Showing posts with label Vita C. Show all posts
Showing posts with label Vita C. Show all posts

23 November 2015

BAGAIMANA VITAMIN C MERAWAT JERAWAT DAN JERAGAT?


Wanita selalunya allergik bila tengok jerawat di muka kan? Tipulah kalau you all yang kena jerawat dan jeragat boleh duduk diam tanpa fikir macam mana nak kurangkan atau rawat jerawat tu kan?

Muka saya pun tibe-tibe naik jerawat ..huhu.. Saya memang dah tahu naik jerawat sebab masalah hormon dan juga stress. Kemudian saya cuma upkan intake vitamin C saya kepada 3 biji sehari. Alhamdulillah walaupun kesan masih ada,tapi boleh nampak semakin pudar.

merawat jerawat


APA HEBATNYA VITAMIN C sehingga boleh merawat jeragat dan jerawat?

Pertama kali kita kena tahu, vitamin C adalah penguat sistem imun, di mana jerawat bermula kerana jangkitan bakteria atau kotoran yang seterusnya boleh mengakibatkan jerawat teruk. So secara tidak langsung, vitamin C boleh meningkatkan sistem imun dan kurangkan 'block' dari jangkitan yang menyebabkan jerawat.

Lagi satu you all tahu tak vitamin C pun salah satu detoks agent? Kalau badan penuh toksin memang senang kena jerawat. Contoh, kalau berhari-hari tidak buang air besar akibat sembelit boleh sebabkan jerawat. Saya pernah mengalaminya. Tapi masa tu tak tahu. Sekarang Alhamdulillah ok dah!

Vitamin C juga adalah antiokisdan yang menyerang radikel bebas yang menyerang sel-sel kulit. So kira vitamin C ni protective la. Hehe. Menjaga kulit kita gitu. Boleh baca bagaimana vitamin C merawat jerawat . 
Artikel tu dalam bahas inggeris, tapi saya dah olah dalam bentuk ringkas dalam entri ini!

 So, kalau you all nak vitamin C, mesti kena ambil dari sumber makanan atau supplemen tau sebab badan kita tak dapat hasilkan vitamin C sendiri. Macam saya hari-hari tak pernah miss ambil vitamin C shaklee ni ;)
Ternyata pilihan yang sangat bagus sebab saya dah alami #shakleeeffect yang sangat best. Bukan tu je, vitaminC pun boleh dijadikan masker kecantikan tau. So luar dalam pun terjaga. Dan sememangnya lebih hebat kesannya dengan collagen+ vitamin B dan vitamin E!

Jangan stres2! nanti jerawat susah hilang...heeee....


Product review : Offer vitamin C sangat murah untuk bulan Oktober. Grab now!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

13 October 2014

Merokok musnahkan vitamin C!!



Lately ni asyik nak cerita tentang perihal merokok je kan. Saya memang cukup pantang kalau orang merokok ni. Sia-sia merokok ni. Dahlah benda tu haram, merosakkan kesihatan, membazir duit, membazir masa dan macam-macam lagi lah. Sebelum ini saya ada kongsikan tentang perihal vivix dan cara berhenti merokok, hari ini saya nak cerita simple aje. tentang vitamin C dan ROKOK!

INFO MENARIK!!!

Sebatang rokok boleh menghapuskan 25-50mg vitamin C di dalam badan!!!

Ha, nampak sikit kan? Tapi 25 mg tu paling minimum tau, Ada sumber yang claim 50-100mg vitamin C jugak. Itu baru sebatang rokok. Kalau perokok tegar, paling kurang sekotak rokok berjaya di habiskan.

Sehari dah dekat 250mg vitamin C hilang begitu sahaja! Bila vitamin C berkurangan, jadi sistem imun badan jadi lemah. Mula lah sakit-sakit yang lain mulai hinggap. Terasa lemah dan tak aktif. Dan ada perokok yang mengadu sakit-sakit badan. Kenapa? Sebab bila dah kurang vitamin C , tak boleh la nak bina kolagen kerana itu adalah salah satu fungsi utama vitamin C. 

Merokok ini hanya membawa seribu keburukan dan tiada kebaikan. 

Perokok tegar sila lah ambil vitamin C lebih dari 2 biji sebab anda perlukannya! Tapi saya lagi suka advise, STOP SMOKING, anda akan lebih bersyukur!;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

23 November 2013

SIAPA TAK NAK CANTIK KAN???

Baru-baru ni saya suka cerita pasal cantik jer..hehe..maklumlah baru lepas pantang..so saya cuba produk shaklee yang semua untuk kecantikan..kalau dulu saya ambil ESP sahaja sebab vitamin C dah out of stok..tapi sekarang saya ambil ESP+vita C+ Vita E..kenapa?? Sebab saya teruja tengok testimoni-testimoni di bawah ni..Tempting la!!

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan
testimoni set kecantikkan

testimoni set kecantikkan



BERBALOI UNTUK INVEST DALAM KECANTIKAN TAU!! :)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

02 October 2012

Vita C- with citrus & Bioflavonoids

Credit : Azlin Mohd Atan

  Ok, untuk semua customer saya yang ternanti-nanti kedatangan Vitamin C yang hampir 2 minggu tak ada stok seluruh malaysia. Ini khas untuk anda!Yang paling best, Vita C sudah di upgrade dengan Citrus Bioflavonoids.

Ha, tak paham? Meh saya terang sikit. Citrus Bioflavonoids ni adalah satu element di dalam buah-buah atau sayuran. Citrus ini meningkatkan kadar tindak balas Vita C di dalam badan. Bukan itu sahaja, ia mampu membantu dalam proses pernafasan(paru-paru), boleh mengurangkan sakit otot terutama untuk atlet sukan. Ia juga mampu meningkatkan peredaran darah dengan baik.

Fungsi vitamin C yang asal masih kekal ya : Mencegah pigmentasi, membina sistem imun, mencantikkan kulit, memberi kecergasan

Baru sampai kotak vita c untuk order dari customer. Worth waiting kan?Suka!

JOM BORONG VITA C!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 September 2012

Penangan ESP+Vita C

Nih testimoni dari saya dan orang ramai. :)

Sejak guna ESP da almost 2 weeks++, kulit jadi lebih anjal, gebu dan lembap..Sebelum guna ESP pun, kulit dah jadi bebas jeragat dan kesan jerawat yang timbul sebab consume vita-c

Saya minum ESP 3 sudu setiap hari.. Lepas tu saya rasa kulit makin lembap! Sangat gebu..so saya kurangkan sikit untuk seimbangkan keadaan kulit..:)

Dulu kat siku selalu kering, sekarang dah tak ada lagi dah!!:)

Bukan saya seorang kata..kawan-kawan, sedara mara yang tengok pun asyik cakap benda yang sama. Kulit pun bertambah cerah kerana vita- c mengurangkan pigmentasi...

Nak tengok bukti???

.

.


.

Hasil dari penggunaan ESP+ Vita C


ESP juga memberi tenaga yang berpanjangan pada saya. Pernah sekali tu, anak saya tak tidur dari  2 pagi - 6 pagi, tapi still boleh pergi kerja dengan jayanya! Malam nya pun tidur dekat pukul 1 pagi jugak..Kalau sebelum ni pukul 10 semua da flat...;)

Nak diet pun boleh! Selalu saya memang jenis yang ambil heavy breakfast, tapi kalau minum ESP alone pun boleh tahan sampai kul 12! Best kan?

Banyak lagi keistimewaan yang boleh dirasakan oleh setiap pengguna. Sudah terbukti keberkesanannya melalui ribuan testimoni!





Nak order?

Jom contact saya..

Rehana 0122319979
Continue Reading

08 September 2012

Set Penyusuan

Sebelum cerita panjang pasal produk shaklee ni, saya lagi suka share apa yang saya rasa melalui produk ini. Di entri sebelum ini saya ada janji nak kongsi cerita tentang set penyusuan yang saya ambil. Saya memang cepat penat, stress, kelam kabut dan tak terurus waktu mula-mula lahirkan syamil dulu. Rasa macam tak menang tangan terutamanya bila start kerja. Fuh..even tak masak (MIL masakkan), tak yah sidai kain (semua MIL da buat ) tp sy tetap rasa penat sebab tak cukup tidur. yelah, syamil suka tahajjud malam2..:D

So saya fikir saya kene ambil supplemen. Dari dulu lagi emak dah pesan kata badan saya lemah dan selalu kene selesema dan demam. Tapi waktu tu saya tak konsisten ambil apa2 vitamin. minggu pertama je makan, lepas tu terlupa, and last2 masuk tong sampah. Tapi bila dah ada anak, kita akan fikir untuk anak kan? Yelah, belum duduk rumah sendiri handle semua benda dah penat..bayangkan kalo dah pindah nanti...So saya mula mencari supplemen yang bagus. Survey punya survey saya pun buat keputusan untuk ambil Set B dari Shaklee


set penyusuan
Ok jom gali ilmu pasal set B ni...

Set ini untuk wanita yang tiada masalah penyusuan. Sebagai supplemen asas dan secara tidak langsung boleh tambah susu...dengan syarat...KERAPAKAN CREATE DEMAND@ KERAP PAM @ KERAP DF.

B-Complex

Vitamin ni dikenali sebagai vitamin anti stress. Boleh memekatkan susu, meredakan sakit kepala, mengurangkan keletihan mata, Yang paling penting kurangkan stress. Bila stress, susu pun susah nak keluar. So yang ni boleh bantu dalam mengatasi stress. 

Vita- C

Untuk tujuan kecantikan kulit dan menyeimbangkan sistem imun. Boleh kurang dapat selesema dan sakit. bukan langsung tak ada ya! Kulit muka pun jadi lebih anjal dan jeragat pun akan kurang

Vita Lea

Mengandungi pelbagai mineral dan dikenali sebagai multivitamin. Pemberi tenaga juga.

Alfalfa

Yang ni jarang yang pernah dengar kan? Vitamin ni salah satu cara nak boost up susu. Tapi kena minum air banyak ( 2-3 liter). Alfalfa boleh mengecutkan rahim, bertindak sebagai kacip fatimah dan mengurangkan keputihan.


Outcome dari saya :

Memang berbaloi untuk invest. Anda pasti tersenyum dengan hasilnya. Saya rasa kurang penat, kurang stress dan mampu membuat kerja secara multi task! Ramai tegur kulit muka saya cantik dan bersih. Mula-mula tak tahu sebabnya adalah kerana supplement ini. FREE FROM JERAGAT! Besh!

Nak beli?

Jom order dengan saya

Rehana
0122319979
rehanswardrobe@gmail.com
www.facebook.com/Rehanswardrobe

FREE DELIVERY UNTUK AREA GOMBAK DAN SUNGAI BULOH!











Continue Reading