Showing posts with label detox. Show all posts
Showing posts with label detox. Show all posts

18 April 2016

ANDA PERLU DETOKS SEGERA JIKA . . .


Assalamualaikum semua..

Hi semua. Im on my 1st day on DETOKS. So far so good! Tapi entri ni kita cerita dulu kenapa kita kena DETOKS. Ingat ye, DETOKS dan DIET adalah dua benda yang sangat berbeza tau. DETOKS bukan nak kurus semata tau. Banyak lagi benefits DETOKS yang anda pasti teruja kalau tahu. 

Toksik ni datang dari macam-macam cara ke dalam badan kita seperti persekitaran, pencemaran , diet yang tidak betul, kafein, drugs, processed food, artificial foods, gula tapis dan macam-macam lagi. 



15 TANDA YANG ANDA PERLU DETOKS JIKA ...

1.  Anda suka nak makan. Anda kerap makan dan rasa tak kenyang walaupun dah banyak makan. Suka nak makan benda-benda manis. Yang ni memang tanda toksik tinggi dalam badan. Hati- hati

2. Anda mudah lesu dan cepat penat. Rasa berat je badan anda walaupun anda kurus!

3. Senak perut dan badan sentiasa berangin. Kerap sendawa

4. Ketagih kafein

5. Mood yang tidak baik sentiasa. Cepat naik marah dan stress

6. Sukar fokus dan sering hilang fokus dalam melakukan sesuatu

7. Migrain atau sakit kepala yang kerap

8. Sembelit atau mengalami masalah penghadaman 

9. Depression / STRESS

10. Kawan-kawan mula menegur tentang bau badan dan bau mulut. Yieeww..

11. Berat naik mendadak dan sukar untuk turun walaupun DIET

12. Sering lupa dan sukar mengingat


13. Lenguh-lenguh badan dan tidak FIT

14. Kulit wajah kusam dan berjerawat

15. Insomnia atau tidak boleh tidur malam


Ha, anda ada simptom-simptom di atas? Saya pun ada simptom2 ni, sebab tu saya dah  join misi # detoks bersama Shaklee. Baru hari pertama, nanti dah selesai 7 hari detoks saya akan share secara detail pada you all semua ya :) 

Jangan biarkan toksik bermaharajalela kat dalam badan you all. Nanti hilang satu nikmat tau  :)


Ok alang-alang dah cerita kenapa you all kena detoks, jom tengok benefits DETOKS pula :)



Korang tak nak ke hidup lagi sihat? Rugi ooo...Kalau dok stress memanjang kat rumah dok marah anak bini tapi rupa-rupanya sebab toksik semata. Rugi aih. 

Kalau you all nak join boleh whatsapp 0122319979. Ok ;)









Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 December 2013

PENGAKUAN BENAR TENTANG ALFALFA

Hari ini nak dedah tentang penggunaan alfalfa pada diri saya..sebenarnya memang pengguna setia Alfalfa sebelum pregnant hari itu..lepas dah pregnant terus stop sebab takut kecutkan rahim..actually boleh saja makan sebiji or 2 biji ..but at your own risk la kan..;)

So selepas hampir 10 bulan lebih tak makan alfalfa, saya memang dah rindu betul nak makan alfalfa tu sebab saya pernah rasa kesannya sangat best pada saya..masa pantang ingat boleh makan tiba-tiba anak jaundis pula..so HOLD lagi..

Lepas 40 days gitu lah saya start balik makan Alfalfa...seriously, im FLAT!! Sakit badan sana sini, rasa macam nak demam and so on..rasa macam nak stop je tapi because i know it is healing crisis..so saya teruskan ambil hampir 8 biji sehari!!

Lepas beberapa hari saya rasa ringan aje badan sbb all toxin were flushed out!! saya dpt rasa kulit pun jadi minyak-minyak sikit..wah banyak betul toksik dalam badan ni selama 10 bulan!

Darah nifas yang saki baki pun keluar lancar..susu meriah...dan yang penting kurang dah lenguh-lenguh badan seiring dgn pengambilan alfalfa+ostematrix.

TERBAIK!!

Rating 5 star!!


superb!!
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading