Showing posts with label vitalea kids. Show all posts
Showing posts with label vitalea kids. Show all posts

16 September 2015

TIPS RAWAT DEMAM CAMPAK

Assalam semua,

Saya pasti ibu-ibu di luar akan mengalami masa apabila anak-anak diserang demam campak atau chicken pox. Chicken pox ini sejenis penyakit yang disebarkan oleh virus herpes dan menular dengan sangat cepat. Sebab itu jika terkena chicken pox, memang wajib di kuarantin di rumah dan tidak dibenarkan bergaul dengan kanak-kanak yang lain. Selalunya akan berlaku sekali dalam seumur hidup dan mengambil masa 7 hingga 14 hari untuk betul-betul sembuh.

Anak saya Syamil kena demam campak masa merdeka hari itu. Masa tu dah pergi gambang, dah mandi bagai, malam tu masa saya nak mandikan dalam hotel saya dah notice bintik-bintik berbentuk belon. Yang ni memang saya dah tahu sebab dulu saya masih ingat masa kena ni. Alhamdulillah, Syamil tak teruk sangat kena. Atau memang dia kuat melawan virus tu. Within 7 hari dah sembuh. Tak ada demam langsung. Dan aktif macam biasa.

Selang 10 hari selepas itu, Aeisyah pula kena, Dia pun tak demam, tapi asyik merengek gatal sebab dia memang ada ekzema sebelum itu. Tak naik banyak tapi di celah pelipat dan leher ekzema dia kembali, Mungkin sebab calamin lotion yang saya apply atau sebab dia menggaru lebih teruk.

Macam turun-temurun, kami guna daun semambu. Untuk syamil saya guna cara rebus daun semambu dan mandi. Saya buat hari terakhir agak-agak dah kering chicken pox nya. Daun semambu ni memang banyak khasiatnya seperti yang di terangkan dalam Web MD. Sangat popular di kalangan orang india namun, sekarang ni dah menjadi popular untuk semua golongan juga kerana keberkesanannya.


Untuk aeisyah saya buat begini :

Daun semambu

Daun semambu saya tambah kunyit sedikit kerana kunyit terkenal dengan antiseptik. Tambah air sedikit sahaja. Kemudian kisar halus.

Demam Campak

Dah kisar tu, saya letak dalam bekas untuk sapu pada aeisyah. Alhamdulillah dia dah kurang menggaru. Kena sapu dalam 2 atau 3 kali sehari untuk hilangkan gatal tu.

Selain itu, saya memang keep on beri multivitamin kanak-kanak iaitu vitalea kids dan meal shake. Untuk parut chicken pox boleh guna krim herbal blend.

Selamat mencuba dan jangan risau jika anda mengalami situasi ini. Insha Allah, Allah akan mudahkan semua :)










Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 January 2015

MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK. FORMULA BARU YANG LEBIH HEBAT!!!

Assalamualaikum semua,

Berhabuk sikit dah blog ni ye, hihi. Lama tak update kan.. Anyway, Selamat tahun baru 2015 kepada semua blogger-blogger dan follower blog saya. Moga permulaan tahun baru ini akan membawa seribu perkara manis dari yang pahit.

Bagaimana permulaan tahun baru anda? Bagi saya Alhamdulillah, cukup bermakna apabila customer terus order BUY 6 FREE 1 VIVIX sempena promo bulan januari 2015. Customer ni memang dah lama consume VIVIX, so beliau rasa terlalu rugi jika tak grab promosi itu. :)

BERITA BAIK UNTUK ANDA!! Shaklee menawarkan tiga promosi untuk bulan januari ini. Ha...tiga sekali, rugi tak grab

BUY 6 FREE 1 VIVIX

BUY 6 FREE 1 ALFALFA

dannnnnn

BUY 3 FREE 1 VITALEA FOR CHILDREN

Lagi satu berita baik untuk para ibu bapa. Dulu vitalea children dah lama tak ada. Vitalea children ni untuk kanak-kanak ataupun dewasa yang tak suka telan vitamin. Sebab memang ramai customer saya bertanya tentang ada tak vitamin yang boleh kunyah macam gula-gula.? Ha, now its the right time to try.

vitamin kanak-kanak

60 chewable tablet ini mengandungi lebih 18 vitamin dan mineral untuk tumbesaran dan kesihatan keseluruhan. Anak saya mesti suka sebab senang je kunyah-kunyah.




Antara kebaikan vitalea for children :

1. Meningkatkan kesihatan menyeluruh
2. Menjadikan minda lebih cergas
3. Mengurangkan rasa lesu dan letih
4. Membantu tumbesaran yang sihat


KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN BERBANDING PASARAN LAIN:



Jom berikan terbaik untuk anak anda !!!;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading