Showing posts with label vitamin E. Show all posts
Showing posts with label vitamin E. Show all posts

01 December 2014

SHAKLEE BUAT DOUBLE PROMOSI BULAN INI?? VITAMIN C & VITAMIN E TERLARIS SEDANG PROMO DISEMBER INI!!


Assalamualaikum...Disember sudah membuka tirai...Pagi-pagi lagi kami semua sedang menunggu apakah promo yang bakal shaklee bagi pada bulan ini. Lama sungguh kami tunggu tentang promo bulan ini. Bila keluar announcement...ha...amik...2 promo sekali terus!!!



Vitamin C dan Vitamin E adalah antara vitamin kecantikan dan antioksidan yang paling mujarab dan berkesan. Tag line vitamin E adalah ' THE BEST VITAMIN E IN THE MARKET'. So, memang ekstrak biji anggur dan selenium memberi kesan yang menakjubkan dari segi kesuburan, kecantikan dan juga healing.

Vitamin C Shaklee merupakan vitamin C yang paling digemari ramai kerana kesannya yang superb dan tiada kesan sampingan. Tak perlu cucuk botoks atau menggunakan krim yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya.

Kedua-dua vitamin ini adalah antioksidan yang bagus untuk memerangi radikel bebas yang semakin berleluasa dalam persekitaran kita.

So, siapa yang nak cantik gebu putih dengan cara yang sihat, jom rebut peluang terhebat bulan disember ini!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 June 2014

Rahsia Awet muda dengan vitamin E!

vitamin e, rahsia awet muda, kulit cantik
Ramai yang suka benar kalau nak tahu tentang rahsia awet muda kan??kan?? :) Mestilah, nak sentiasa nampak cantik itu sudah menjadi lumrah manusia :)

Dalam produk shaklee ni, ada macam-macam produk untuk awet muda. Salah satunya adalah VITAMIN E. Nak tahu lebih lanjut tentang kebaikan vitamin E boleh baca di sini. Sebelum apa-apa pastikan anda pilih vitamin E yang tulen dan asli ye..bagaimana untuk menentukan yang tulen atau bukan sintetik? Boleh baca link ini


Vitamin E ni memang sesuai sebagai anti aging, sebab ia kaya dengan antioksidan yang tinggi. Sekaligus melancarkan salur darah, so kulit muka nampak cerah dan flawless. Tapi yang paling bestnya, bukan untuk awet muda aja, boleh kurangkan risiko kanser dan meningkatkan kesuburan dan keintiman. Jom baca dari sumber ini

Banyak lagi yang menarik tentang vitamin E di sini .

Banyak kajian mendapati vitamin E sangat penting untuk kulit selain vitamin C dan protein. So jom cuba vitamin E yang tulen ye, banyak sangat vitamin E dalam pasaran sekarang ini. Pastikan anda memilih yang THE BEST!!! :)

PROMOSI VITAMIN E BUY 6 FREE 1 masih berlangsung!
Jom jimat banyak...
Boleh dapat free membership dan cash rebate
Jimat sehingga hampir RM 50!

vitamin E
Cun !!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 February 2014

Bye-Bye to jerawat dan jeragat!



Saya tahu perasaan wanita bila jerawat or jeragat muncul di muka..wah..sangat lah annoying..tak best sungguh..kurang keyakinan diri, asyik fikir macam mana nak hilangkan jerawat tuh..fikir punya fikir, lagi stress dan lagi menjadi2 jerawat tu..hehe...so jom take 5, rilek-rilek...jom kita tengok solusinya satu per satu..confirm nak pilih solusi yang terbaik di abad ini...

Produk yang saya nak cerita bukan setahun atau dua tahun bertapak tau..dah berpuluh-puluh tahun bertapak dah..siapa yang dah cuba mesti jatuh hati pandang pertama dah...hehe..overrrrr...:P

Sebelum tu, jom kita gali info sikit kenapa jerawat dan jeragat ni terjadi..

Jerawat terjadi bila kelenjar kulit terganggu dan pori-pori halus tersumbat dengan bakteria, kuman atau minyak
jerawat
Sumber : google : SF Medica


Faktor terjadinya jerawat / jeragat :

1 ) Keturunan
2 ) Stress : stress ni memang kawan baik untuk jerawat tau. Bila stress sikit je mesti mula lah rasa nak naik jerawat tu.
3) Bakteria : kalau terdedah pada bakteria atau cuaca yang tidak berapa baik pun boleh mengakibatkan jerawat
4) Pemakanan : Makanan yang berminyak dan berlemak yang berlebihan boleh mendorong ke arah pembentukan jerawat
5) Penggunaan alat solek yang tidak sesuai
6) Hormon inbalance - selalunya terjadi pada wanita yang haid ( selalu jerawat akan timbul dan hilang selepas beberapa hari )
7) Toksik berlebihan dalam badan
8) Resdung

HINDAR JERAWAT??BAGAIMANA?

* Elak stress
* Pengambilan air lebih dari 2 liter air setiap hari
* Basuh muka selalu ( lebih baik dengan air suam untuk menghalang bakteria2)
* Jauhi makanan berlemak/berminyak
* Amalkan pemakanan yang sihat, lebihkan buah-buahan dan sayur
* Penggunaan alat solek atau bedak yang kurang bahan kimia

Antara Supplemen yang membantu untuk mengurangkan masalah jerawat :

# B compleks - mengurangkan stress, memberi tenaga kepada kulit
# Vitamin C - mengurangkan pigmentasi dan kesan UV
# Vitamin E / GLA - antioksidan yang terbaik untuk kulit dan cegah penuaan serta menstabilkan hormon
# Energizing Soy Protein - membaiki kulit dan tisu yang rosak serta melembut dan melicinkan kulit
# Zink - Mengurangkan luka berdarah akibat jerawat dan mengecutkan jerawat
# Alfalfa - Detoks toksin di dalam badan

Tambahan :
# Pencuci muka + toner nutriwhite atau enfuselle ( bergantung pada kulit muka masing-masing)

 Wah banyaknye supplemen kena ambil???? Koyak lah macam ni...hihi..saya pasti ramai yang mengeluarkan komen begini, Saya akan suggest set yang sesuai dengan masalah yang anda hadapi ;) so no worries.

set jerawat dan jeragat


 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 November 2013

VITAMIN E~ ANTIOKSIDAN YANG PALING MURAH TAPI SUPERB EFFECT!!


Jangan terkejut tengok poster di atas ye..its a FACT...telan sebiji vita E or 2667 bowl corn flakes???

Hehe..poster di atas sebagai info tambahan untuk anda..hari ni nak cerita pasal GRAPE SEED yang terdapat dalam vitamin E shaklee ni...nak tahu fungsi GRAPE SEED??Jom intai :

~ Antioksidan yang berkualiti tinggi
~ Healing properti : Sebab tu vitamin E bagus digunakan untuk luka melecur atau treat jerawat.
~ Mengurangkan kolestrol dan LDL dari teroksida seterusnya mengurangkan risiko sakit jantung
~ Mengurangkan risiko kanser
~ Menguatkan tulang jika diambil bersama Kalsium
~ Anti aging
~ Mengurangkandarah beku
~ Melegakan masalah urat timbul


Lepas tu bukan grape seed je menjadikan vitamin E shaklee special tau, Selenium yang mempunyai fungsi  untuk melindungi sperma juga terdapat dalam Vitamin E ni...Sebab tu ramai lelaki suka ambil vitamin E ini..<< UNTUK KESUBURAN & UNTUK KURANGKAN RISIKO SAKIT JANTUNG>>>

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 April 2013

VITAMIN E~ musuh utama jerawat & kesan lecur!

Saya ingat lagi time saya belajar dulu selalu kena jerawat. Kulit selalu sensitif sebab terdedah dengan minyak masa kat workshop. Yelah, manufacturing student. bukan duduk beraircond sakan ye. Kadang- kadang penat sangat balik terus tidur tanpa basuh muka which is VERY BAD HABIT.

Nak tahu tips jaga muka? Selalu lah basuh muka anda dengan lebih kerap. Sebab tu ambil wudhu tu kira penyeri muka juga..:) Tapi bila dah kena minyak dan asap bagai, kenalah cuci muka dengan sempurna, ye tak?

So bila jerawat datang aja, mesti susah hati. Berpuluh farmasi saya naik turun untuk ubat jerawat. Ada yang lagi teruk adalah. Ada satu sahaja yang ok untuk saya tapi itu pun alcohol which is kadang2 was-was nak guna...:)

Jom kita tengok testimoni dari cik aula tentang VITAMIN E
testimoni vitamin e
Superb kan kesan vitamin E ni. Yang ni vitamin E lama tau. sebelum diupgrade dengan grape seed dan selenium. Sekarang lagi power ;)

Macam pagi tadi saya picit vitamin E sikit, sapu kat jerawat, boleh kecut dah sikit2. Bukan tu je muka jadi balance. Tak kering dan tak berminyak..Memang sesuai buat masker...

Macam mana nak buat masker vitamin E? 
Ramai suggest guna plain yogurt+ESP+ vitamin E yang dipicitkan. Settle. Tak perlu pergi facial dah..hehe.

testimoni vitamin e

Yang ni pula membuktikan vitamin E memang bagus untuk kesan lecur. Tengoklah perubahan drastik adik comel ini. Untuk luaran dia pakai herbal blend cream dan vitamin E. Untuk dalaman pulak dia makan meal shake+ Vita C. Marvellous!

Vitamin E ni best plak bila gali ilmu banyak-banyak dapat tahu banyaaaak fungsi dia. Yang paling penting its NATURAL..bukan sintetik. Tak perlu risau tak perlu takut. Memang berbaloi beli untuk kecantikan dan sebagai first aid. Untuk SUAMI ISTERI pun sangat2 digalakkan...:)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

18 November 2012

Vitamin Cinta




















 Ok..2 vitamin di atas sangat memainkan peranan dalam hubungan suami isteri. Kenapa saya kata begitu?Jom check balik.

VITAMIN E :

Vitamin E memang terbukti meningkatkan tenaga dan daya seksual lelaki. Ia memantapkan lagi tenaga serta daya tahan dan ereksi bagi lelaki. Lebih metabolisma disamping ada beberapa fungsi yang saya dah pernah cerita dulu ( leh tengok label vita E). Memang best lah vitamin E shaklee ni sebab tulen & natural..NO sintetik ye...Tak perlu ragu-ragu dah. Badan sihat, semua pun happy je.. betul tak?

ALFALFA

Alfalfa pulak boleh di ambil oleh lelaki dan perempuan. Tapi yang best bila perempuan ambil ia berfungsi sebagai perapat atau orang dulu2 cakap kacip fatimah. Memang terbukti! Tanya je siapa2 yang ambil alfalfa, memang yang ini BONUS mereka dapat bila mereka cuba alfalfa untuk menambahkan susu dsb..:) Lagi?? Menghilangkan keputihan..Yang penting membersihkan bahagian vagina. Siapa tak nak kan?

JOM ORDER! Alfalfa masih promo..so jimat lah anda semua!:D



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

27 September 2012

Specialnya Vitamin E

Jom kita cerita pasal vitamin E.Simple & straight to point.

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan paling baik sekali kalau nak beli vitamin E, tengok label ye. Kena ada D-alpha tocopheral, yakni dari sumber natural. Lebih baik daripada sintetik.

Apa fungsi vitamin E? Banyak!Jom list down :

* Boleh melancarkan perjalanan darah
* Sebagai anti oksida
* Baik untuk macam-macam penyakit seperti jantung, tulang dll.
* Boleh memecahkan blood clots
* Sesuai untuk pesakit darah tinggi kerana vitamin E mampu merendahkan tekanan darah
* Anti-aging
* Meredakan simptom PMS, depression dan menopouse
* Untuk kesuburan lelaki
* Meningkatkan air mani
* Membina sistem imun kepada golongan dewasa.
* Mengurangkan risiko kanser prostat untuk penghisap rokok.


Lagi satu, vitamin E ni boleh dijadikan masker atau sebagai first aid kat rumah terutama untuk melecur. Boleh sapukan kapsul vitamin E+ olive oil selepas 1st medication untuk melecur.

Jom terokai kesan penggunaannya!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading