Showing posts with label shaklee. Show all posts
Showing posts with label shaklee. Show all posts

23 January 2016

Sepetang bersama di Shaklee Home Office di Sunway Pinnacle

Assalamualaikum korang..:)
.
.

Ramai yang tertanya-tanya kan bagaimana rupa shaklee punya ofis. Dalam entry ni saya bawak sedikit gambar untuk tatapan semua. 

Sebenarnya pada tahun 2012 waktu saya mula-mula join shaklee saya selalu pergi shaklee wangsa maju sebab masa tu duduk dengan mertua, memang dekatlah. Masa tu saya tak ada simpan stok. Kalau ada order masa tu jugak pergi beli. hehe.
Ni lah rupa shaklee wangsa maju. Tinggal kenangan sebab branch pun dah bertukar ke sri rampai
Sekarang ni dah sangat advanced. Tak payah pergi shaklee dah pun boleh terus buat online ordering. Terus shaklee pos ke pelanggan masing-masing. Cuma saya kadang-kadang suka pos sendiri sebab sentuhan sendiri lain kan? Kalau nak bg free gift ke, kita je lah boleh selit. Shaklee bagi barang yang di pesan sahaja. Tapi kalau betul-betul tak sempat pergi branch pun tak apa, Shaklee kan ada untuk tolong pos :)

Macam saya kdg pergi Home office di Sunway Pinnacle pada lunch hour. Dekat je sebab saya kerja di Proton. Memang sekejap je boleh pergi melainkan jem sesak.

Ok jom tengok betapa lawa shaklee home office ni. Siap boleh duduk lama sini sebab ada wifi yang sangat laju. Kalau setengah jam fokus kat sini pun banyak kerja boleh settle dah.

Ada ruang untuk anak-anak. Shaklee ni memang family based business. Tengok siap ada meja, kalau anak-anak nak buat kerja sekolah pun boleh atau mak budak nak pantau anak-anak sambil closing pun boleh :)

Budak-budak memang akan leka lama disini. Boleh siap banyak kerja atau perbincangan :)
Tu dia, tempat order barang dan ambil barang. Sangat banyak kaunter. Tak macam dulu kadang-kdg beratur panjang. Shaklee dah makin establsihed di Malaysia!

Discussion port atau nak sembang-sembang pun boleh


Best sofa ni. kalau penat sangat boleh rilex di sini sambil tengok hanging bridge kat sunway lagoon. hehe.

Training room : Boleh book jika nak guna untuk coaching atau perbincangan. Boleh berurusan dengan pihak Shaklee . Hanya untuk pengedar shaklee ye!
Laptop ni banyak ada di sekitar di home office. Boleh cek point kita, boleh enroll new member, boleh tengok produk shaklee. Memang sangat-sangat berguna terutama bila HP dah tinggal nyawa-nyawa ikan. Best!


Alhamdulillah, bisnes Shaklee sebenarnya di permudahkan sahaja. Tetapi usaha sendiri juga menjadi faktor utama untuk berjaya. Korang golek-golek atas katil pun boleh close deal beratus tau! Tak payah nak pakai formal dan meet client pun! Saya suka nature of this business. Insha Allah, 
kalau you all join you all pun akan suka jugak. Sebab ada yang banyak kami bagi input tau. 

Berminat hendak menjadi pengedar Shaklee?
Save no ini : 0122319979
Boleh whatsapp/ sms/ call.
Insha Allah saya akan bantu!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

25 August 2015

5 SEBAB SAYA BUAT BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum semua, dah lunch semua? Saya baru sudah lunch. hehe.. Alhamdulillah rezeki hari ini saya makan kat bawah ofis ni je, sebab fikir nak update blog. Rindu nak berblogging ni. So untuk warm up balik blog saya ni, meh saya kongsikan  antara ASBAB atau SEBAB yang menolak diri saya untuk buat bisnes shaklee. Nak tahu kenapa? Mari baca
.
.
.
.

1.  MODAL RENDAH

Terus terang saya katakan, bisnes shaklee tak memerlukan modal yang tinggi pun. Masa awal-awal daftar saya tak bayar rm 75 sebagai yuran keahlian sebab saya beli barang untuk dapatkan FREE MEMBERSHIP. So saya memang dah untung di situ. Cuma, untuk kembangkan bisnes dari masa ke semasa saya dengan rela hati invest untuk buat flyers, poster, banner, booth fee dan macam-macam lagi lah. Saya invest dengan bonus shaklee tau. Tak pernah usik duit gaji saya pun. Buat stok pun saya guna duit bonus shaklee saya. Alhamdulillah memang tak membebankan. Dengan keadaan ekonomi sekarang, perlu difikirkan sehingga seratus kali untuk buka bisnes yang modal tinggi.

2. ONLINE & OFFLINE

Sejak 2010, bisnes online semakin mendapat sambutan hangat dari seluruh warga malaysia. Hanya dengan berbisnes online, ramai sangat yang dah jadi jutawan, work at home mother, dan ada juga suami isteri yang dah resign sebab buat bisnes online ni. Sama juga konsepnya dengan bisnes shaklee. So saya dapat melebarkan kan sayap antara online dan offline. Kalau offline sahaja, dapat sekumpulan kecil pelanggan dan haruslah bertubi-tubi marketing yang perlu dibuat.

3. KELUARGA

Sebenarnya, inilah sebab utama saya buat shaklee. Anak-anak saya. Alhamdulillah, banyak jatuh bangun saya dalam bisnes ini tapi Allah masih lorongkan dan cekalkan hati saya. Passion saya terlalu kuat. Setiap kali pergi ke kerja, saya selalu berharapan untuk duduk di rumah, jaga anak-anak saya. Masak sendiri, ajar anak saya sendiri. Hati kena cekal dan push factor kena kental!

4. SYARIKAT LEBIH 50 TAHUN DI PASARAN!

Di pasaran kita lihat bermacam-macam lambakan produk yang dijual. Terlalu banyak. Ada yang tak ada kelulusan KKM, ada yang diragui bahan-bahannya dan ada yang tiada kajian kukuh. Berbeza dengan produk Shaklee, yang sudah menjalani pelbagai kajian klinikal, dan produk shaklee ni semulajadi. Tak ada tambah pewarna ke, perasa ke. Mesra alam gitu. So bila company dah kukuh, lagi mudah untuk kita jual dan sharing pada orang.

5. FINANCIAL FREEDOM

Tentang financial freedom ni saya pernah post kat FB saya dulu. Panjang lebar juga saya karang  tentang pentingnya financial freedom. Sekarang ni semua fikir DUIT DUIT DUIT. Perlu lunaskan hutang itu dan ini. Sampai alpa sebenarnya kita perlu kejar dunia akhirat juga. So untuk balance kan, kenalah ada duit cukup untuk bantu orang, untuk keluarkan zakat, untuk sedekah, untuk kurangkan riba bank sebab loan rumah dan macam-macam lagi. Hidup akan jadi lebih fokus untuk kejar akhirat nanti. Ha,,gitu..hehe. Bagi saya kejayaan ni dari Allah. Jadi kita perlu la mendekatkan diri dengan Allah, Jemput rezeki anda dengan cara-cara tertentu yang ramai dah cuba.

Anda boleh menyertai empayar saya sekarang! 10 orang terawal akan mendapat kit istimewa dari saya juga ye. Shaklee pun ada bagi kit, saya pun akan bagi kit istimewa untuk anda! Jom sertai kami! ;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2015

PRODUK KECANTIKAN , PASTIKAN SEMULAJADI DAN BEBAS BAHAN KIMIA!

Assalamualaikum, lama dah tak bersiaran ye di sini. Agak sibuk sedikit akhir-akhir ini. Semalam ada isu digempar gempur tentang produk kecantikan yang boleh bawa maut. Ngeri dengar, akibat nak cantik tak tengok or tak belek tentang bahan-bahan yang ada di dalamnya terutamanya yang mengandungi paraben

Saya juga satu masa dulu memang macam tu. Main bedal sahaja produk yang rasa nak. Kalau yang mahal sikit mulah berfikir-fikir tetapi sekarang yang utama fikir bahan-bahan dalam produk tersebut. Since anak saya pun ekzema, saya memang pantau bahan-bahan kecantikan ni. Dah jadi awareness.

produk kecantikan

cantik dan cerah

Anda boleh guna produk yang anda suka, tapi tolong ye, tolong periksa kandungan bahan-bahan tersebut. Saya guna juga produk selain shaklee, tetapi saya memang akan tengok kandungannya selamat!

Untuk yang mencari produk kecantikan yang sihat , selamat dan berkesan boleh tengok summary saya ni :). Saya pengguna nutriwhite yang tegar. Hehe!

                                      



 Cuba tengok semua bahan-bahan dari bunga, buah dan tumbuh-tumbuhan hijau. Fresh! Harga boleh dirunding ye! Best price always at RehansWardrobe!

Try cuba pencuci atleast! memang berbaloi! Boleh guna sehingga 6 bulan++. Jimat!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 July 2014

Dari dapur Rehanswardrobe : ANEKA RESIPI PERFORMANCE DRINK + ESP

Secara jujurnya, tahun ini baru saya cuba PERFORMANCE DRINK semasa puasa. hasilnya? Superb! Bertenaga, kurang haus dan memang best la...So setiap hari mesti akan cuba macam-macam rojak shake yang saya nak...semuanya pun memang sedap dan menghilangkan dahaga selepas seharian berpuasa.

Jom terjah dapur kita!

PERFORMANCE DRINK
PERFORMANCE DRINK + RIBENA / VITAGEN

ISOTONIK DRINK
PERFORMANCE DRINK + JUS TROPIKANA

performance drink
PALING FAVOURITE DAN PALING MUDAH! dan sedap!!!!

Tahu tak selama saya ambil PERFORMANCE DRINK ni memang rasa bertenaga, rasa macam tak guna banyak tenaga walaupun pergi kerja, pam, balik masak, jaga anak...wee..A MUST HAVE DRINK at home!! sangat effektif!!

Siapa yang tak suka minum air suam boleh amalkan air ini...tanpa gas tanpa perisa tambahan! Perisa orange yang sedap..pasti legakan tekak anda...

Ok untuk pembaca blog kesayangan saya, meh saya bagi anda resipi terulung dengan ESP!! Khas untuk anda semua!!!


Nak resipi yang lebih agresif?? Boleh klik resipi smoothies, protein shake yang menarik, atau lebih yummy di sini .

Sedap tau bancuh-bancuh ESP ni..memang mampu meruntun jiwa...perfect HEALTHY DRINK..lagi2 kalau campur bahan-bahan yang seimbang, nak minum shake untuk kurus pun boleh. ESP tu boleh replace dengan CINCH shake juga ye, ikut kesesuaian.

Selamat berpuasa semua!!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

28 June 2014

Kelas BLOG!! HANYA DI EMPAYAR KAMI!!

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, semalam baru sudah kelas teknik BLOG & google ads untuk empayar JMS. Saya tolong menyebarkan ilmu yang suami saya ada untuk mereka2 yang ingin berjaya. Sesiapa yang join kami untuk jana pendapatan dengan lebih hebat, ANDA PASTI AKAN DIAJAR SEMUA LUBUK RAHSIA BLOGGER.

Teknik SEO, ranking tertinggi dalam enjin google semua akan di ajar :) TIPS EKSLUSIF!!!


jana pendapatan

seo blog
kawan baik dengan google...jangan main-main..heheh

Ilmu emas ini hanya bernilai jika anda praktikkan. Semoga bermanfaat bagi yang hadir..:)
Jika anda mahu menjadi sebahagian daripada kami, jom sertai kami. Roger 0122319979..Saya akan explain dan chit chat dengan anda!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

19 June 2014

Selalu kena tipu tentang ALFALFA SHAKLEE!!

Siapa tak sabar dengan Alfalfa shaklee memang boleh KALAH sebelum berjuang. Kenapa? Ha, ramai yang tak tahu pasal ni. Walaupun dah berulang kali beritahu pun, saya nak higlight lagi sebab ia amat penting jika nak amalkan supplemen secara betul.

Ramai yang makan alfalfa shaklee memang mengalami healing crisis yang maha hebat. Ramai juga yang give up sebab tak tahan dengan kesan healing alfalfa.



Ada yang makan alfalfa jadi gatal2 yang teruk di bahagian vagina, ada yang jerawat makin teruk ada yang muka berminyak dan macam-macam lagi lah...

Tahu tak berapa ramai yang dah sukses dengan ALFALFA COMPLEX lepas tempuhi tempoh healing yang agak lama? Sabar itu sangat penting dalam pengamalan supplemen sebab ia bukan bertindak macam ubat. Terus heal. No!.

kulit putih gebu

Ha, berkat sabar dan tabah..jadi kulit putih gebu ni....terbaik la!!!
Nak tahu tentang lebih lanjut tentang penangan ALFALA? KLIK SINI
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 May 2014

BASIC H SEBABKAN EKZEMA MENJADI TERUK!! JANGAN GUNA BASIC H UNTUK ANAK ANDA!!

Salam semua,

Anda terkejut dengan tajuk di atas?Senyum sudahhhh...:)

Title ni bukan dari saya ye, isu ini selalu di gembar-gemburkan oleh sesetengah pihak yang tidak tahu pokok pangkal cerita terus jump to conclusion! Oh saya sangat tidak gemar, tapi kita senyum aje lah kan...:) Jom kita gali ilmu dulu ye. Tak perlu kuburkan sesuatu tanpa gali sedalam-dalamnya

Sebenarnya saya nak cerita tentang EKZEMA. Kenapa saya pilih tajuk EKZEMA ini? Sebab baru-baru ini anak saya selalu gatal-gatal di bahagian leher dan ruam-ruam merah. Saya tak pernah terfikir langsung tentang ekzema ini sehingga lah doktor mengesahkannya. Walaupun mild, tapi tetap hati saya gundah sebentar. Namun saya bersabar untuk merawatnya.

Siapa yang tak tahu tentang EKZEMA boleh baca link ini . Kalau tak nak baca panjang lebar, saya akan pendekkan cerita ye.

EKZEMA adalah sejenis penyakit yang menyerang anggota terbesar dalam badan kita iaitu kulit. EKZEMA boleh menjadikan kulit gatal, ruam, berlendir, bernanah atau berdarah ikut tahap keseriusan penyakit tersebut.

Antara perkara yang perlu di ambil kira untuk bayi atau kanak-kanak ekzema :
1. Elakkan bahan kimia atau sabun yang terlalu wangi
2. Pastikan kuku kanak-kanak pendek supaya tidak mudah luka jika digaru
3. Cuba kenal pasti punca ekzema. Mungkin akan mengambil masa, tetapi boleh dilakukan dengan kesabaran yang tinggi

Ini antara yang saya kenal pasti. Macam anak saya, doktor tu cakap alergi pada peluh sendiri. Semalam bila anak saya naik balik ruam-ruam merah tu terus saya rendam anak saya dalam basic H. Jangan melatah ye bila saya sebut rendam dalam basic H yang guna untuk mencuci macam-macam.

favourite question : Bagaimana Basic H yang boleh digunakan untuk mencuci lantai dan bertindak sebagai pencuci serbaguna boleh diguna untuk merawat ekzema?

Ok, saya jawab yang ini. Mula-mula tahukah anda apa itu Basic H? Basic H bukan pencuci biasa dalam supermarket ye. Yang ada bahan kimia, yang ada bahan pelarut, yang ada sintetik, pewangi dan macam-macam. Basic H ni adalah sisa vitamin atau vitamin residue yang terhasil di kilang Shaklee. Ok, kita dah sedia maklum semua vitamin Shaklee adalah semulajadi. Maksudnya baik-baki vitamin itu juga adalah semulajadi. Basic H ni lebih daripada sekadar pencuci. Sama sahaja konsep kadang-kadang teori guna ubat gigi untuk sapu tempat melecur. Mana relevennya kan? Pernah juga saya guna shampoo untuk basuh lantai bila dah habis pencuci lantai. So adakah rambut yang di shampoo itu juga menjadi mangsa sebab shampoo yang sama boleh digunakan untuk cuci lantai? Andaian sahaja ok..Saya nak jelaskan di sini sahaja bahawa basic H boleh ade 1001 kegunaan dan lebih sekadar pencuci.

Saya dah cuba, alhamdulillah memang berkurang ruam-ruam anak saya. Rendam basic H tu bukan lah rendam satu cawan or satu botol ye, Just titikkan beberapa drops.. BEBERAPA DROPS dalam sebesen air. Lepas tu rendam lah anak macam mandi biasa. Ramai dah pernah buat, cuma perlukan kesabaran untuk melihat kesannya. 

Selain itu, saya guna herbal blend untuk sapu sekitar ruam-ruam baby saya. Ia memang betul-betul membantu. Ia melembapkan kulit anak saya, and paling penting NON STEROID!!!. Nanti di entri lain saya akan kongsikan mengenai Steroid & Ekzema. Ringkasnya, ekzema dan steroid adalah tidak serasi. :)

Tapi saya nak kongsikan sikit lagi pengalaman saya, kalau saya minum ESP memang ruam-ruam anak saya akan berkurangan sebab ESP kan protein. Boleh baca lanjut di sini tentang ESP. ESP repair sel dan membaiki sel kulit. Sebab saya menyusu, so saya amalkan ESP secara konsisten selain menjadi milk booster saya.  Kalau anak anda dah umur 1 tahun ke atas boleh beri Meal shake  di mana akan mempercepatkan proses pemulihan dan juga sebagai vitamin tambahan. Omega guard pula boleh di ambil oleh ibu menyusu atau anak yang sudah berumur setahun ke atas untuk mengurangkan radang kulit. Memang best sebab mampu cantikkan kulit juga!

Nak tengok testimoni? Saya tak ambil banyak sebab yang satu ni memang saya tgk kulitnya memang tak ada langsung nampak kesan ekzema. anak Master iffah, Faheem. Superb!!

testimoni herbal blend



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DETAIL KONSULTASI. PROMO MEAL SHAKE UNTUK BULAN MAY INI. JANGAN LEPASKAN PELUAN TERBAIK UNTUK ANAK ANDA DAN JUGA ANDA!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 April 2014

TERKEJUT! * STRETCH MARK HILANG TIBA-TIBA *


stretch mark
gmbr hiasan




Benda yang paling wanita tak gemar lepas bersalin ialah STRETCH MARK! Siapa suka kan? Mesti tak suka dan fikir macam mana nak hilangkannya..saya dah anak 2 dah..lepas bersalin baru-baru ni memang tak best tengok sebab sangat ketara. Tapi saya konsisten je minum ESP sejak dari hari pertama bersalin.. Amazingly! Lepas almost 6 bulan, tengok dah pudar sangat-sangat..testimoni dari diri sendiri ye..bukan nak buat ayat overclaim ke ape..sebab saya tahu fungsi PROTEIN memang membaiki sel-sel kulit. Tapi kena sabar lah kan, bukan seminggu minum dah hilang stretch mark tu..Sangat best tau, hari-hari tak pernah miss minum ESP sebab memang dah dapat rasakan KEHEBATANnya..

Lepas ni dapat shake and take pulak, tak sabar nak buat macam-macam resipi dengan ESP ni...:)

Nak tahu fungsi lain ESP? Klik sini . Enjoy reading!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

06 February 2014

MENGAPA SHAKLEE MAMPU BERTAHAN SEHINGGA KE HARI INI??

Ramai yang masih tak tahu lagi rupanya keunikan shaklee..ok jom kita imbas balik...;)

Antara yang menjadikan Shaklee adalah no 1 syarikat supplemen adalah dengan sebab-sebab di bawah :-

1. Shaklee melakukan lebih 100000 ujian tahunan untuk memastikan keselamatan dan keberkesanan produk tersebut

2. Semua produk shaklee melalui 100% ujian untuk menjamin kualiti dan juga bahan yang terkandung di dalamnya

3. Semua bahan dalam shaklee adalah terjamin di bawah protokol shaklee yang sangat peka terhadap kualiti dan keselamatan melalui lebih 350 ujian kimia

4. Saintis Shaklee merekacipta formula yang unik agar bahan di dalamnya selamat dan berkesan digunakan

5. Shaklee menawarkan S.M.AR.T bioavibility untuk penyerapan nutrien/vitamin ( ni saya cerita lagi detail kat bawah ye )

6. Shaklee menetapkan piawai dengan tidak boleh menggunakan perisa tiruan, pemanis, dan perasa tambahan. Soya yang digunakan juga adalah base non GMO

7. Shaklee mempunyai GOOD MANUFACTURING PRACTICES standard


Ha, banyak kan kelebihan shaklee yang kita tak tahu? Sebab tu ramai yang memilih shaklee..kualitinya terjamin dan memang selamat untuk digunakan..


Gambar di atas ni lah menunjukkan SMART system Shaklee. Ia menunjukkan setiap vitamin di bebaskan di organ2 tertentu pada masa yang tertentu..hebat kan? Contoh : Vitalea mempunyai folik asid dengan mikrocoating untuk pembebasan segera di perut. Sebab tu ramai pilih SHAKLEE ;)

PS: PROMO HEBAT BULAN FEBRUARI : VITALEA BUY 6 FREE 1 atau SEBOTOL DENGAN HARGA RUNTUH, SMS/WA 0122319979



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

20 January 2014

SHAKLEE HARAM? KE HALAL? JOM SIASAT!!

Kebelakangan ini selalu sahaja ada produk-produk yang di CLAIM tak halal or tak mengikut piawaian tertentu yang di gariskan oleh KKM..so sy nak UPkan entri tentang isu halal haram tentang produk shaklee..khas untuk semua customer saya dan juga untuk bakal customer saya..hehe...

Shaklee merupakan produk keluaran USA yang telah lebih 50 tahun bertapak. Sepanjang tempoh itu, Alhamdulillah tidak ada sebarang penolakan dari kerajaan atau kementerian kesihatan..cuma kadang2 ada pihak yang mahukan kepastian. Tak salah untuk mencari yang HALAL..yes, jika anda ragu-ragu maka yang halal pun memang akan jadi haram. Itulah hukum alam..:)

Inilah sijil Halal yang di iktiraf oleh ISA ( Islamic Services of America )


Kenapa bukan JAKIM yang iktiraf? Sebab produk itu diimport dari USA.. JAKIM mengiktiraf halal dari produk keluaran Malaysia. Jadi jangan konpius naaa....Tapi saya ada info hebat untuk anda...

ISA adalah satu badan yang diiktiraf oleh JAKIM
 Nampak tak? Jelas tak? Nak lagi info?

ISA diiktiraf oleh JAKIM sejak 1982
Ha, amik..sejak 1982 di iktiraf oleh JAKIM. Anda perlukan apa lagi? Tak percaya juga, jom ikut saya pergi USA buat kajian..:P

Dah hampir 16 bulan saya menikmati income dari bisnes ini, jika HARAM hasilnya, HARAM jugalah darah daging saya dan anak-anak.. Dan saya antara yang sangat particular bab-bab halal haram ini..kadang-kadang nak makan di rumah kawan saya India pun saya akan selidik betul-betul. Apatah lagi sumber pendapatan saya kan???

:) Senyum selalu untuk ketenangan hidup yang berpanjangan...:)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

14 January 2014

CERITA BEST TENTANG LECITHIN..KURUS SAMBIL BREASTFEEDING!

lecithin

Saya jarang cerita tentang lecithin dalam blog ni kan? Tapi nak tahu tak lecithin lah paling laris selepas ESP dan ALFALFA...Setiap kali restok mesti ada sahaja customer tahu..hihi..mesti habis lecithin..

Well, lecithin ni berfungsi untuk memecahkan lemak dalam badan..lagi best sebab lecithin ni boleh di consume oleh ibu yang menyusukan anak mereka. Superb kan.. Saya masa pantang dulu memang berat lambat turun ( anak pertama)..lepas tu saya hanya makan sebotol lecithin sahaja..zupp..turun berat saya dengan jayanya..lepas tu saya terus breastfeeding sampai sekarang berat susah nak naik...hihi,,tapi teringin nak continue omega pulak sebab nak kempiskan perut ( biasalah kan lepas bersalin bila malas pakai bengkung ini lah jadinya,..haha)

Lecithin ni juga boleh elak milk clot ( bengkak susu)..Mostly customer saya memang repeat order lecithin ni...nak tengok testimonial yang menarik? Jom layannn...

testimoni lecithin

testimoni lecithin

testimoni lecithin


JOM MISI KURUS TANPA EFFECT BREASTFEEDING!!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 January 2014

Teman setia wanita! Most wanted items on JANUARY

Baru entri lepas saya cerita tentang ALFALFA mampu boost susu..sejam lepas tu saya dapat sms mengatakan promo bulan ini adalah ALFALFA..memang saya tersenyum sendirian sambil drive ke hq. Apa lagi, terus borong satu set alfalfa, dan tak sampai setengah hari habis laris..

Siapa yang tak tahu cerita kehebatan Alfalfa? Saya dah banyak kongsi dalam blog ini. Personally, alfalfa memang banyak memberi kesan positif pada saya..Lagi-lagi lepas berpantang kan..memang ramai wanita suka akan ALFALFA ni..vitamin cinta yang paling hebat

ALFALFA SEBAGAI VITAMIN CINTA

Kenapa Alfalfa digelar sebagai vitamin cinta? Sebab lelaki tak boleh consume ke? Eh mestilah tidak.. Alfalfa ni boleh digunakan lelaki & perempuan...Tapi selalunya wanita lebih mneggemarinya kerana :

# Mampu menghilangkan keputihan yang melarat dan membersihkan vagina. Siapa yang menderita akibat keputihan memang akan merasai nikmat apabila keputihan hilang begitu sahaja. It works! Saya pun pernah mencubanya..Fantastic!

# Sebagai kacip fatimah . Alfalfa ni kacip fatimah versi moden. Terutama untuk wanita yang lepas bersalin, ia akan membantu mengecutkan rahim dan berfungsi sebagai perapat

# Mengurangkan rasa sakit ketika bersama

Bukan hanya sebagai vitamin cinta, ALFALFA mampu mengurangkan alergi, melegakan sembelit, mengatasi masalah resdung, sebagai agen detoks, sebagai MILK BOOSTER, dan macam-macam lagi lah..



JOM DAPATKANNYA DENGAN HARGA SUPER MURAH BULAN JANUARI NI!!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 January 2014

Alfalfa 3 biji boost susu **PENANGAN HEBAT ALFALFA**

Alfalfa memang terkenal dengan milk booster yang hebat lagi-lagi kalau ambil bersama ESP..terhebat!!!

Ni hasil pam saya untuk sesi yang ke dua..Sesi pertama saya dapat 5 oz je total walaupun baru perah setelah semalaman tak pam. Lepas tu saya amik ALFALFA 3 BIJI shj! dan minum air suam..

TADAA!!! Ini lah hasilnya!! marvelouss!!

p/s : saya lupa minum ESP pagi tu, kalau tak mungkinkah penuh botol??hihi..rezeki2!!




Jangan lupa konsep asas penyusuan ye :
1. Kerapkan pam dan direct feed
2. Minum air yang banyak dan mencukupi
3. Usir jauh2 stress yang mendatang!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Continue Reading

12 October 2013

MASYUK!! INCOME SHAKLEE MASUK LAGI...

Mak buyung tengah menanti hari untuk bersalin, tapi tengok akaun MBB tu terus nak update blog dan bagi semangat pada warga SME dan yang lain...

Alhamdulillah..siapa nak beri income yang banyak di tengah-tengah bulan kan?? Ada yang tanya, kerja lagi, part time lagi, nak buat apa duit sebanyak tu???

Well, saya ada misi tersendiri untuk ke arah 5 angka dalam bisnes shaklee ni..Insha Allah dalam beberapa bulan saya pasti akan capai 5 angka tu...AMIN!!

Nak tahu income shaklee tu saya buat ape? Saya beli handbag mahal2? Saya beli kasut branded? Saya makan di hotel 5 bintang setiap hari?? Mestilah tak...semua saya save demi cita-cita saya...Nak tahu apa??? Jom tengok gambar ni..





Inilah dia impian saya...Alhamdulillah, sebahagian daripada renovation rumah adalah income dari shaklee...Sebab apa yang saya saving dari gaji memang takkan cukup untuk buat renovation memandangkan kos hidup dah meningkat sangat-sangat...

Lagi satu misi.....

Work At Home Mother...nantikannya..soon..very sooon!!!;)

Semua ni bukan terhasil dari 1 hari sahaja...ia memerlukan usaha yang berterusan...dan kecekalan hati...jangan cakap biz online senang je buat duit...goyang kaki je dah dapat duit..WHO SAID SO???

Semua biz pun ada susah senang..macam mana kita nak tackle, itu lah kreatifnya berbisnes...

Yang penting minat dan cekal...oh ye..lagi satu saya ada group yang hebat yang membimbing saya...dan kini saya pula membimbing ramai yang lain untuk jadi macam saya...dengan berbekalkan modal RM 75 dan sekeping hati yang cekal...YOU CAN DREAM BIG and YOU CAN GO FAR!!!!

Jom sertai saya...:)

Stok shaklee saya...tunggu tahun depan saya akan expand pulak OFIS saya..hehe

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

26 September 2013

EPIDURAL~ Syurga di labor room!!

pregnancy, kehamilan, epidural

Epidural

Memandangkan hari-hari untuk bersalin hampir tiba, saya nak kongsi serba sedikit tentang EPIDURAL..ada yang pernah dengar tentang EPIDURAL..selalunya ibu-ibu tentu sedia maklum tentang EPIDURAL...sejak akhir-akhir ni saya banyak baca tentang pengalaman bersalin masing-masing..excited dan thrilling..nama je saya nak bersalin kali kedua tapi honestly..memang seram!! Sebab yang pertama dulu saya memang guna EPIDURAL...Saya dah rasa sakit contraction atau senggugut yang sangat kuat masa kena induce..Hampir satu hari bertarung tapi bukaan tetap 1 cm sahaja..memang dah habis tenaga..So memang decide ambil EPIDURAL

Masa ambil EPIDURAL tu memang tak rasa sakit dan alhamdulillah bukaan lebih cepat..tapi saya tak rasa sangat nak push dan mengakibatkan doktor terpaksa guna vaacum untuk anak saya.

Ok jom tengok sikit apa itu EPIDURAL untuk panduan-panduan ibu baru :)

**********************************************************************************

Epidural adalah sejenis ubat yang di cucuk di tulang belakang oleh pakar bius dan akan menyebabkan kita berasa kebas di bahagian abdomen dan ke bawah. Proses ini dilakukan hanya apabila bukaan rahim kurang dari 5 cm kerana contraction yang kuat akan menyebabkan kesukaran untuk mencucuk epidural sekaligus boleh memberi kesan pada tulang belakang.

epidural



Antara kebaikan menggunakan epidural :

1. Boleh menjalani proses bersalin dengan lebih lancar
2. Penyusuan boleh dilakukan tanpa rasa sakit dan lebih selesa
3. Menghindar dari di czer terutama untuk wanita yang sangat takut dan tidak kuat untuk melawan rasa sakit. Bertarung lebih lama boleh menyebabkan bayi lemas dan menyebabkan czer. Lagi bagus bersalin normal dengan menggunakan epidural dari menggunakan kaedah czer kan?




Kekurangan menggunakan epidural :

1. Prolong labor : Rasa kebas yang menyebabkan sukar untuk meneran
2. Penggunaan forsep atau vakum kerana tidak berjaya meneran kerana tidak ada kuasa yang mendorong untuk meneran ( walaubagaimanapun ada pilihan untuk memilih dos yang paling rendah, masih dapat merasakan contraction tapi hanya kurang sakit)
3. Kebas sehingga beberapa jam hingga sukar untuk kencing
4.Rasa mengantuk dan mabuk sehingga tidak boleh fokus
5.Menggigil


PERSOALAN YANG PALING POPULAR TENTANG EPIDURAL IALAH SAKIT PINGGANG UNTUK KESAN JANGKA PANJANG.. BENARKAH?? jom kita tengok apa kata doktor ini


 Kajian membuktikan epidural tiada kesan sampingan jangka panjang. Saya sendiri pernah berpeluang menjalani kaedah epidural semasa bersalin anak ketiga hingga kelima. Ia pengalaman manis yang tidak dapat dilupakan semasa menjalani proses kelahiran. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Moga proses kelahiran yang akan puan alami juga sedemikian!

Rungutan atau dakwaan bahawa suntikan epidural menyebabkan sakit belakang atau sakit pinggang kemudian hari adalah tidak benar. Ini kerana selepas bersalin normal tanpa epidural pun, sakit belakang tetap wujud disebabkan faktor berat badan, regangan pada kulit dan otot, serta postur ketika mengandung. Kaedah epidural sama sekali tidak menyebabkan masalah atau penyakit pada organ buah pinggang seseorang.

Jadi semuanya terletak ditangan anda. Macam saya, untuk anak ke- 2 ini saya memang seboleh nya ingin mengelakkan epidural,namun tak siapa tahu apa perancangan Allah untuk saya. Saya nak juga rasa sakit bersalin yang kuat tu..Sakit kan boleh menggugurkan dosa kita kan..;)

Tapi ini lah dia respon dari Dr ratna bila saya beritahu saya tak nak epidural ..Dia boleh gelak sebab cakap saya ni FRAGILE dan kurang daya tahan sakit..So dia beritahu " Takpa, saya bagi awak rasa sakit dulu, jika rasa perlu epidural awak beritahu saya "

Hmm..mudah-mudahan semuanya di permudahkan...
Sekali lagi, anda yang decide untuk diri anda..:)
Selamat bersalin kepada para ibu semua!! Saya pun menghitung hari ni..hehehe...:)
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe


Continue Reading