Showing posts with label collagen powder. Show all posts
Showing posts with label collagen powder. Show all posts

11 November 2015

Vitamin C : Kolagen paling murah dan berkesan

Korang tahu tak, Vitamin C ni pun boleh berfungsi sebagai collagen tau. Ambillah 2 hingga 3 biji vitamin C setiap hari. Pastu share la dekat saya hasilnya lepas 4 atau 6 bulan. Insha Allah marvellous!!







































Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 October 2015

PENGAMBILAN COLLAGEN BERTERUSAN MAMPU MENGURANGKAN SAKIT SENDI

Assalamualaikum semua,

Saya nak share cerita best dengan you all semua. Tak best lah simpan cerita best seorang2 kan. Baru-baru ini saya dah start consume shaklee collagen powder. Maklumlah umur dah menganjak 30 tahun rabu yang lalu,hihi, dah kena mula jaga kulit dan sendi.
did you know



Amazingly, saya makan 10 peket collagen powder, alhamdulillah sakit sendi saya di bahagian lutut dah mula berkurang tau. Lenguh-lenguh pun dah semakin baik lebih baik dari semasa saya consume ostematrix.

Saya memang dah tahu collagen mampu mengurangkan sakit sendi kerana master farihah pernah share ayah beliau sembuh dari ligamen koyak if tak silap saya. Kemudian saya kaji balik apa kaitan collagen dan sendi.

Dalam artikel daily mail ini, Dr ada menyarankan untuk mengambil supplemen collagen untuk membaiki sakit sendi. Anda boleh baca di artikel penuh tentang testimonial yang sangat positif tentang supplemen collagen.

Kenapa collagen mampu mengurangkan sakit sendi?
Kolagen merupakan komponen utama yang menghubungkan tisu dalam badan. Ia terdiri kira-kira 1/4 daripada jisim badan kita yang terdiri daripada kulit otot dan tendon. Selain itu, Vitamin C juga mampu bantu untuk membina collagen yang semakin hilang dalam badan kita,


Saya consume collagen untuk lebih cantik dan sihat :)
Nak tahu extra tips yang saya buat masa consume collagen??



Tadaa!! Masker collagen. Superb. Awesome! Sebab kolagen shaklee ni sangat kecil molekulnya so memang cepat je serap dalam kulit dan kesannya sangat segera! Nak tips yang super hebat lagi jom contact saya ;)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

14 December 2014

9 CARA UNTUK MENGEKALKAN KOLAGEN KULIT ANDA!!!

KULIT TELUR
CANTIK BAK KULIT TELUR!!
Ramai yang mengimpikan kulit anda sehalus, semulus, segebu kulit telur. Licin dan licin. Salah satu cara adalah untuk mengekalkan dan memantapkan collagen kulit anda.

9 CARA UNTUK MENGEKALKAN KOLLAGEN DALAM KULIT ANDA :

1. Tingkatkan pengambilan VITAMIN C. Vitamin C mampu membentuk kolagen kulit anda. Kajian mendapati wanita yang mengambil vitamin C lebih mampu mengurangkan kedut-kedut di muka.

2. Berhenti merokok. Merokok boleh memusnahkan vitamin c dan merosakkan kolagen

3, Hindari cahaya matahari yang mengandungi UV. Pastikan memakai krim perlindungan UV

4. Ambil produk berunsur retinol 

5. Kurangkan produk bergula kerana GULA boleh mengakibatkan kedut secara perlahan-lahan

6. Membuang kulit rosak atau kulit mati. Boleh buat secara skrub semulajadi :)

7. Menambah antioksidan dalam diet anda

8, Tingkatkan protein untuk menambah estrogen. Kekurangan estrogen boleh mengakibatkan kedut di muka

9. Urut kulit anda selalu!!


Sumber : new york skin solutions


Sempena bulan promo:
Jom bina balik kolagen kita,

Vitamin C
Vitamin E
Collagen powder

Semua di atas sedang promo hebat!!!Jom rembat!!!












Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 September 2014

03 September 2014

Hilangkan EYEBAG tanpa suntikan atau rawatan khas!

eyebag

Siapa ada masalah eyebag atau kesan bawah mata yang hitam????
Tahukah anda kesan bawah mata yang hitam tu sebab kurang tidur, keturunan atau stress dan juga allergi. Tapi ada petua untuk hilangkan eyebag ini. Saya nak share tentang home remedies...Ade few website yang saya research, memang macam-macam cara untuk hilangkan eyebag ini. Saya share antaranya ok :

1. Guna kain lap basah di area mata, tekapkan di mata untuk beberapa minit. Boleh buat setiap hari
2. Pastikan tidur yang cukup dan berkualiti. 
3. Tidur dengan bantal yang agak tinggi di kepala untuk mengelakkan bendalir terkumpul di area mata semasa tidur.
4. Untuk simptom allergi, boleh jumpa doktor untuk rawatan
5. Guna timun dan tekapkan di mata untuk beberapa minit. Ia akan menyejukkan bahagian mata
6. Minum air yang banyak
7. Kurangkan alkohol & merokok dan amalkan cara hidup yang sihat

Nak lagi boleh bukak link di bawah ini :

Petua hilangkan eyebag 1
Petua hilangkan eyebag 2

Itu di antara cara-cara umum la ye. Nak tahu cara saya atau suggestion saya?? heeeee....jom baca

1. Shaklee collagen  powder- Secara umumnya, collagen ini akan mengurangkan kedut-kedut dan lingkaran bawah mata. Kalau ada  sachet collagen tu boleh minum hari-hari sampai 3 bulan berturut. Tengok kesannya effektif tak.

2. Energizing soy protein - ESP ni pula sebagai protein untuk baiki sel-sel kulit dan juga mencerahkan kulit. Kalau rasa nak ambil collagen 2 kali seminggu pun boleh, tapi ESP ni kene ambil setiap hari la

3. Alfalfa complex - Alfalfa ni untuk mengurangkan allergi jika ada

4. Enfuselle eye treatment- Kalau rasa susah sangat nak makan ESP ke, collagen ke...ha buat je masker semua tu atau pun apply enfuselle eye treatment ni.

5. Ostematrix- untuk tidur yang berkualiti sebab ostematrix ni memang bagus untuk yang susah tidur

Ha, dah banyak tips dah share kan..so apa lagi..jom cuba..kalau tak cuba tak tahu...saya suka cara yang natural ni, tak perlu buat rawatan bagai kan......ok nak tidur lah...nanti jadi mata panda pulak ..hehe :P





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 October 2013

Collagen powder ~ 'HOT' dan murah untuk OKTOBER sahaja!!!

Salam oktober semua...wah..promo hebat nampak bulan ni ye..hehe...Shaklee collagen powder...memang murah bila dapat time promo ni..gila murah k!!

Nak tahu kenapa murah?

Sebab Shaklee tawarkan BUY 6 FREE 1...so memanglah akan jadi tersangat murah!! Tapi untuk sesiapa yang nak harga promo dengan sekotak sahaja pun boleh! Saya boleh kasi kawtim..hehe...

Nak tahu banyak lagi tentang Shaklee Collagen Powder boleh klik sini ..

Entry ni saya nak tunjuk gambar je..hehe...teruja tengok customer saya yang suka dengan effect shaklee collagen powder ni...Jom cuci mata!!



testimoni shaklee colagen
Yang ni effect guna collagen + gla complex..beliau memang repeat order untuk makesure hilang semua parut jerawat tu...hehe

testimoni shaklee colagen
Sebelum menggunakan collagen...penuh jerawat
testimoni shaklee colagen
Marvellous!!! Dah licin oo kulit dia...best2!!





testimoni shaklee colagen

SO TUNGGU APA LAGI?? TUNGGU HARGA JADI NORMAL SEMULA???MEMANG LAH TERSANGAT RUGI! JOM GRAB BERKOTAK-KOTAK..BOLEH KONGSI DENGAN RAMAI-RAMAI..BOLEH DAPAT FREE MEMBERSHIP+ CASH REBATE IF BELI 6 KOTAK TERUS...WAH....BESTTTTT....

JOM GRAB SEBELUM LICIN K...:)















Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 June 2013

Shaklee Collagen Powder marvellous!! Segala-galanya tentang powerful collagen in the market!

Saya rasa ini entry ke berapa entah tentang collagen..Hehe..sebab suka nak cerita pasal benda yang best, saya tak kisahla ulang berapa kali pun..;)

Ramai yang bertanya harga collagen, teruja nak pakai, nak cantik muka, nak tegang muka semua..Tapi berapa orang yang tahu apa itu Collagen???

Collagen merupakan protein dari asid amino yang ada dalam badan kita semua. 30% protein dalam badan kita terdiri dari collagen. Collagen ini merupakan komponen utama dalam tisu, salur darah, kuku rambut dan kulit. Ia memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit anda. Selain itu, collagen juga melindungi kulit dari toksin dan mikroorganisma dari luar. Tetapi, collagen akan berkurangan dengan penambahan usia. Bila collagen dah kurang, kulit jadi kendur, sakit sendi sering berlaku, kuku dan rambut jadi rapuh dan jadi tua dari usia yang sebenar

colagen powder
kehilangan collagen akibat pertambahan usia

Antara panduan memilih collagen yang baik  :

1. Pilih collagen yang 2 in 1. 2 in 1 maksud di sini ialah untuk kecantikan dan kesihatan. Ada sesetengah collagen hanya menumpu pada kecantikan kulit sahaja. Jadi cuba pilih yang ada ekstrak glucosamine untuk kesihatan sendi juga

2. Pilih saiz collagen yang rendah dalton. Mudah diserap dalam badan

3. Mempunyai antioksida yang tinggi

4. Pilih produk yang berkualiti tinggi dan semulajadi.


KEISTIMEWAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER

~ di buat dari sisik ikan merah , tahan lasak dan elastik

~ Penyerapan yang unggul dalam masa 8 minggu sahaja!

~ Mempunyai 7 bahan utama yang berkualiti tinggi dan meningkatkan penyerapan yang maksima

~Mempunyai ekstrak kerang untuk glukosamine

~ Selamat dan tidak ada kesan sampingan

kebaikkan colagen powder

colagen powder

























No wonder customer selalu repeat order untuk collagen ..:D


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 December 2012

Collagen powder~Harga jauh lebih murah berbanding dengan ekstrak di dalamnya! Jom check!





Ramai yang tertanya-tanya tentang shaklee collagen powder..maklumlah tengah promo. Masing-masing cuba ambil peluang yang ada..:) Hari ini saya nak share tentang apa ada dalam collagen powder sehingga sangat POWERFULL...jom tengok...

Sisik Ikan merah 

Ekstrak sisik ikan merah ini mempunyai kadar molekular yang rendah dan penyerapan yang lebih hebat dari yang lain.

 Camelia Japonica Seed Extract

Biji ini selalu digunakan dalam bahan solek atau foundation. Sesuai untuk melembapkan kulit, anti oksida dan mengurangkan radikal bebas. Shaklee collagen powder tidak mempunyai unsur sintetik dan selamat digunakan

Pfaffia

Ekstrak ini mengandungi asid hialuronik yang menghidratkan tisu badan sekaligus melembapkan kulit.

Ekstrak kerangan

Mengandungi glukosamina yang melancarkan pergerakan sendi.

Lactobacillus acidophilus

Bakteria baik untuk peningkatan penyerapan

Vitamin C & B 

Memberi tenaga kepada sel dan mencegah pigmentasi 

Banyak kan benefits?Yang penting semuanya natural...jom bercollagen sempena PROMO hebat ini! 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 December 2012

Promo Disember~ Collagen Powder~



Teruja? Collagen powder yang terkenal dengan penyerapan unggul boleh di dapati dengan harga yang super duper murah! Harga jatuh menjunam...Poster di atas adalah dari shaklee. Buy 6 free 1, tapi nak beli sekotak pun boleh ya, saya boleh uruskan untuk my lovely customer. Yang penting anda mahu. Harga mampu milik ya..

Shaklee collagen powder ni boleh menunjukkan kesan seawal 8 minggu...ha..2 bulan jer..so budget-budget lar...

2 bulan = 60 days

Satu kotak collagen ada 15 sachets ; Sebulan pakai 2 kotak. Dua bulan? 4 kotak sahaja...bila lagi nak beli kalau bukan promo kan?

Boleh lihat lebih lanjut tentang collagen di sini.

Jom bercollagen!;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 November 2012

Kollagen oh Kollagen!

Kalau cakap pasal kolagen, ramai yang anggap untuk kecantikan dan awet muda semata...Salah..Kolagen ada fungsi yang lebih daripada itu. :) Jom intai sikit apa itu kolagen,,,

Kolagen adalah tisu penyambung  yang mengekalkan keanjalan kulit , rambut ,kuku,gusi dan sendi. Nak tahu? 72 % daripada kulit kita terdiri daripada kolagen.

Kesan kekurangan kolagen pada kulit :

~ Kedut-kedut mudah timbul
~ Lingkaran hitam bawah mata
~ Payudara dan punggung kendur
~ Kuku rapuh, rambut bercabang
~ Pigmentasi dan jeragat
~ Kulit kering

So, kalau tak mahu kesan-kesan di atas, perlulah pastikan kulit anda mempunyai kollagen yang cukup..kulit jadi mantap, tegang, elastik dan awet muda sentiasa..siapa yang tak nak kan?

Shaklee collagen powder di perbuat dari sisik ikan merah yang mempunyai jisim molekul rendah dan sekaligus mempunyai penyerapan yang unggul ke dalam kulit!

Yang penting, 100% halal, tulen dan bukan sintetik ya...semua semulajadi

Kesan seawal 8 minggu dapat dilihat tau..:) ramai yang dah cuba..






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

09 November 2012

25 September 2012

Collagen Powder


CREDIT : mamafaiz.com
Hai semua...Siapa nak cantik tanpa suntikan dan nak cantik semulajadi. Jom try collagen dari shaklee. 100% organik dan tidak ada pewarna atau perasa tambahan. Diekstrak dengan sisik ikan merah dan mampu meresap ke dalam badan dengan cepat.

NO HARM TO TRY!!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading