Showing posts with label Performance Drink. Show all posts
Showing posts with label Performance Drink. Show all posts

04 July 2014

Dari dapur Rehanswardrobe : ANEKA RESIPI PERFORMANCE DRINK + ESP

Secara jujurnya, tahun ini baru saya cuba PERFORMANCE DRINK semasa puasa. hasilnya? Superb! Bertenaga, kurang haus dan memang best la...So setiap hari mesti akan cuba macam-macam rojak shake yang saya nak...semuanya pun memang sedap dan menghilangkan dahaga selepas seharian berpuasa.

Jom terjah dapur kita!

PERFORMANCE DRINK
PERFORMANCE DRINK + RIBENA / VITAGEN

ISOTONIK DRINK
PERFORMANCE DRINK + JUS TROPIKANA

performance drink
PALING FAVOURITE DAN PALING MUDAH! dan sedap!!!!

Tahu tak selama saya ambil PERFORMANCE DRINK ni memang rasa bertenaga, rasa macam tak guna banyak tenaga walaupun pergi kerja, pam, balik masak, jaga anak...wee..A MUST HAVE DRINK at home!! sangat effektif!!

Siapa yang tak suka minum air suam boleh amalkan air ini...tanpa gas tanpa perisa tambahan! Perisa orange yang sedap..pasti legakan tekak anda...

Ok untuk pembaca blog kesayangan saya, meh saya bagi anda resipi terulung dengan ESP!! Khas untuk anda semua!!!


Nak resipi yang lebih agresif?? Boleh klik resipi smoothies, protein shake yang menarik, atau lebih yummy di sini .

Sedap tau bancuh-bancuh ESP ni..memang mampu meruntun jiwa...perfect HEALTHY DRINK..lagi2 kalau campur bahan-bahan yang seimbang, nak minum shake untuk kurus pun boleh. ESP tu boleh replace dengan CINCH shake juga ye, ikut kesesuaian.

Selamat berpuasa semua!!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

28 June 2014

TERBONGKAR!!! BILA PUASA DAH TAK LUNYAI!!!

Puasa bukanlah alasan untuk seseorang jadi lemah dan longlai. Malah pada bulan puasa lah kita kena rebut pahala puasa. Bukan dengan duduk sahaja, atau tahan dari makan or minum sahaja

Zaman-zaman dulu, sebelum kenal shaklee, memang saya amalkan kurma untuk sahur sampai sekarang. Untuk tenaga yang berkekalan. Lepas kenal shaklee saya amalkan ESP. Alhamdulillah untuk husband pun saya bagi ESP, dia suka kata ' Best lah ESP ni, boleh tahan sikit puasa ni '.

Yelah, kita ni memang pemakanan asyik yang tak sihat, sayur pun kurang..memang sistem ketahanan badan agak lemah. Sebab tu kita boleh cuba makanan-makanan yang menaikkan tenaga semasa berpuasa.

Jom kita review sikit apa kata mommies yang dah cuba shaklee semasa bulan puasa :)

testimonial set puasa

testimonial set puasa

testimonial set puasa

testimonial set puasa

set puasa power / mighty3 gems


Bila buka puasa tu, cuba try yang ni...nampak sedap kan.....memang gain tenaga balik....slurrrrpppp...

performance drink


SEMOGA PUASA KITA AKAN LEBIH BERKUALITI DENGAN IBADAH-IBADAH YANG SEWAJARNYA..:)

Saya sertakan sekali jadual berbuka puasa bagi kawasan kuala- lumpur untuk rujukan anda semua ...Selamat berpuasa!!



Untuk tips berpuasa semasa hamil dan menyusukan anak leh baca ni...;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

22 June 2014

DEHIDRASI BOLEH MEMBAWA MAUT! CEGAH DEHIDRASI

dehidrasi, kurang air, cuaca panas

Dehidrasi

Panas kan cuaca sekarang ni? Berdasarkan kajian, kita di malaysia ni akan mengalami cuaca panas ini sehingga 6 bulan! Oh...sangat lama! Saya dah rasakan bahang-bahang panas ni. Dengan rumah baru yang sangat panas, dengan tak ada aircond, memang sangat mendugakan. Rasa macam nak tidur dalam kereta ON aircond aje..hehe....insha Allah nak pasang aircond secepat mungkin untuk bilik kami..:D

Ok jom, saya nak share cerita DEHIDRASI untuk anda..bukan saja-saja nak takutkan, tetapi ia adalah FAKTA!





Dehidrasi berlaku apabila badan kehilangan cecair dalam kuantiti yang agak banyak dalam sesuatu masa. Ia berlaku melalui perpeluhan, buang air kecil/besar , dan pernafasan. Antara simptom-simptom dehidrasi boleh di dapati di sini. Cuba bayangkan ye, jika air kencing anda menjadi pekat dan kuning. Akan ada satu perasaan yang tidak sihat sebab kita tahu itu tidak patut terjadi. Saya paling risau jika kencing menjadi kuning pekat dan tidak jernih. Ni sharing ye, bukan saja-saja nak tulis. Masa biasa bila kita tak minum air untuk few hours pun akan menyebabkan kencing pekat, apatah lagi jika kita dehidrasi kan.

Contoh : Bila cuaca panas sekarang ni, kita tak gemar minum air putih, suka minum air jus pulak tu, lepas tu berpeluh-peluh, kemudian kencing jadi pekat. Jangan terkejut jika anda mengalami simptom-simpom dehidrasi. Sebab tu WAJIB MINUM AIR PUTIH SEKURANG_KURANGNYA 2 LITER SEHARI!

Artikel utusan pada tahun 2002 bercerita tentang kesan dehidrasi pada badan. Takut juga baca ni.
Jom tingkatkan kempen minum air ye. Bawalah air botol ke mana sahaja.

Saya nak amalkan air putih yang konsisten dan performance drink untuk tenaga yang maksima! Wajib bertenaga untuk beribadat semasa di bulan puasa..


Oh ya, jika hendak tips berpuasa semasa hamil dan menyusukan anak, klik sini

performance drink
Garis kelabu : minum air putih
Garis hijau minum performance drink.
Paras gula semakin tinggi dengan performance drink dan boleh jana tenaga lebih UP




Selamat berpuasa semua...Moga kita dapat ramadhan yang mabrur tahun ini :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Continue Reading

12 August 2013

GOUT~ radang sendi yang menyeksakan! Jom cure!!!

Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda :


set gout




Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun kena bersederhana..:) so take note dan sentiasa jaga makanan anda ye..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

23 October 2012

Re-gain energy dengan PERFORMANCE DRINK!

Tengok gambar di atas pun semua dah agak minuman atas untuk apa kan? Ya, Performance Drink memang menjadi minuman sukan yang pertama di US dulu. Tapi....bukan untuk atlit sahaja tau..Banyaaaaaaak lagi kegunaan dia. Jom tengok...

Performance drink berupaya meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda dan memberi pengekalan tenaga bendalir dalam badan. Ia merupakan minuman karbohidrat yang memberi tenaga. Mengandungi natrium,kalsium,klorida dan kalium untuk menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan dan baik untuk sistem saraf

Untuk apa?

* Menggantikan air yang hilang ie berpeluh, cirit birit
* Memberkal tenaga & daya tahan fizikal yang berpanjangan
* Mengurangkan kehausan (terutama semasa puasa)
* Mengekalkan paras gula

Untuk siapa?

1. Atlit sukan yang sentiasa bersenam dan melakukan aktiviti berterusan
2. Pekerja shift ( untuk memberi tenaga dan sentiasa fresh)
3. Pekerja site di tengah panas atau yang melakukan kerja berat '
4. Untuk pesakit cirit birit (menggantikan bendalir dalam badan)
5. Untuk ibu hamil yang tidak boleh makan dan sering muntah semasa trimister pertama
6. Untuk sesiapa yang rendah paras gula dan sering pitam
7. Kanak-kanak dan dewasa yang sering demam
8. Untuk golongan yang susah minum air putih.


Best kan? Minuman isotonik yang TIDAK BERGAS! dan sesuai untuk semua!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading