24 May 2013

LAYAN TESTIMONIAL VIVIX~~

Jom baca testimonial VIVIX daripada rakan-rakan kita. Ada yang saya extract dari HOT CHAT secret group kami. Masing-masing memang dah merasa kehebatan VIVIX ni. Jom layannn...

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix
credit to mamafaiz.com

testimoni vivix


Anda nak hasilkan testimonial yang macam ni jugak? Jom GRAB vivix untuk OFFER bulan MEI sahaja!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Energizing Soy Protein TERBAIK di abad ini!!!

esp shaklee


Sebut pasal ESP semua akan cerita pasal penyusuan kan? Bukan ok! ESP ni bukan untuk penyusuan sahaja. Banyak sangat fungsi-fungsi dan kelebihan Shaklee ESP ni. Bukan soya semata-mata ye. Lebih daripada itu. Cari gali dulu info tentang ESP dan anda pasti jatuh cinta!!!

KEISTIMEWAAN SHAKLEE ENERGIZING PROTEIN ( ESP)

1. ESP ni low glycemic ( di mana pembebasan glukos dalam darah secara perlahan). Sebab itu ESP ni bagus untuk orang diabetes sebab boleh beri tenaga tanpa efek gula.

2. ESP memang terkenal dengan low fat, low kolestrol. So risiko orang yang mengambil ESP mendapat serangan jantung adalah kurang kerana proteinnya tidak berlemak.

3. Mempunyai 500mg Kalsium dalam setiap hidangan untuk meneutralkan soya kerana soya berasid dan boleh menyebabkan tulang rapuh. So ESP adalah safe sebab Kalsium memang ada dalam ESP untuk tujuan tersebut

4. Memberi tenaga yang berpanjangan

5. Ada 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan dalam badan. Kenapa asid amino begitu penting? Kerana asid amino membentuk tisu dan organ jadi kita perlu asid amino yang cukup untuk melindungi tisu dan organ dalam badan

6. ESP dihasilkan dalam pemantauan ketat  ( IPP) . IPP ni satu program yang memantau satu proses keseluruhan dan piawaian yang tinggi

7. NON-GMO, tak ada lemak tepu, Kolestrol free, lactose free, rendah kalori

8. Ada 30mg isoflavones dalam setiap hidangan untuk mengimbangkan hormon seks lelaki dan wanita juga mengurangkan risiko prostat dan breast cancer.

esp shaklee

Antara kandungan dalam ESP

esp shaklee

Keperluan protein yang berbeza bagi individu yang berbeza

Fuh...hebat tak hebat ESP ni..bukan calang-calang soya ye. Patutlah selalu licin sahaja walaupun di restock berpuluh kali..Kehebatannya memang superb! Ok nak packing untuk customer pulak ni..Bye!!

esp shaklee








Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 May 2013

PARABEN OH PARABEN

Sebelum ni sumpah tak tahu pasal paraben. Bila duk research pasal paraben, melopong kejap sebab tak pernah tahu ada isu pasal paraben ni. Selama ni banyak dah consume paraben ni.

Nak tahu apa itu paraben?

Paraben adalah sejenis pengawet yang ditambah dalam alat solek, kosmetik, shampoo, losyen dan bahan pencuci serta makanan juga.  Paraben ni di tambah untuk mengawet bahan itu tahan lama, yelah macam-macam bahan kimia dalam produk mesti ada sesuatu yang buat produk itu tahan lama.

Tapi paraben ni tak bagus tau. Daripada hasil kajian saya, memang tak ada bukti yang betul-betul meletakkan paraben sebagai BENDA YANG TERLARANG, tapi banyak research condong ke arah negatif apabila dikaitkan dengan isu paraben.

Antara kesan sampingan yang mungkin boleh terjadi apabila terlalu lama menggunakan paraben :

1. Ketidaksuburan dan sistem reproduktif tidak berfungsi dengan baik
2. Tumor, kanser atau breast cancer kerana struktur paraben lebih menyerupai hormon estrogen. Apabila hormon estrogen terlalu tinggi, ada risiko untuk breast cancer.
3. Penuaan yang cepat

Dulu masa saya pakai pureen wash tu tak pernah tahu isu yang digempar gempurkan. Sekarang baru tahu. Alhamdulillah, saya beransur-ansur memilih shaklee sebagai produk utama untuk kesihatan menyeluruh

paraben free


nutriwhite skin care

Nutriwhite skin care ni memang best lah. Tapi saya tak guna semua. Guna pencuci dan krim siang jer. Sebab memang pemalas nak pakai banyak-banyak. Tahan lamaa....dan yang penting semua dari esktrak buah dan tumbuhan. Muka ku terpelihara..;)

Selain itu, basic H, herbal blend cream, dish wash pun menjadi favourite saya. Tunggu ada budget lebih nanti kita SHAKLEEKAN seluruh rumah...;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 May 2013

PEMAKANAN SEMASA PANTANG ..PENTING!!!

Ramai wanita selepas bersalin sibuk untuk menjaga kecantikan badan mereka lebih daripada pemakanan. Tahukah anda pemakanan yang seimbang semasa pantang juga salah satu faktor untuk menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman? Terutama untuk ibu yang menyusukan anak, mereka memerlukan kalori yang lebih dan tenaga yang lebih selepas bertarung nyawa untuk melahirkan anak.

Pengalaman makanan pantang saya semasa anak pertama dulu memang ada perbezaan dengan pemakanan normal saya. Kalau normal saya makan sepinggan nasi, bila pantang saya digesa mengambil 2 pinggan nasi. Berjam jugak nak habis!!

Antara tips untuk membuatkan anda berselera untuk makan semasa pantang:

1. Sertakan makanan yang bersup+lada hitam( yang ni memang membuka selera saya, apa-apa pun mesti ada lada hitam)

2. Pilih makanan yang anda suka. Minggu pertama anda boleh cuba makanan yang disyorkan oleh ibu atau boleh google resipi di internet. Bila anda suka makanan tersebut, anda akan makan dengan berselera.

3. Nasi di masak secara lembik ( mengelakkan sembelit)


KEPERLUAN NUTRIEN SEMASA PANTANG ( persatuan pemakanan malaysia)

Tenaga :

Tambah 500kcal ke dalam diet anda ( 3 1/2 hidangan nasi atau bijirin atau oats)

Protein :

Tambah 20g protein (bersamaan dengan satu ekor ikan sederhana)

Kalsium ~ 1000mg , tingkatkan pengambilan kalsium seperti susu, yogurt, keju dan ikan bilis

Zat besi (10 mg) & Asid Folik (500 mikro gram) : Ambil nutrien ini dengan kadar yang mencukupi untuk memenuhi keperluan nutrien


JAGALAH PEMAKANAN ANDA SEMASA PANTANG!! PENTING OK..jangan ambil mudah, nanti akan menyesal di kemudian hari ;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 May 2013

KEAJAIBAN VIVIX ` memang tonik ajaib!!

vivix




Tengok botol jer teruja kan nak beli? Hehe. Saya admire design botol-botol yang macam ni memang cantik. Kecil-kecil cili api tau. Jangan ingat botol kecil..FUNGSI yang beribu!!

Hari ini saya gali ilmu tentang vivix pula. Memang teruja nak hadiahkan kepada parents dan memang teringin nak telan sebotol untuk saya. Hehe. Sangat banyak benefit kerana kandungannya semua buah-buahan yang sangat berkualiti dan sering digunakan untuk merawat penyakit pada zaman dahulu. Jom tengok sekilas!!

muscadine grapes
 MUSCADINE GRAPES

* Anti oksidan tinggi
* Ada resveratrol( 6 kali lebih dari grape biasa
* Lindungi kulit dari UV
* Mengurangkan kolestrol
* Mengelak kanser
* Regulate blood sugar
*Preven blood clot
* Memerangi radikel bebas


POLYGONUM CUSPIDATUM

POLYGONUM CUSPIDATUM

 Anti  aging
•Membetulkan DNA
•High resveratrol
•Cegah diabetes
•Enhance athletic
PURPLE CARROT

PURPLE CARROT

*Anti oksida tinggi
Anti radang : sesuai untuk artiritis
Antibakteria
Prevent cancer
Virus fighter
Ada high vita A = elak blood clot > PREVENT STROKE
Menguatkan rambut
Mengurangkan blood pressure & stabilkan paras gula
28 lebih antioksidan dari carrot biasa



European Elderberri
European Elderberri
Untuk asma & sembelit
High antioksida lebih dari vita E dan vita C
Mengurangkan oksidasi
Anti viral
Membaiki penglihatan
Immune booster
Membaiki sistem pernafasan
Relive tonsilitis dan sinus
Improve cough & flul


Dah baca semua fungsi setiap ekstrak di atas? Memang superb kan. ALL IN ONE. Kalau rasa malas nak telan vitamin banyak-banyak, telan VIVIX ni. Insha Allah berkesan .

Untuk darah tinggi, kulit cantik, strok, kesihatan mata, artiritis, sistem imun, anti aging, sistem pernafasan, diabetes, SLE disease dan macam-macam lagi lah. YOU JUST NAME IT!

PROMO HANGAT UNTUK BULAN MEI. JOM DAPATKAN PALING KURANG SEBOTOL ATAU GRAB TERUS 6 BOTOL UNTUK KELUARGA ANDA!!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Berat anak susah naik?

berat anak susah naik
Adakah anak anda dikategorikan sebagai KECIL atau KURANG BERAT BADAN? Jom kita lihat sedikit sebanyak tentang isu ini.


Kita sering kali di ingatkan oleh klinik kesihatan malaysia untuk memantau berat anak sejajar dengan GRAF yang disediakan. Namun, harus di ingatkan bahawa pola pertumbuhan setiap kanak-kanak adalah sangat berbeza dan tidak boleh di banding-bandingkan.

Faktor anak kurang berat badan :
1. Genetik : Bila ibu bapa pun kecil molek, bila anak kecil juga seharusnya tidak perlu risau tentang saiz badan anak

2. Kekurangan nutrisi yang lengkap : Pemakanan kanak-kanak harus divariasikan dengan GIZI SEIMBANG dan bukan satu jenis sahaja setiap hari. Banyakkan buah-buahan dan sayuran serta protein dan karbohidrat sebagai menu utama

3. Aktif : Anak yang sangat lasak dan aktif juga susah hendak naik berat badannya kerana metabolisme sering di bakar. Sentiasa tawarkan anak makanan snek seperti buah atau biskut selain daripada menu utama

4. Pencernaan tidak bagus : Sentiasa memantau sistem pembuangan anak-anak . Segera berjumpa doktor jika sistem pencernaan didapati tidak normal.


Jadi tak perlu risau atau gusar jika anak susah naik berat. Asalkan anak makan cukup dan seimbang serta pengambilan susu yang cukup anak itu sudah cukup sihat. Melainkan pertumbuhan terencat dan anak mulai tidak aktif maka haruslah berjumpa dengan PAED. 

Anak saya juga kategori CILIK! Tapi sangat hyper. so saya tak risau sangat sebab makan minum dia ok saja. Tambahan pula lepas minum MEAL SHAKE selera dia bertambah juga cuma berat susah nak naik kerana terlalu hyper! hihi











Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

19 April 2013

Handle EBM semasa travel

Memandangkan ada customer saya tanya tentang cara nak handle pam dan EBM semasa beliau travel nanti, jadi saya buat entri ini khas untuk beliau dan juga untuk semua ibu-ibu yang lain.  :)

Ok, Perlu di ingatkan kepada semua ibu, bila berjauhan dengan bayi, anda WAJIB pam setiap 3-4 jam untuk maintain supply kepada anak. Maksudnya di sini, tengah malam pun perlu bangun sebab bayi tak ada di sisi untuk tolong kosongkan payudara anda. So tiada alasan kata tak sempat or so on. WAJIB schedule untuk pam..Macam-macam cara ada sekarang kan nak pam?? cover dengan shawl, even dalam meeting pun boleh, time solat, time lunch break, time tea time, pam yang canggih-canggih pun ada. So BE SMART.

Tips untuk jimat masa semasa pam :
1. Multi task ( cuba untuk pam sambil cakap telefon dengan husband ker, lipat baju ker, sms ker, update notes ker)
2. Double pumping ( Yang ni memang jimat masa separuh, lagi-lagi kalau guna freestyle atau elektrik. 10 minit dah boleh siap , orang pun tak sedar kita pergi pam)

So kalau hotel atau tempat penginapan ada peti sejuk, itu sudah bagus. Kalau tak ada, cari lah peti sejuk yang kat hotel ker. Minta jasa baik mereka. Kalau travel 4 hari sahaja, then tak perlu sejuk bekukan EBM anda. Letak dalam cooler bag pun boleh. Boleh tengok link ini untuk lihat tempoh susu untuk bertahan.

Antara gadjet yang perlu ada semasa anda travel selain pakaian dan peralatan anda. :)

ebm
Coolerman box - untuk bawa balik susu perahan yang sejuk atau beku

ebm
Cooler box juga - jika tak dapat cooler box yang atas tu, boleh bawak ini. Isi ais separuh, lepas tu isi EBM then isi ais balik

ebm
Storage bottle yang mencukupi sepanjang tempoh travel

ebm
Cooler bag untuk sesi di luar -contoh semasa kursus. Dah balik hotel boleh transfer tu peti sejuk. jangan lupa label

avent
Pastikan breast pump and berfungsi dengan baik, kalau perlu servis, servis lah dulu ye..

Kalau ada yang nak tanya, boleh pm saya terus. Saya boleh bantu anda. Selamat travel dan selamat mengepam!! ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 April 2013

PENTINGKAH SUPPLEMEN PADA ZAMAN INI?

Supplement itu adalah nutrisi tambahan untuk melengkapkan mana-mana nutris yang tidak cukup. Ramai juga golongan yang menolak supplemen. Tapi hari ini saya nak kongsikan beberapa perkara yang saya baca dari artikel yang ditulis oleh Bruce Miller, seorang doktor yang menggunakan bukti dan research yang lengkap untuk mengesahkan sesuatu.

KENAPA PERLU SUPPLEMEN ?

1. Semua makanan yang kita makan tidak lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan. Lebih-lebih pada zaman moden ini, masak pun masak jugak, tapi pastikah anda 100% vitamin kekal dalam makanan anda?

2. Bahan kimia sering ditambah dalam pelbagai makanan. Jadi untuk mengelakkannya, kita perlu mengambil supplemen yang sesuai

3. Penyakit yang dilanda semasa umur lanjut sering dikaitkan dengan nutrisi yang tidak cukup. Contoh : OSTEOPOROSIS. Kita minum susu, tapi cukupkah kalsium yang kita ambil. Berapa ramai yang betul-betul FOLLOW piramid makanan?

4. Banyak nutrisi tidak boleh didapati dari DIET seharian semata-mata.

Jika pada zaman dahulu kala, boleh lah bergantung pada sayuran dan buahan yang kita tanam, sebab kita yang jaga dan tuai. Tapi, zaman sekarang ada banyak teknologi nak segarkan sayur lah, nak gemukkan sayur tapi menggunakan bahan kimia. So sejauh mana yang anda pasti tentang sayur-sayuran tu?

Tapi memilih supplemen pun perlu berhati-hati, kerana banyak yang sintetik dan ada bahan kimia. Saya YAKIN dengan shaklee sebab banyak kajian dah dilakukan. Lebih 50 tahun bertapak di bumi ini. Semua produknya sangat mesra alam dan organik. Tidak ada bahan sintetik pun. Dan yang paling penting terbukti kuasa penyerapannya yang unggul.

ALWAYS SAFE..ALWAYS WORK..ALWAYS GREEN..

Saya dah pilih yang terbaik! Anda?




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

16 April 2013

Pengalaman Hamil~ Anak ke 2

Hari ni rasa nak bersantai-santai update blog tentang kehamilan. Ada yang tahu dan ada juga yang tidak tahu saya sedang hamil anak ke -2 ..Yippi...As we planned, Alhamdulillah Allah punya plan pun sama jer..Rezeki bulan Februari tahun ini. Walaupun, berhenti kerja kerana sebab-sebab yang saya malas nak cerita di sini, namun Bulan februari lah melonjakkan sales saya sebagai Supervisor. Saya dapat 2-3 orang downline yang sangat bijak pandai. So i take things as in positive way. Memang tengah cari kerja, tapi selagi tak dapat, akan kuteruskan bisnes shaklee yang amat best ini...:)

Im in 12th week of pregnancy. Minggu ke-12. Kalau kehamilan pertama, minggu-minggu saya update. Maklumlah kali pertama kan, so to be fair, saya nak update jugak ..hihi...:)

Sepanjang 3 bulan ni, morning sickness memang teruk juga. And timing pukul 4 petang keatas. Selalu tengok jam bila dah kul 4 je hati dah rasa lain, sebab tahu badan akan jadi lain macam. Rasa nak muntah la, Kalau tidur pun lagi teruk jadinya. Memang mendugakan. Rasa berpinar2 kalau duduk depan pc. Nak layan syamil pun tak larat. Terbaring je, sampai lah magrib macam tu baru ok. Kalau dulu, pukul 1 tgh ari rasa mabuk dan rasa nak tidur..Hehe..lain..tapi tak tahulah anak lelaki ke perempuan.

Kehamilan kali ni saya consume full set shaklee kehamilan. Bermula dari ESP dan B compleks. Tak minum susu enfamama macam dulu. Malam-malam wajib ambil ostematrix sebab dah start cramp la..Kalau rasa deydrated, saya akan ambil Performance Drink.

Mengidam pun dahsyat juga..tapi macam biasa, kalau saya nak benda tu saya akan dapatkan sampai dapat. :)

Due bulan 10 ni. Ingat boleh dapat bday sama dengan ibu dia..tapi due in middle of oktober plak..Just wait & see..;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 April 2013

AIR~ WAJIB PENTING DALAM LIST ANDA!!

air

Tahukah anda betapa hebatnya fungsi AIR dalam badan kita? Saya dah dapat rasa perbezaan. Jom baca sharing saya ni :

Masa saya breastfeed anak saya lebih kurang setahun lebih, saya memang mementingkan pengambilan air sehari-hari. Saya akan pastikan paling kurang saya habiskan 3 liter air. Sebab saya tahu untuk menghasilkan susu, perlu air yang banyak. Ini konsep asas ye.

Selepas di sahkan mengandung anak kedua, saya perlahan-lahan wean off  sebab susu making berkurang dan saya rasa sangat penat bila menyusukan dan dengan morning sickness lagi. So, saya buat keputusan untuk menyusu waktu malam sahaja.

Tapi sebab saya dah tak perlu pam, saya mula ambil ringan dengan pengambilan air. Kadang-kadang tak sampai satu liter pun. Lagi satu sebab mual minum air banyak-banyak. Lagi suka minum ais untuk hilangkan mabuk.

Dulu time ambil  air yang cukup, saya tak pernah alami sembelit atau buasir, muka pun licin gebu, tak rasa penat ( memang ambil vitamin )

Tapi sekarang, kulit muka dah start berminyak, jerawat timbul. Susah nak pergi tandas.

Ingat ye, walaupun pengambilan VITAMIN sedozen pun, air kena cukup, baru vitamin itu akan diserap dalam badan dengan baik dan sekata.

So, rehana. lets take out your water bottle again!!

Minum air yang cukup ye semua, in sha Allah semua pun akan okay..;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

09 April 2013

Rehan's Wardrobe 2013 GIVE AWAY CONTEST!!!


Salam semua..dah lama tak sempat nak buat give away..Mood nak buat give away datang lagi!!Yeah...

So siapa-siapa nak HADIAH MISTERI dari saya, boleh lah sertai GIVE AWAY ini...

Ada 20 hari untuk penyertaan ini. So jom join!!!

Cara penyertaan :

1. Join FOLLOWER blog ini.

2. Copy gambar di atas dan sertakan syarat-syarat penyertaan dalam entry anda yang bertajuk ' Rehans Wardrobe GIVE AWAY'

3. Copy link entry ini dan paste dalam entry anda

4. Tinggalkan komen anda dalam ruangan komen supaya saya dapat singgah blog-blog anda..

5. Pemenang akan dipilih selepas cabutan dibuat.

6. Hadiah akan terus di pos kepada pemenang

So apa lagi...jom join!!

HADIAH MEMANG GEMPAK!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 April 2013

HOT TESTIMONIAL~ NUTRIFERON~ IMMUNE DEFENSE!!

Promo hangat bulan ni untuk NUTRIFERON..wah..makin ramai tanya pasal nutriferon ni. Tak cuba tak tahu ye...Saya dah cuba dulu nutriferon ni..memang mantap! Tak sia-sia labur duit di sini sebab alhamdulillah dah tak rajin sakit dan tak perlu turun naik hospital untuk ambil ubat sintetik..;)

Jom tengok testimonial rakan-rakan semua tentang NUTRIFERON ni..terbaik!!

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

Ini testimoni rakan-rakan sekalian..Anda bagaimana? Tak nak rebut harga runtuh bulan april ni? Jimat banyakkk tau...




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2013

nutriferon


Walla..bulan ni promo NUTRIFERON..memang sangat menjimatkan....NUTRIFERON satu-satunya imun booster yang tak ada saingan buat masa ini.. TAK ADA SAINGAN OK!..bukan calang-calang produk...

NUTRIFERON ni adalah penemuan dan kajian lebih 40 tahun..wee...lama tu, patutlah sangat berkualiti. Ia menggalakkan INTERFERON untuk menjadi bentang sistem imun apabila badan di serang oleh bakteria atau virus.

Kira macam antibiotik tapi ini NATURAL punya...memang SAFE dan tak mengganggu buah pinggang dan lain-lain..

Jom tengok sekilas siapa yang perlukan NUTRIFERON ini :

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
8.bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
9.Kanak2 bawah 1tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
10.Ibu menyusu boleh ambil, tetapi pregnant mom xboleh ambil
11.Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )


KENAPA NUTRIFERON?
>>>>Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.


2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.


3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.


4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckle.


5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.


6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.


7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Ha, hebat tak NUTRIFERON keluaran shaklee ni...harga memang berbaloi dengan kualitinya....;)

nutriferon

















BANYAK KEGUNAAN KAN??????? YANG PENTING SEMULAJADI DAN SELAMAT..PROMO HEBAT BULAN APRIL. JOM KASI UP SISTEM IMUN SEMUA...KURANGKAN RISIKO UNTUK JATUH SAKIT...

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 April 2013

WHY OUR SERVICE IS BEING CHOOSED..:)



Servis mantap dari rehans wardrobe..terbaik!!Enjoy viewing the video ok..;)

Please share this video as well..:)

Untuk dapatkan servis pengiklanan yang cantik,berpatutan dan berbaloi boleh hubungi Syafwan di 0173209979 atau layari page beliau di facebook : https://www.facebook.com/SrsAdvertisement

PASTI TERTARIK!!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

VITAMIN E~ musuh utama jerawat & kesan lecur!

Saya ingat lagi time saya belajar dulu selalu kena jerawat. Kulit selalu sensitif sebab terdedah dengan minyak masa kat workshop. Yelah, manufacturing student. bukan duduk beraircond sakan ye. Kadang- kadang penat sangat balik terus tidur tanpa basuh muka which is VERY BAD HABIT.

Nak tahu tips jaga muka? Selalu lah basuh muka anda dengan lebih kerap. Sebab tu ambil wudhu tu kira penyeri muka juga..:) Tapi bila dah kena minyak dan asap bagai, kenalah cuci muka dengan sempurna, ye tak?

So bila jerawat datang aja, mesti susah hati. Berpuluh farmasi saya naik turun untuk ubat jerawat. Ada yang lagi teruk adalah. Ada satu sahaja yang ok untuk saya tapi itu pun alcohol which is kadang2 was-was nak guna...:)

Jom kita tengok testimoni dari cik aula tentang VITAMIN E
testimoni vitamin e
Superb kan kesan vitamin E ni. Yang ni vitamin E lama tau. sebelum diupgrade dengan grape seed dan selenium. Sekarang lagi power ;)

Macam pagi tadi saya picit vitamin E sikit, sapu kat jerawat, boleh kecut dah sikit2. Bukan tu je muka jadi balance. Tak kering dan tak berminyak..Memang sesuai buat masker...

Macam mana nak buat masker vitamin E? 
Ramai suggest guna plain yogurt+ESP+ vitamin E yang dipicitkan. Settle. Tak perlu pergi facial dah..hehe.

testimoni vitamin e

Yang ni pula membuktikan vitamin E memang bagus untuk kesan lecur. Tengoklah perubahan drastik adik comel ini. Untuk luaran dia pakai herbal blend cream dan vitamin E. Untuk dalaman pulak dia makan meal shake+ Vita C. Marvellous!

Vitamin E ni best plak bila gali ilmu banyak-banyak dapat tahu banyaaaak fungsi dia. Yang paling penting its NATURAL..bukan sintetik. Tak perlu risau tak perlu takut. Memang berbaloi beli untuk kecantikan dan sebagai first aid. Untuk SUAMI ISTERI pun sangat2 digalakkan...:)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading