Showing posts with label vivix. Show all posts
Showing posts with label vivix. Show all posts

18 April 2016

ANDA PERLU DETOKS SEGERA JIKA . . .


Assalamualaikum semua..

Hi semua. Im on my 1st day on DETOKS. So far so good! Tapi entri ni kita cerita dulu kenapa kita kena DETOKS. Ingat ye, DETOKS dan DIET adalah dua benda yang sangat berbeza tau. DETOKS bukan nak kurus semata tau. Banyak lagi benefits DETOKS yang anda pasti teruja kalau tahu. 

Toksik ni datang dari macam-macam cara ke dalam badan kita seperti persekitaran, pencemaran , diet yang tidak betul, kafein, drugs, processed food, artificial foods, gula tapis dan macam-macam lagi. 



15 TANDA YANG ANDA PERLU DETOKS JIKA ...

1.  Anda suka nak makan. Anda kerap makan dan rasa tak kenyang walaupun dah banyak makan. Suka nak makan benda-benda manis. Yang ni memang tanda toksik tinggi dalam badan. Hati- hati

2. Anda mudah lesu dan cepat penat. Rasa berat je badan anda walaupun anda kurus!

3. Senak perut dan badan sentiasa berangin. Kerap sendawa

4. Ketagih kafein

5. Mood yang tidak baik sentiasa. Cepat naik marah dan stress

6. Sukar fokus dan sering hilang fokus dalam melakukan sesuatu

7. Migrain atau sakit kepala yang kerap

8. Sembelit atau mengalami masalah penghadaman 

9. Depression / STRESS

10. Kawan-kawan mula menegur tentang bau badan dan bau mulut. Yieeww..

11. Berat naik mendadak dan sukar untuk turun walaupun DIET

12. Sering lupa dan sukar mengingat


13. Lenguh-lenguh badan dan tidak FIT

14. Kulit wajah kusam dan berjerawat

15. Insomnia atau tidak boleh tidur malam


Ha, anda ada simptom-simptom di atas? Saya pun ada simptom2 ni, sebab tu saya dah  join misi # detoks bersama Shaklee. Baru hari pertama, nanti dah selesai 7 hari detoks saya akan share secara detail pada you all semua ya :) 

Jangan biarkan toksik bermaharajalela kat dalam badan you all. Nanti hilang satu nikmat tau  :)


Ok alang-alang dah cerita kenapa you all kena detoks, jom tengok benefits DETOKS pula :)



Korang tak nak ke hidup lagi sihat? Rugi ooo...Kalau dok stress memanjang kat rumah dok marah anak bini tapi rupa-rupanya sebab toksik semata. Rugi aih. 

Kalau you all nak join boleh whatsapp 0122319979. Ok ;)









Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 January 2016

BUAH ANGGUR SEBESAR BIJI GOLF


Hi semua.
Pernah tengok tak buah ni?
.
.
.
vivix
Inilah dia MUSCADINE GRAPEs!
Ha, grape ingat macam plum....
Yes i know korang pun mesti fikir macam tu. but memang faktanya ini adalah ANGGUR. :)
Saya pernah cerita ringkas tentang anggur ini dalam entri saya yang bertajuk kandungan vivix . Itu keseluruhan lah. Tapi nak cerita detail lagi pasal anggur ni :)

Banyak kelebihan muscadine grapes ni tau. Sangat lah banyak dan unik. Antaranya tinggi dengan resveratrol dan tinggi antioksidan. Ok dalam entri-entri sebelumnya saya dah cerita tentang resveratrol dan antioksidan tu apa. In short, antioksidan sangat penting untuk perangi radikel bebas dalam badan kita yang mungkin berpunca dari merokok, pencemaran , makanan dan udara sekeliling.

antioksidan
 Tengok chart ni , tinggi kan antioksidan buah ini.

Muscadine grape ni sangat unik sebab kulit nya keras yang mampu melindungi dari pelbagai penyakit dan serangga. Kemudian, anggur ni ada extra kromosom tau, kira jadi pelengkap lah

Dan, anggur ni mengandungi banyak resveratrol jika dibandingkan dengan anggur lain.


Cerita menarik lain tentang anggur ini :
.
.
Ok done sharing for today. Hebat ke hebat vivix ni? Baru satu jenis ingredients dah macam ni punya teruja patutlah siapa borong vivix pun tak pernah miss untuk minum VIVIX~
UNTUK PROMO EXTRA MELETUP 
boleh whatsapp
0122319979
0122319979
Till then ,
TC!
.

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

23 November 2015

7 TIPS NAIKKAN KOLESTROL HDL

Assalam semua,

Korang tahu tak apa itu HDL? HDL adalah sejenis kolestrol baik yang di perlukan dalam badan. Kolestrol baik perlu untuk mengankut kolestrol jahat dari pembuluh darah untuk bertukar menjadi zat yang baik.
Kalau dulu kita sering risau kalau LDL (kolestrol jahat) meningkat bukan? Namun, sejak meneliti beberapa bacaan, tahap kolestrol baik (HDL) juga penting untuk badan dan mengelakkan penyakit jantung jika dibiarkan berlarutan. Saya pernah up entri kolestrol tak lama dulu, tapi tak berapa terperinci tentang HDL ni.


kolestrol baik


Bagaimana HDL berfungsi? Jom tengok gambar #stock picture ni. Saya ambil dari google. (medmovie)

kolestrol baik
kolestrol

Ini pula, bacaan kolestrol yang sepatutnya. Means, kalau you all nak cek kolestrol boleh jadikan table ni sebagai rujukan. Haih. asyik cerita gambar je, tipsnye mana kan??? Kejap ye, kita share jap je lagi.



7 TIPS UNTUK NAIKKAN HDL / KOLESTROL BAIK DALAM DARAH



1.  Tingkatkan senaman. Kadang-kadang, kalau HDL kurang sikit je, doktor akan sarankan exercise banyak-banyak. Insha Allah boleh naikkan HDL

senaman

2. Kurangkan berat berlebihan. Pastikan anda tahu BMI anda di tahap mana. Berat boleh dikurangkan dengan pengambilan kalori yang baik dan juga senaman. Mengikut kajian, jika setiap 2.7kg berkurangan, 0.03mmol/L HDL boleh di tingkatkan

turun berat badan
3. Pilih makanan berlemak yang sihat dan tidak tepu. Ada 2jenis lemak. Pastikan anda pilih yang betul. Elakkan makan makanan yang bergoreng dengan minyak berlebihan. Gambar bawah ni menunjukkan dengan jelas jenis-jenis lemak yang perlu anda ambil

lemak baik

lemak sihat


4. Ambil makanan berwarna ungu kerana makanan ini tinggi antioksidan dan antocyanin. Ha, dalam vivix ada antocyanin ni. Kan? Pernah highlight dulu dalam entry sebelum-sebelum ni. Kalau tak pun cari lah buah naga ke, beetroot ke, anggur ke, tapi pastikan bukan non organik ye. Nanti jadi lagi tak ok kang.


5. Kurangkan makanan karbohidrat seperti nasi dan roti. Lebihkan protein


6. Ambil makanan yang bersumber omega 3 atau supplemen omega
lemak omega 3

7. Berhenti merokok!



Yang tips-tips atas ni bukan saya cakap seorang syok sendiri tau. Banyak web-web medikal pun ada cerita pasal ni. Antaranya, kalau nak pengesahan boleh klik link bawah ni

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/hdl-cholesterol/art-20046388?pg=2

 http://www.everydayhealth.com/high-cholesterol-pictures/how-to-raise-hdl-cholesterol.aspx#01

http://www.mensfitness.com/nutrition/how-to-boost-your-good-cholesterol-sky-high/slide/9


Harap boleh membantu untuk you all. Jom sihat selalu ;) Insha Allah

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 April 2015

VIVIX MENGANDUNGI 10 X LEBIH RESVERATROL DAN BERTINDAK DALAM 4 MEKANISMA YANG UNIK!

Alhamdulillah semalam saya berjaya jugak pergi ke kelas VIVIX EXPERT. Kelas ni dikendalikan oleh nutritionist Shaklee, Celine. Masing-masing terlopong dengar perkongsiaan oleh Celine. Betapa hebatnya sebotol VIVIX itu. Kalau dulu, saya tak pernah pandang sebelah mata, sebab ingat mahal. Tapi kini saya boleh jual berbotol-botol sebab dah tahu kebaikan yang ada dalam sebotol kecil ini.

Saya pernah menceritakan tentang bahan-bahan unik didalam VIVIX sebelum ini. Memang sejak itu saya memang suka kaji tentang VIVIX. Alhamdulillah semalam dapat lagi peluang untuk menggali ilmu tentang tonik ajaib VIVIX.

VIVIX bertindak dalam badan kita dalam 4 mekanisma utama. Sebelum itu, mari kita lihat apa fungsi utama VIVIX. Vivix mengandungi 10 X resveratrol yang mampu mengurangkan pelbagai penyakit kronik. Buah-buahan dan tumbuhan yang ada dalam VIVIX mempunyai polifenol yang melindungi buah-buah dari infeksi dan jangkitan.

VIVIX BAGUS

Di pasaran sekarang banyak sangat di jual supplemen resveratrol kerana fungsinya yang memang terbaik dari hasil kajian. Sepanjang kelas semalam, kami didedahkan dengan banyak technical paper yang mengupas tentang resveratrol berjaya mengurangkan sel tumor, diabetes, kulit cantik dan tegang serta kanser servik.

Shaklee muncul sebagai pelopor utama agen penuaan selular dengan mengeluarkan VIVIX yang lebih 10 kali ganda resveratrolnya. Hebat atau tidak VIVIX ini? :)

Bagaimana VIVIX bertindak??

MEKANISMA VIVIX

STRUKTUR SEL

4 MEKANISMA UTAMA DALAM PENUAAN SEL

1. KEMUSNAHAN DNA
~ Setiap hari pasti terjadi kemusnahan sel dalam badan akibat radikel bebas dan juga persekitaran. VIVIX bertindak melindungi DNA yang ada di dalam badan

2. AKTIVITI PENGAWALAN GENETIK BERKURANG
~VIVIX bertindak meningkatkan pengawalan genetik

3. PENGHASILAN TENAGA DI PERINGKAT BERKURANG

VIVIX MENINGKATKAN TENAGA SEL

4. PENGUMPULAN AGE PROTEINS ~vivix bertindak mengurangkan pengumpulan age proteins di mana gula terkumpul yang merencatkan fungsi sel

Betapa VIVIX ini merupakan formula yang unik untuk melambatkan proses penuaan sel dengan sihat. Bak kata celine, menua dengan cara yang sihat. Dalam satu video yang beliau tunjukkan ada 2 orang tua dengan kondisi yang berbeza. Satu adalah menghabiskan seluruh hidupnya di hospital dan ubat-ubatan. Manakala seorang lagi menghabiskan hidupnya dengan pemakanan yang seimbang dan bermain-main dengan cucu.

LIFE IS SHORT.
MAKE IT VALUABLE FOR EVERY SECONDS.

Kesihatan adalah modal kehidupan yang paling utama. Ubah cara hidup anda!



Insha Allah saya boleh membantu anda dengan lebih baik. Satu sudu hanya RM 15 sehari. RM 15 boleh diperuntukkan untuk macam-macam kan? Kenapa tidak untuk sebuah kesihatan yang tidak tertanding nilainya?? :)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 January 2015

28 October 2014

KAKI BERSISIK JADI LICIN!!





Assalamualaikum semua...
Anda pernah mengalami masalah kulit kaki yang kering macam kat sebelah kiri bawah ni? Nilah kesan kaki suami saya. Tak tahu apa puncanya jadi macam ni, mungkin kasut terlalu ketat atau memang kulit sangat kering sampai merekah. 

Motif utama bagi dia VIVIX adalah saja-saja untuk bagi dia energetic sikit. Vitamin tak nak makan, shake pun tak nak minum. last2 agree minum vivix sebab kene telan sesudu je. Itupun kena kita ingatkan baru minum.




Best kan dapat hasil tersebut. Sebenarnya saya ambil gambar kaki tu masa nak buat pedi cure untuk suami saya. So kebetulan dapat buat perbandingan sebelum dan selepas!

KENAPA VIVIX??
Vivix ni mmg bagi kulit jadi macam baru tau..sebab fungsinya adalah untuk membaiki sel2...

Silap-silap kaki dia jadi lebih terjaga lepas ni..hehe :P




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 October 2014

BENCI ROKOK AKIBAT VIVIX!!

Amaran : Artikel ini boleh membantu pengusaha rokok atau penjual rokok boleh gulung tikar. Maaf ya, bukan untuk sabotaj mana-mana pihak tapi kesihatan mutlak adalah satu dakwah juga. Menyebarkan kebaikan adalah wajib. Perokok-perokok tegar sila baca dan sila sedar!!Kenali cara berhenti merokok dan explore tips-tips untuk berhenti merokok. Anda harus mulakan!

MUKADIMAH ( Artikel dari Utusan Malaysia )

MEROKOK merupakan satu tindakan yang melibatkan penyedutan asap hasil daripada pembakaran tembakau dalam rokok atau cerut.
Tembakau mengandungi bahan kimia seperti nikotina (sejenis dadah) dan tar.
Selepas beberapa percubaan merokok, badan akan mula membiasakan diri terhadap racun dan kesan ketagihan nikotina, yang akan menyumbang kepada terjadinya masalah kesihatan yang lebih serius.

Prevalens kanser paru-paru, kanser serviks dan jenis kanser yang lain, penyakit pernafasan seperti asma (penyakit lelah) dan bronkitis, penyakit jantung seperti serangan penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok dan aterosklerosis (pengerasan dan penyempitan arteri) adalah lebih tinggi di kalangan perokok berbanding bukan perokok. Asap rokok mengandungi radikal bebas dan kompaun lain yang menggalakkan proses pengoksidaan. Penyedutan paras radikal bebas yang terlampau tinggi dalam asap rokok akan menyebabkan masalah kesihatan yang memudaratkan. Radikal bebas ialah bahan yang sangat reaktif serta mampu menyebabkan kerosakan dan kematian sel.Kesan serangan radikal bebas telah dikaitkan dengan beberapa jenis penyakit misalnya aterosklerosis, kanser, penyakit Alzheimer, katarak, osteoartritis dan sistem pertahanan badan yang lemah.


Merokok juga dikaitkan dengan pengurangan bilangan dan pergerakan sperma serta peningkatan dalam kekerapan pembentukan sperma yang abnormal.
Kesan buruk ke atas kulit yang disebabkan oleh tabiat merokok termasuk masalah kulit kering dan pembentukan kedutan.
Rasa rengsa rokok atau cerut ke atas bibir dan lidah boleh menyebabkan kanser di bahagian ini di samping menjejaskan deria rasa, bau dan penglihatan.Individu yang tidak merokok tetapi berada dalam bilik yang sama dengan perokok juga akan mengalami kesan buruk daripada asap rokok.

Melindungi diri daripada radikal bebas

Nutrien seperti vitamin A (terutamanya beta-karotena dan karotenoid yang lain), vitamin C, E serta mineral zink dan selenium melindungi badan kita menerusi kesan antioksida mereka.
Beta-karotena berperanan untuk melindungi membran sel dan tisu lemak, membantu memperbaiki kerosakan yang disebabkan oleh bahan pencemar udara dan merangsang sistem pertahanan badan.
Merokok boleh mengurangkan vitamin C dalam badan lalu menyebabkan badan lebih rentan terhadap infeksi.
Vitamin C ialah antioksida yang kuat dan bertanggungjawab untuk memperkuatkan sistem pertahanan badan, mencegah penyakit jantung dan melindungi badan terhadap kesan merokok dan bahan pencemar udara.
Ia juga bertanggungjawab meningkatkan keberkesanan vitamin E sebagai antioksida.
Zink, salah satu komponen di kalangan 200 jenis enzim membantu merangsang fungsi pertahanan badan dan menggalakkan penyembuhan luka, meningkatkan fungsi organ deria, fungsi organ pembiakan dan kesihatan kulit.
Beberapa kajian yang telah dijalankan menunjukkan bahawa kesan antikanser selenium membantu dalam pencegahan kanser salur pernafasan dan kanser salur gastrousus.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2004&dt=0418&pub=Utusan_Malaysia&sec=Kesihatan&pg=kn_03.htm#ixzz3FmvLQDtA
© Utusan Melayu (M) Bhd 


harga rokok


Ok dah baca? Panjang ye mukadimah dari Utusan. hehe. Apa yang saya nak sampaikan dalam entri kali ini adalah bagaimana kita hendak mengurangkan bilangan rokok sehari. Mustahil untuk berhenti sekaligus kerana ia boleh memudaratkan diri. Jadi, seorang customer yang sayang sangat dekat suaminya message saya untuk bantu suaminya berhenti merokok.

Nasihat saya pada beliau adalah ambil VIVIX sebagai bantuan, dan suaminya sendiri perlu ada inisiatif tinggi untuk berhenti merokok.

Customer : Kak, suami saya habis sekotak sehari selalunya. Dekat RM 400 juga dia belanja untuk rokok sebulan. Membazir dan merosakkan kesihatannya.

Saya  : Cuba lah, bagi VIVIX kat dia. Investment hampir sama dengan kos rokok dia sebulan. Tapi mind set dia kena make sure dia nak berhenti.

Customer : VIVIX tu apa? Macam mana boleh bantu kurang untuk merokok? Suami saya memang asyik sakit je ni, dia pun nekad nak berhenti

Saya : Alhamdulillah jika dah niat nak berhenti. VIVIX ni ada resveratrol dan antioksidan yang sangat tinggi. Boleh membantu melawan radikal bebas akibat nikotin. Ia juga boleh membantu baiki sel-sel yang rosak akibat merokok. 

Customer tu dah bagi VIVIX kat suaminya dan apa yang menggembirakan saya, lepas seminggu beliau call saya dan beritahu suaminya dah 2 hari tak hisap rokok langsung. Mula-mula tu ada jugak lah 3 batang, lepas tu reduce dan reduce. ALHAMDULILLAH!!!

Kepada perokok-perokok tegar di luar sana, ayuh elakkan lah benda HARAM ini. Jom sama-sama bantu memberi sokongan moral pada perokok-perokok yang ingin berhenti merokok!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 November 2013

VIVIX PROMO LAGI!!!*LIKE*LIKE

November promo datang lagi..promo VIVIX datang lagi!!
Bukan senang VIVIX ni nak dapat harga promo ye tak..murah bukan murah sikit..murah banyak tau...

Saya antara yang nak rebut peluang nak beli untuk ibu bapa or saudara mara...share tentang kebaikan vivix yang tiada tolok bandingan!

Sebelum ni saya pernah share tentang buah-buahan dalam vivix..memang hebat! Boleh klik link ini untuk baca tentang kehebatan VIVIX

Untuk testimonial pula boleh klik sini


Ok..Hari ni nak cerita pasal RESVERATROL pula..

APA ITU RESVERATROL??

RESVERATROL adalah kumpulan tumbuhan yang di panggil polifenol. A GREAT ANTIOKSIDAN! Dalam gambar di atas kita boleh tengok macam-macam fungsi resveratrol..best kan fungsinya..boleh lawan kanser, boleh jadi anti aging, boleh elak pengoksidaan LDL..boleh cegah diabetes..

TAPI tahukah anda resveratrol dalam VIVIX ni di ekstrak dari Muscadine grapes dan ia adalah TULEN dan asli...Biasa resveratrol ni dijumpai dalam Wine merah..Wine kan di buat dari anggur kan...So memang tinggi kadar resveratrol dalam tu..

Tapi VIVIX ni lagi powerful sebab 

1 sudu teh VIVIX = 100 gelas Wine merah
Terbaik la VIVIX..

dan ianya

HALAL...wine merah kita tak boleh consume kan?kan?

Banyak sidelines saya bagi testimonial yang memang menarik minat sesiapa sahaja untuk beli..ada yang claim mencantikkan kulit ( yang ni memang betul sebab antioksidan yang superb), ada yang cerita suami makin suka tengok isteri cantik..masing-masing kalau tengok pengguna VIVIX, kulit mereka glowing2 berseri...takkan nak mereka aja kulit glowing kan? Anda tak nak?

JOM rebut peluang time promo ni...Harga sangat best dan pasti anda teruja dengan hasilnya!!;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

23 September 2013

Collapse lepas ambil supplemen? Mengapa?

HEALING CRISIS~

Ada ramai customer lepas ambil supplemen akan mengadu pada saya

"Kak, saya macam rasa nak pitam lah lepas makan B compleks tu.."

"Kak, saya rasa lagi sakit sendi lepas ambil joint health ni.."

" Dik, akak takut lah nak makan supplemen tu lagi, Rasa lagi teruk .."


Ok..sebenarnya simptom itu dinamakan healing crisis. Apakah itu? Tak pernah dengar kan? Tapi healing crisis atau krisis penyembuhan. Biasanya simptom ini berlaku apablila berlaku proses detoksifikasi dalam badan kita. Ia tengah mengalami proses penyembuhan yang beransur-ansur...Secara jujurnya, saya lagi suka kalau customer beritahu tentang simptom-simptom healing crisis, kerana supplemen itu bertindak dalam badannya..Saya akan advise untuk continue dan minum air dengan banyak untuk memudahkan proses detoksifikasi..Selalunya kena sabar dan ambil masa untuk hilangkan simptom healing crisis ni...

Antara simptom yang mungkin di alami semasa healing crisis :
1. Mual
2. Pening kepala
3. Sakit sendi yang teramat
4. Mudah pitam
5. Mudah letih
6. Jerawat yang banyak timbul
7. Cirit birit
8. Mood swing

Antara cara untuk mengurangkan healing crisis :

1. Minum air yang banyak
2. Kurangkan dos supplement dan teruskan macam biasa secara beransur-ansur

So jangan risau jika ada ketidakselesaan atau simptom negatif selepas ambil supplemen ye..anda sedang melalui proses penyembuhan..:)
 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

24 May 2013

LAYAN TESTIMONIAL VIVIX~~

Jom baca testimonial VIVIX daripada rakan-rakan kita. Ada yang saya extract dari HOT CHAT secret group kami. Masing-masing memang dah merasa kehebatan VIVIX ni. Jom layannn...

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix
credit to mamafaiz.com

testimoni vivix


Anda nak hasilkan testimonial yang macam ni jugak? Jom GRAB vivix untuk OFFER bulan MEI sahaja!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading