Showing posts with label kids. Show all posts
Showing posts with label kids. Show all posts

05 January 2015

KANAK-KANAK TAK PERLU SUPPLEMEN JIKA . . .

Ramai yang tanya perlu ke supplemen untuk kanak-kanak? Bagi saya memang tak perlu jika mereka mengambil diet dengan kadar yang betul dan lengkap. Tapi dengan persekitaran yang sekarang ni, penuh dengan fast food, makan luar, Berapa peratus yang betul-betul makan masak di rumah setiap hari? Dan kalau pun yang masak di rumah, adakah vitamin dan mineral yang diperlukan itu mencukupi dan tidak termusnah akibat masakan yang tidak menepati piawaian?

Dalam web kegemaran saya WebMd ada di kupas sedikit tentang keperluan supplemen untuk kanak-kanak. Ini ringkasannya :

1. Kanak-kanak yang tidak makan dengan baik dan seimbang serta mengikut piramid makanan

2. Kanak-kanak yang makan tetapi sangat sedikit kuantitinya.

3. Kanak-kanak yang menghidap penyakit seperti asma, resdung 

4. Kanak-kanak yang aktif bersukan dan lasak

5. Kanak-kanak yang terlalu mengambil makanan segera atau makanan yang di proses

6. Kanak-kanak yang mengamalkan diet vegetarian di mana tidak semua nutrien di ambil

7. Kanak-kanak yang gemar minum minuman bergas kerana boleh menyah vitamin dan mineral dari badan mereka

Ha, anda tahu kan anak anda masuk dalam kategori mana. Macam anak saya masuk dalam kategori 1 & 2. Bukan tak masak kat rumah. Tapi memang dia makan sedikit sangat dan kadang-kadang susah makan. Very picky eater! Saya bagi meal shake dan lepas ni nak bagi yang ini pula....

Tadaaa....




BUY 3 FREE 1
BULAN JANUARI SAHAJA!!!!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 January 2015

MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK. FORMULA BARU YANG LEBIH HEBAT!!!

Assalamualaikum semua,

Berhabuk sikit dah blog ni ye, hihi. Lama tak update kan.. Anyway, Selamat tahun baru 2015 kepada semua blogger-blogger dan follower blog saya. Moga permulaan tahun baru ini akan membawa seribu perkara manis dari yang pahit.

Bagaimana permulaan tahun baru anda? Bagi saya Alhamdulillah, cukup bermakna apabila customer terus order BUY 6 FREE 1 VIVIX sempena promo bulan januari 2015. Customer ni memang dah lama consume VIVIX, so beliau rasa terlalu rugi jika tak grab promosi itu. :)

BERITA BAIK UNTUK ANDA!! Shaklee menawarkan tiga promosi untuk bulan januari ini. Ha...tiga sekali, rugi tak grab

BUY 6 FREE 1 VIVIX

BUY 6 FREE 1 ALFALFA

dannnnnn

BUY 3 FREE 1 VITALEA FOR CHILDREN

Lagi satu berita baik untuk para ibu bapa. Dulu vitalea children dah lama tak ada. Vitalea children ni untuk kanak-kanak ataupun dewasa yang tak suka telan vitamin. Sebab memang ramai customer saya bertanya tentang ada tak vitamin yang boleh kunyah macam gula-gula.? Ha, now its the right time to try.

vitamin kanak-kanak

60 chewable tablet ini mengandungi lebih 18 vitamin dan mineral untuk tumbesaran dan kesihatan keseluruhan. Anak saya mesti suka sebab senang je kunyah-kunyah.




Antara kebaikan vitalea for children :

1. Meningkatkan kesihatan menyeluruh
2. Menjadikan minda lebih cergas
3. Mengurangkan rasa lesu dan letih
4. Membantu tumbesaran yang sihat


KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN BERBANDING PASARAN LAIN:



Jom berikan terbaik untuk anak anda !!!;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

31 January 2013

Nak anak yang pintar?????Jom baca

Saya jarang beli paper star. Dulu-dulu selalu beli masa time cari kerja.Sekarang beli lagi bila nak cari kerja lagi..hehe...Certain articles dalam The Star memang menarik dan infomatif. Satu artikel yang memanggil saya untuk update blog hari ini is 'SMART MOVES' from The star Section Health page 10

Sedikit sebanyak review tentang artikel tersebut:

Studi menunjukkan pengambilan OMEGA 3 semasa hamil mampu melahirkan anak yang lebih tinggi IQ. Wah bestnya. Tak pernah tahu pun sebelum ni, kalau tak dah telan sebotol dua dah..hihi...:P

Pendapat mereka ada beberapa faktor yang membawa kepada intelek kanak-kanak iaitu DIETARY, ENVIRONMENT dan juga EDUCATION WISE yang dipilih. 

Pasal asid lemak saya dah pernah terang dulu, ia membantu meningkatkan daya fikiran kerana ia membina blok untuk sistem saraf yang badan sendiri pun tak boleh nak hasilkannya. Tambahan pula, B-complex juga membantu memberi tenaga untuk membina sistem saraf yang cemerlang..;)

Actually, haritu ada pergi DSM (Discover Shaklee Meeting), memang hal ini dibincangkan, so ibu bapa sekalian, pilihlah yang terbaik untuk anak anda. ANDA PENENTU MASA DEPAN ANAK ANDA.

RAISE YOUR CHILD WITH RELIGION, FULL OF CARE& EDUCATION :)



anak pintar
Artikel dalam star, sempat snap gambar ni
omega guard
Favourite Ibu bapa sekarang ni ;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading