Showing posts with label dish wash. Show all posts
Showing posts with label dish wash. Show all posts

17 April 2016

KUALI LAMA JADI KUALI BARU, RENTUNG JADI BERKILAT!

Assalamualaikum,

Hi korang, lama dah tak up post kan. Sebenarnya saya busy dengan misi detoks. Start pun belum tapi dah busy bagai kan. Haha. Esok baru start detoks. Huwaa..Makan sayur dengan buah je esok. Okla semua mesti nak tahu pasal DETOX tu tapi kita tengok cerita menarik di dapur kita ok!

basic h
Nampak tak betapa teruknya sebelum digilap tu. Sakit mata tau tengok. Ni kuali kesayangan saya tau dari TEFAL, saya beli dengan bonus shaklee yang dikumpul. Mahal kualinya tapi best sangat pakai.  Sebab tu bila jadi rupa gitu, sedih lah jugak. Sebab saya ni asyik nak masak. Asal masak, asal sedap, basuh dalam tu bersih cukup dah. Masa weekend aritu baru perasan teruk benar rupanya. So saya pun basuh guna basic H. Nampak beza kan. Jadi lawa dan berkilat cantik. Suka tengok macam ni. Tak adalah stress nak memasak lepas ni. Haha. Saya guna 2 titik je basic h pas tu sental macam biasa.

Pastu kan, nak cerita, kawan kita punya testimonial ni. Kualinya rentung sebab lupa nak tutup api. OMG, happened to me before. Last time lupa nak tutup sambal udang, kering dah sambal pastu husband call bising2. haha. Tp boleh di selamatkan lagi lah udang tu. Yang kes ni, memang hardcore! cuba tengok ni.

tefal

 Sedih nya lah kan tengok. Kalau saya memang dah stress. 20 jam gosok pun tak hilang kot. 
Tapi lepas tengok ni jadi happy balik kan..:)


kuali

Kawan saya guna basic h + dish wash, superb kan!

Helper saya yang setia di dapur 
.
.
.
.

A must have item in every kitchen. Tak mengecewakan langsung!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

05 February 2015

CUCI PINGGAN MANGKUK BERTIMBUN DENGAN BEBERAPA TITIS PENCUCI SAHAJA!!!



allergi



Mencuci pinggan mangkuk adalah rutin di setiap rumah. Boleh dikatakan sehari habis sebaldi air minimum hanya untuk basuh pinggan mangkuk. Lainlah kalau pakai polistrin semua...Ohh..so not environment friendly...hehe...


Saya tak kisah pakai pencuci pinggan mangkuk apa pun dulu. Sebab nak yang bersih dan cepat hilang minyak yang melekat. Tapi bermula dari anak pertama, saya banyak gunakan peralatan pam susu, botol susu, botol storage, dan EBM selalunya berminyak lagi dari susu formula biasa. So, memang saya cari yang sesuai untuk basuh. Kemudian, saya dapati produk tersebut ada paraben so saya tak guna dah.

Akhirnya selepas join Shaklee, baru saya tahu Shaklee pun ada DISH WASH CONCENTRATE. Sekali guna memang jatuh hati. Serius. Tak tipu.


dish wash

Memang sangat bersih bila basuh guna dish wash ni. Saya siap guna sebotol kosong untuk bancuh dilute sebab memang pekat sangat. Kalau guna untuk basuh botol bayi aje, setahun pun boleh tahan..:)

Ramai tanya apa kelebihan DISH WASH ni berbanding dengan pencuci pinggan mangkuk yang lain di pasaran. Jom intai kebaikannya :

* Handal menanggalkan minyak
* Mesra alam
* Melembutkan tangan
* Sesuai untuk alergi dengan bahan kimia walaupun sangat mild
* Beberapa titisan sahaja sudah memadai untuk basuhan yang banyak
* semulajadi ( berasaskan jagung / kelapa )
* Tidak bertoksik
* Hipoalergenik
* Tanpa klorin
* PH seimbang
* Tanpa bahan kimia

TAHUKAH ANDA ?
Sesetengah pencuci mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum, diethanolamine. Ia merupakan agent untuk mencuci tapi merengsa mata dan kulit.

Tengok demo ni pulak...:)


Sebuah rumah sebotol dish wash. Menarik tak?
Of course menarik!!! ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading