Showing posts with label nutriwhite. Show all posts
Showing posts with label nutriwhite. Show all posts

08 January 2016

18 November 2015

SKIN CARE BEBAS BAHAN KIMIA DARI SHAKLEE

Assalam..

Actually dah banyak entri saya dah ketengahkan tentang nutriwhite, sebab saya memang pengguna tegar skin care nutriwhite. Honestlty memang best, memang sangat teruja sebab kulit kita jadi lebih gebu dan tak kusam, jerawat tu memang ada la terutama kalau nak period, tapi Alhamdulillah cepat hilang.

Entry hari ni saja nak up tentang shaklee nutriwhite yang saya pakai basic! Edit2 gambar bagi lawa rasa rugi pula tak share kat blog. Sebab kat instagram banyak gambar-gambar menarik  ( ig : rehanswardrobe ) so kena adil lah kat sini pun letak sama kan..kan??

skincare

Ha, lawa kan? Actually gambar ni mentor saya yang snap, best sangat dalam group JMS dan group jelita jelitawan. Susur galur atas kami ni mudah sangat memberi, tinggal nak buat atau tak sahaja. So in case kalau you all nak join group kami, tak perlu risau dah tentang nak ambik gambar yang cantik-cantik macam ni, Insha Allah kami share dan ada banyak lagi kami kongsi bersama, pengalaman, testimonial dan macam-macam lagi lah. Kan da off topic tu..hehe..

Back to topic, nutriwhite ni memang sangat best, anda boleh tengok testimonial nutriwhite shaklee, kemudian kalau anda lebih fokus nak tengok bahan-bahan yang di buat untuk menjadi nutriwhite boleh tengok di : ramuan nutriwhite. You all memang akan terkejut tau tengok semuan ramuan bunga-bunga dan buah-buahan. Tanpa paraben dan tanpa bahan kimia. Nak tahu harga boleh tengok price list nutriwhite. Insha Allah negotiable dan banyak free gift menarik menanti anda!

Oh ye, anda akan terkejut juga tengok harga nya sebab murah dan jimat berbanding dengan bahan yang ada dalamnya!

Selamat membaca semua link-link yang saya bagi  ye ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2015

PRODUK KECANTIKAN , PASTIKAN SEMULAJADI DAN BEBAS BAHAN KIMIA!

Assalamualaikum, lama dah tak bersiaran ye di sini. Agak sibuk sedikit akhir-akhir ini. Semalam ada isu digempar gempur tentang produk kecantikan yang boleh bawa maut. Ngeri dengar, akibat nak cantik tak tengok or tak belek tentang bahan-bahan yang ada di dalamnya terutamanya yang mengandungi paraben

Saya juga satu masa dulu memang macam tu. Main bedal sahaja produk yang rasa nak. Kalau yang mahal sikit mulah berfikir-fikir tetapi sekarang yang utama fikir bahan-bahan dalam produk tersebut. Since anak saya pun ekzema, saya memang pantau bahan-bahan kecantikan ni. Dah jadi awareness.

produk kecantikan

cantik dan cerah

Anda boleh guna produk yang anda suka, tapi tolong ye, tolong periksa kandungan bahan-bahan tersebut. Saya guna juga produk selain shaklee, tetapi saya memang akan tengok kandungannya selamat!

Untuk yang mencari produk kecantikan yang sihat , selamat dan berkesan boleh tengok summary saya ni :). Saya pengguna nutriwhite yang tegar. Hehe!

                                      



 Cuba tengok semua bahan-bahan dari bunga, buah dan tumbuh-tumbuhan hijau. Fresh! Harga boleh dirunding ye! Best price always at RehansWardrobe!

Try cuba pencuci atleast! memang berbaloi! Boleh guna sehingga 6 bulan++. Jimat!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

15 September 2014

AWAS DENGAN PRODUK NUTRIWHITE ! ANDA MUNGKIN TERTIPU!

Assalamualaikum semua, salam hari malaysia. Sukar dinafikan cuti di hari Malaysia ini memang memberi banyak ruang pada saya yang bekerja. Boleh masak macam-macam. Makan petang pun boleh nak buat, main-main dengan anak pun ada masa. Sementara anak layan tv dengan ayah dia, saya buatkan entri ini khas untuk anda.

Tajuk di atas tu memang betul. Sila AWAS jika anda beli produk nutriwhite skin care. Skin care product ini memang banyak kelebihan daripada harganya. Dan yang paling tertipu tu, produk ni boleh digunakan berbulan-bulan lamanya. Pernah sekali saya beli pencuci muka tu sebab ingat nak habis tapi memang extend sampai sebulan lebih lagi. Picit ada lagi. Picit ada lagi. Memang terbaik

nutriwhite
Yang ni antara yang saya guna. Paling wajib saya guna  gentle deep foaming cleanser







































Pencuci muka tu lah yang buat saya jatuh hati dengan nutriwhite. Sebab apa? Sebab nya saya dapat rasa memang mencuci betul2 dari dalam. Yang paling best tak ada rasa gatal-gatal ke, atau naik ruam macam pencuci muka sebelum ini. Jelas terbukti bahawa pencuci muka nutri white dan enfuselle  memang bebas paraben dan 100% semulajadi.

Cuba bayangkan anda cepat putih, cepat cerah cepat hilang jerawat dalam masa 2 hingga 3 hari atau seminggu tapi produk itu berasaskan bahan kimia? Mahu ke? Tepuk dada tanya diri anda. Kalau muka didedahkan dengan bahan-bahan kimia senang kena macam-macam penyakit.
Kesan menggunakan produk bahan kimia memang sangat bahaya! Boleh baca dalam link yang saya kongsikan di atas.

Nutriwhite ni tak ada wangi-wangi macam produk-produk lain. Tapi saya tak tipu, memang sangat best guna pencuci ni. Ingat ye. nutriwhite untuk kulit normal sahaja. Kalau kulit berminyak dan kering boleh gunakan enfuselle dari shaklee juga.

Antara kelebihan produk nutriwhite :
* Dijadikan secara semulajadi
* Bebas bahan kimia dan paraben
* Diekstrak dari 16 ramuan buahan dan tumbuhan
* kajian selama 3 tahun
* melembapkan kulit
* mengurangkan pigmentasi dan mencerahkan kulit secara semulajadi
* mengawal dan mengurangkan radang kulit secara beransur-ansur

Antara ekstrak dalam nutriwhite seperti rosemary, bearberry, soybean, green algae,cats claw, aloevera dan lain-lain
harga
Harga retail untuk produk. nak harga kasi sayang boleh hubungi saya





testimonial nutriwhite

testimonial nutriwhite

testimonial nutriwhite

Best kan tengok testimoni? Nak cuba boleh hubungi saya. Insha Allah tak menyesal :)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 May 2013

PARABEN OH PARABEN

Sebelum ni sumpah tak tahu pasal paraben. Bila duk research pasal paraben, melopong kejap sebab tak pernah tahu ada isu pasal paraben ni. Selama ni banyak dah consume paraben ni.

Nak tahu apa itu paraben?

Paraben adalah sejenis pengawet yang ditambah dalam alat solek, kosmetik, shampoo, losyen dan bahan pencuci serta makanan juga.  Paraben ni di tambah untuk mengawet bahan itu tahan lama, yelah macam-macam bahan kimia dalam produk mesti ada sesuatu yang buat produk itu tahan lama.

Tapi paraben ni tak bagus tau. Daripada hasil kajian saya, memang tak ada bukti yang betul-betul meletakkan paraben sebagai BENDA YANG TERLARANG, tapi banyak research condong ke arah negatif apabila dikaitkan dengan isu paraben.

Antara kesan sampingan yang mungkin boleh terjadi apabila terlalu lama menggunakan paraben :

1. Ketidaksuburan dan sistem reproduktif tidak berfungsi dengan baik
2. Tumor, kanser atau breast cancer kerana struktur paraben lebih menyerupai hormon estrogen. Apabila hormon estrogen terlalu tinggi, ada risiko untuk breast cancer.
3. Penuaan yang cepat

Dulu masa saya pakai pureen wash tu tak pernah tahu isu yang digempar gempurkan. Sekarang baru tahu. Alhamdulillah, saya beransur-ansur memilih shaklee sebagai produk utama untuk kesihatan menyeluruh

paraben free


nutriwhite skin care

Nutriwhite skin care ni memang best lah. Tapi saya tak guna semua. Guna pencuci dan krim siang jer. Sebab memang pemalas nak pakai banyak-banyak. Tahan lamaa....dan yang penting semua dari esktrak buah dan tumbuhan. Muka ku terpelihara..;)

Selain itu, basic H, herbal blend cream, dish wash pun menjadi favourite saya. Tunggu ada budget lebih nanti kita SHAKLEEKAN seluruh rumah...;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading