Showing posts with label nutriferon. Show all posts
Showing posts with label nutriferon. Show all posts

25 February 2016

SAKIT MATA HILANG DALAM MASA 24 JAM!

Assalamualaikum semua,
 
Dua hari yang lepas anak saya kena sakit mata tau. Tak adalah teruk sangat sebab tak merah pun tapi adalah tahi mata tu bila bangun pagi. Sekali lagi saya kena ambil cuti. Korang tahu tak cuti saya tinggal berapa? 2 hari je lagi dan baru februari pulak tu! Haha. tak pe semua ada hikmah nya. Best duduk rumah jaga anak, boleh settle lipat kain ..haha. 
.
.
Actually saya dah set mind saya kena abiskan cuti saya selama 3 atau 4 hari sebab masa aeisyah dulu sakit mata saya ambil sampai 3 hari lebih kot cuti. Emak-emak biasa guna annual leave untuk anak-anak kan? Semua pun macam tu rasanya. :)
.
.
Malam tu saya bagi dia satu sachet nutriferon, dia memang suka sangat dengan nutriferon tu so memang tak susah. Nak menitik ubat mata tu yang mula-mula susah. Kemudian bagi dia ubat tahan gatal. Alhamdulillah tak cranky, tak meragam pun dia cakap mata gatal or mata dia pun tak merah cuma pinkish sedikit je. :)
.
.

Next day saya bangun ingat dia sakit mata lagi, so saya pun sambung lah tidur. Bila dah pagi tu check2 memang Alhamdulillah dah ok. Rugi cuti sehari lg aritu. Hehe. Boleh je nak pergi half day kerja tapi sebab dah enak duduk dekat rumah memang tak pergi kerja lah. Siap boleh masak kambing dan sup ayam. Layan!!Hehe
 
petua sakit mata
Syamil suka nutriferon!
 
Sebenarnya mudah je konsep nutriferon ni, kerana nutriferon menggalak penentang virus dan bakteria. So memang fight habis-habisan lah kan. Kalau biasa saya bagi seminggu sekali. Kalau macam nak sakit tu saya bagi lah setiap minggu satu sachet. :)

Ok tu je sharing hari ini. :)

You all jangan lupa grab promo hebat nutriferon tau. Buy 6 free 1. Memang murah sangat. Labur lah untuk first aid anda. Semuanya dari ekstrak tumbuhan dan biji benih sahaja :)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

14 February 2016

APA ITU NUTRIFERON?

Assalamualaikum semua,.

Wah lama dah tak menulis di sini ye. Arini kita nak cerita tentang satu produk yang jarang-jarang kita UP dalam post atau entri sebelum ini. 
.
.
.
NUTRIFERON


Nutriferon adalah satu produk yang sangat unik berbanding dengan supplemen-supplemen lain tau. Sebab ia adalah ramuan atau ekstrak biji-bijian dan benih yang digunakan zaman dahulu untuk merawat pelbagai penyakit. 4 bahan utama yang ada dalam nutriferon insha Allah mampu menangkis serangan anasir luar dan juga menguatkan sistem imun anda. Sekali lagi saya nak ingatkan, consume benda ni bukan jaminan untuk tidak sakit selamanya tau. Cuma, salah satu ikhtihar yang sudah popular dan berkesan pada ramai orang.

nutriferon









Gambar di atas menunjukkan ekstrak di dalam nutriferon. Setiap satunya memang semuanya berkait dengan sistem imun badan kita. 





Dr Kojima ni lah yang temui interferon 40 tahun yang lalu. Interferon ni adalah mcm penyerang untuk bendasing dalam badan macam virus dan kuman. So lepas 40 tahun berhempas pulas, beliau dapat formula yang hebat sebagai interferon iaitu nutriferon. So, lepas tu Shaklee beli terus dan patenkan sebagai produk Shaklee :). Kajian selama 40 tahun tau. Bukan 4 tahun or 10 tahun. Memang tip top lah kan.



Hehe. Anak-anak suka sangat tau. Nutriferon ni dalam bentuk serbuk, saya bagi je kat anak macam tu je. Mereka pun memang selalu duk tunggu nak makan tu. Saya pun suka sebab rasanya macam ala-ala madu. Memang sangat sesuai untuk orang yang tak boleh telan ubat. Campur dalam teh pun boleh. Rasa-rasa kelat gitu kalau dah campur air. Saya bagi seminggu sekali je sebab untuk boost sistem imun mereka. Tapi kalau rasa-rasa nak demam atau kurang sihat boleh bagi hari-hari sampai ok. 

Bulan ni offer tau. Memang jimat habis. Kalau you all guna seminggu sekali , boleh lah tahan sampai 7 bulan. Wow! Jimat habis lah. :)

Lepas ni saya up pulak testimoni nutriferon ya.
Till then, take care and have a nice day!!
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 April 2013

HOT TESTIMONIAL~ NUTRIFERON~ IMMUNE DEFENSE!!

Promo hangat bulan ni untuk NUTRIFERON..wah..makin ramai tanya pasal nutriferon ni. Tak cuba tak tahu ye...Saya dah cuba dulu nutriferon ni..memang mantap! Tak sia-sia labur duit di sini sebab alhamdulillah dah tak rajin sakit dan tak perlu turun naik hospital untuk ambil ubat sintetik..;)

Jom tengok testimonial rakan-rakan semua tentang NUTRIFERON ni..terbaik!!

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

Ini testimoni rakan-rakan sekalian..Anda bagaimana? Tak nak rebut harga runtuh bulan april ni? Jimat banyakkk tau...




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2013

nutriferon


Walla..bulan ni promo NUTRIFERON..memang sangat menjimatkan....NUTRIFERON satu-satunya imun booster yang tak ada saingan buat masa ini.. TAK ADA SAINGAN OK!..bukan calang-calang produk...

NUTRIFERON ni adalah penemuan dan kajian lebih 40 tahun..wee...lama tu, patutlah sangat berkualiti. Ia menggalakkan INTERFERON untuk menjadi bentang sistem imun apabila badan di serang oleh bakteria atau virus.

Kira macam antibiotik tapi ini NATURAL punya...memang SAFE dan tak mengganggu buah pinggang dan lain-lain..

Jom tengok sekilas siapa yang perlukan NUTRIFERON ini :

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
8.bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
9.Kanak2 bawah 1tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
10.Ibu menyusu boleh ambil, tetapi pregnant mom xboleh ambil
11.Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )


KENAPA NUTRIFERON?
>>>>Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.


2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.


3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.


4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckle.


5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.


6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.


7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Ha, hebat tak NUTRIFERON keluaran shaklee ni...harga memang berbaloi dengan kualitinya....;)

nutriferon

















BANYAK KEGUNAAN KAN??????? YANG PENTING SEMULAJADI DAN SELAMAT..PROMO HEBAT BULAN APRIL. JOM KASI UP SISTEM IMUN SEMUA...KURANGKAN RISIKO UNTUK JATUH SAKIT...

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

18 September 2012

Membina sistem imun

Baru tadi kawan saya tanya tentang any supplement yang boleh dia ambil selain tablets. She hate tablets! Hehe. As far as i know, she was having very low immune system. Time belajar kat universiti, dia selalu semput and asthma. Saya syorkan dia ambil nutriferon. But untuk lebih jimat saya cadangkan ambil vitamin C setiap hari dan simpan nutriferon itu untuk saat2 yang sangat kritikal. Like keeping plaster inside the first aid box..:) Again she have no choice unless taking the tablets!:D

Jom kita tengok bagaimana nutriferon berfungsi : (credit to here)

Immune cells can activate a substance called interferon. Interferon is a natural substance produced by the body and has two important functions.
First, it signals neighboring cells and triggers their defense mechanisms. Second, interferon activates immune cells to perform their intended functions.
Interferon helps protect us from the daily exposure to pathogens and allergens. And as complex as the immune system may be, one thing is certain. The role of interferon is essential
Ho does it works?

*Increases the production of your body’s natura interferon
*Optimizes your natural immune response process at the cellular level
* Prepares your immune system to better handle invaders
*Rapidly activates immune system defenses

*Optimized immune response against environmental irritants

JOM ATTACK VIRUS YANG ATTACK KITA DENGAN NUTRIFERON! ~



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau
PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 September 2012

Supplement immunisasi

Sekarang ni makin banyak orang sakit kiri kanan. Memang lumrah lepas raya je selalu musim sakit lepas bedal air gas dan makan macam-macam...saya pun tak terlepas..Mula-mula biras saya kena. Batuk-batuk yang teruk juga lah..Lepas tu anak dia kena pulak..Baru 10 bulan, smp tekak merah-merah..Kali ni virus sangat lama dok dalam badan.

Tak lama tu, saya pulak da start sakit tekak and batuk.Memang da agak akan merebak. Risau anak saya je. Alhamdulillah dia mampu bertahan sampai beberapa hari..Lepas tu start jugak selesema. Anak saya kalau selesema, orang tak perasan sangat. Tapi haritu sampai berair2 mata.Kesian dia.

Saya memang makan Vita C setiap hari. Hari tu saya ambil 2 biji vitamin C dipatahkan dan telan ( Kenapa perlu dipatahkan? Untuk peresapan vitamin yang lebih baik ke dalam badan terutamanya semasa sakit dan untuk memastikan 500mg di release ke dalam badan. Sebab itu namanya Sustain release.

Kemudian saya baru teringat tentang Nutriferon dalam stok saya. Nutriferon adalah penggalak sistem imun yang diperbuat daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan. Nutriferon juga telah melalui 4 kajian klinikal selepas 40 tahun penyelidikan!


Ok, back to story. Lepas tengok anak macam tak larat je, saya pun minum nutriferon ni. Sebab menyusu kan, apa yang saya makan akan go thru to him..:) Perlu di ingat nutriferon tak boleh di beri terus kepada bayi kurang dari 2 tahun.Alhamdulillah anak dah bertambah aktif the next day walaupun masih ada sisa2 selesema. Saya minum 1 peket jer, Kalau nak mujarab kena amik dalam 3 peket (masa sakit).

Kenapa perlu makan pain killer atau ubat2an jika ada alternatif yang lebih baik?

Ubat-ubat hanya akan merosakkan sistem perkumuhan, berbeza pula dengan vitamin yang meresap ke dalam badan atau di kumuhkan.

So the choice is yours..:)























Continue Reading