Showing posts with label ZINK COMPLEX. Show all posts
Showing posts with label ZINK COMPLEX. Show all posts

09 January 2016

IKAN HARUAN VS ZINK COMPLEX


Assalamualaikum semua..

Harini nak cerita tentang ikan haruan. hehe. korang tahu macam mana rupa ikan haruan? saya tak pernah tengok. Nah dah google untuk you all ;)
pati ikan haruan
ikan haruan






























Ikan haruan ni biasa kita dengar untuk orang bersalin je kan. Ya Allah memang tabik lah siapa yang dapat minum pati ikan haruan tu dengan jayanya. Saya minum dulu masa anak pertama. Melompat-lompat sebab rasanya yang sangat 'sedap'. hehe. 

 Khasiat ikan haruan ni adalah dagingnya mengandungi asid Arachidonis yang dikatakan mampu menyembuhkan luka dalaman dengan cepat.Ia juga kaya dengan kandungan protein serta asid amino yang penting untuk pertumbuhan badan dan baikpulih luka. Lain-lain artikel tentang ikan haruan boleh di baca di sini : khasiat ikan haruan. Memang ikan haruan menjadi pilihan yang baik sebab kandungan lemak yang rendah :)

Bagi yang sukar nak dapat ikan haruan yang fresh ataupun tak boleh telan pati ikan haruan walaupun dah cuba dan cuba banyak kali, anda jangan risau. Korang ada alternatif yang cukup mudah iaitu ZINK COMPLEX.. Saya memang iktiraf zink complex ni sebab saya dah rasai perbezaan makan zink complex dengan tidak makan zink selepas bersalin. Korang boleh baca pengalaman dengan set pantang shaklee. 

Zink complex ni antara fungsi nya utama ialah menyembuhkan luka dalaman dan luaran dengan cepat. Yup. memang cepat dan ekspres. 2 biji saya makan, luka bersalin alhamdulillah ok dalam masa beberapa hari :). Selain itu zink juga mencantikkan kulit wajah, mengurangkan jerawat, membaiki sistem imun dan lain-lain lagi. 


ZINK COMPLEX antara vitamin termurah kat shaklee ni. Memang sangat murah tau. Dan bulan ni pulak ada offer. So wajiblah korang rembat dengan saya  ;)

Luka bersalin jangan buat main. nanti sengsara!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 February 2014

Bye-Bye to jerawat dan jeragat!



Saya tahu perasaan wanita bila jerawat or jeragat muncul di muka..wah..sangat lah annoying..tak best sungguh..kurang keyakinan diri, asyik fikir macam mana nak hilangkan jerawat tuh..fikir punya fikir, lagi stress dan lagi menjadi2 jerawat tu..hehe...so jom take 5, rilek-rilek...jom kita tengok solusinya satu per satu..confirm nak pilih solusi yang terbaik di abad ini...

Produk yang saya nak cerita bukan setahun atau dua tahun bertapak tau..dah berpuluh-puluh tahun bertapak dah..siapa yang dah cuba mesti jatuh hati pandang pertama dah...hehe..overrrrr...:P

Sebelum tu, jom kita gali info sikit kenapa jerawat dan jeragat ni terjadi..

Jerawat terjadi bila kelenjar kulit terganggu dan pori-pori halus tersumbat dengan bakteria, kuman atau minyak
jerawat
Sumber : google : SF Medica


Faktor terjadinya jerawat / jeragat :

1 ) Keturunan
2 ) Stress : stress ni memang kawan baik untuk jerawat tau. Bila stress sikit je mesti mula lah rasa nak naik jerawat tu.
3) Bakteria : kalau terdedah pada bakteria atau cuaca yang tidak berapa baik pun boleh mengakibatkan jerawat
4) Pemakanan : Makanan yang berminyak dan berlemak yang berlebihan boleh mendorong ke arah pembentukan jerawat
5) Penggunaan alat solek yang tidak sesuai
6) Hormon inbalance - selalunya terjadi pada wanita yang haid ( selalu jerawat akan timbul dan hilang selepas beberapa hari )
7) Toksik berlebihan dalam badan
8) Resdung

HINDAR JERAWAT??BAGAIMANA?

* Elak stress
* Pengambilan air lebih dari 2 liter air setiap hari
* Basuh muka selalu ( lebih baik dengan air suam untuk menghalang bakteria2)
* Jauhi makanan berlemak/berminyak
* Amalkan pemakanan yang sihat, lebihkan buah-buahan dan sayur
* Penggunaan alat solek atau bedak yang kurang bahan kimia

Antara Supplemen yang membantu untuk mengurangkan masalah jerawat :

# B compleks - mengurangkan stress, memberi tenaga kepada kulit
# Vitamin C - mengurangkan pigmentasi dan kesan UV
# Vitamin E / GLA - antioksidan yang terbaik untuk kulit dan cegah penuaan serta menstabilkan hormon
# Energizing Soy Protein - membaiki kulit dan tisu yang rosak serta melembut dan melicinkan kulit
# Zink - Mengurangkan luka berdarah akibat jerawat dan mengecutkan jerawat
# Alfalfa - Detoks toksin di dalam badan

Tambahan :
# Pencuci muka + toner nutriwhite atau enfuselle ( bergantung pada kulit muka masing-masing)

 Wah banyaknye supplemen kena ambil???? Koyak lah macam ni...hihi..saya pasti ramai yang mengeluarkan komen begini, Saya akan suggest set yang sesuai dengan masalah yang anda hadapi ;) so no worries.

set jerawat dan jeragat


 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading