari gali dulu info tentang ESP dan anda pasti jatuh cinta!!!

KEISTIMEWAAN SHAKLEE ENERGIZING PROTEIN ( ESP)

1. ESP ni low glycemic ( di mana pembebasan glukos dalam darah secara perlahan). Sebab itu ESP ni bagus untuk orang diabetes sebab boleh beri tenaga tanpa efek gula.

2. ESP memang terkenal dengan low fat, low kolestrol. So risiko orang yang mengambil ESP mendapat serangan jantung adalah kurang kerana proteinnya tidak berlemak.

3. Mempunyai 500mg Kalsium dalam setiap hidangan untuk meneutralkan soya kerana soya berasid dan boleh menyebabkan tulang rapuh. So ESP adalah safe sebab Kalsium memang ada dalam ESP untuk tujuan tersebut

4. Memberi tenaga yang berpanjangan

5. Ada 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan dalam badan. Kenapa asid amino begitu penting? Kerana asid amino membentuk tisu dan organ jadi kita perlu asid amino yang cukup untuk melindungi tisu dan organ dalam badan

6. ESP dihasilkan dalam pemantauan ketat  ( IPP) . IPP ni satu program yang memantau satu proses keseluruhan dan piawaian yang tinggi

7. NON-GMO, tak ada lemak tepu, Kolestrol free, lactose free, rendah kalori

8. Ada 30mg isoflavones dalam setiap hidangan untuk mengimbangkan hormon seks lelaki dan wanita juga mengurangkan risiko prostat dan breast cancer.

esp shaklee

Antara kandungan dalam ESP

esp shaklee

Keperluan protein yang berbeza bagi individu yang berbeza

Fuh...hebat tak hebat ESP ni..bukan calang-calang soya ye. Patutlah selalu licin sahaja walaupun di restock berpuluh kali..Kehebatannya memang superb! Ok nak packing untuk customer pulak ni..Bye!!

esp shaklee








Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 May 2013

PARABEN OH PARABEN

Sebelum ni sumpah tak tahu pasal paraben. Bila duk research pasal paraben, melopong kejap sebab tak pernah tahu ada isu pasal paraben ni. Selama ni banyak dah consume paraben ni.

Nak tahu apa itu paraben?

Paraben adalah sejenis pengawet yang ditambah dalam alat solek, kosmetik, shampoo, losyen dan bahan pencuci serta makanan juga.  Paraben ni di tambah untuk mengawet bahan itu tahan lama, yelah macam-macam bahan kimia dalam produk mesti ada sesuatu yang buat produk itu tahan lama.

Tapi paraben ni tak bagus tau. Daripada hasil kajian saya, memang tak ada bukti yang betul-betul meletakkan paraben sebagai BENDA YANG TERLARANG, tapi banyak research condong ke arah negatif apabila dikaitkan dengan isu paraben.

Antara kesan sampingan yang mungkin boleh terjadi apabila terlalu lama menggunakan paraben :

1. Ketidaksuburan dan sistem reproduktif tidak berfungsi dengan baik
2. Tumor, kanser atau breast cancer kerana struktur paraben lebih menyerupai hormon estrogen. Apabila hormon estrogen terlalu tinggi, ada risiko untuk breast cancer.
3. Penuaan yang cepat

Dulu masa saya pakai pureen wash tu tak pernah tahu isu yang digempar gempurkan. Sekarang baru tahu. Alhamdulillah, saya beransur-ansur memilih shaklee sebagai produk utama untuk kesihatan menyeluruh

paraben free


nutriwhite skin care

Nutriwhite skin care ni memang best lah. Tapi saya tak guna semua. Guna pencuci dan krim siang jer. Sebab memang pemalas nak pakai banyak-banyak. Tahan lamaa....dan yang penting semua dari esktrak buah dan tumbuhan. Muka ku terpelihara..;)

Selain itu, basic H, herbal blend cream, dish wash pun menjadi favourite saya. Tunggu ada budget lebih nanti kita SHAKLEEKAN seluruh rumah...;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading