Showing posts with label JANA INCOME. Show all posts
Showing posts with label JANA INCOME. Show all posts

15 March 2016

3 TIPS JANA INCOME TANPA KELUAR RUMAH



Ramai tau tanya betul ke flexible business shaklee. Ataupun hanya omong kosong? Mestilah betul cuma cabaran dan result agak tinggi sedikit berbanding yang boleh keluar. Selalunya, dalam rumah mereka hanya kuasai ONLINE target sahaja. Sama juga. Macam-macam cara ada kan nak buat bisnes. Jom saya share 3 tips utama untuk buat bisnes shaklee dari rumah sahaja :)


🌠 barang boleh order dari shaklee. Shaklee akan hantar terus ke rumah anda. Selalunya jika order hari ini, esok dah sampai. Anda cuma perlu forecast stok sahaja. Ikut pengalaman saya, jarang dah shaklee hantar barang lambat, dulu ada juga sebab nak selaraskan shipment dan walk in. Kadang tu, petang saya order, esok pagi dah sampai dah stok yang kita nak. Heaven! ;)

🌠 pos barang? Anda boleh daftar dengan pos laju atau gdex. Ikut tahap bisnes anda. Jika kena caj, boleh cover dari untung runcit anda. 

🌠 kelas coaching atau kelas marketing? Telegram ada, group whatsapp ada, webinar ada. Ramai yang ikuti kelas sambil menyusu anak, sambil lipat kain, sambil landing, siap dengan kain batik pun ada!

3 point atas cukup dah untuk bermula buat bisnes shaklee. 

Namun, perlu ingat point2 atas bukan boleh ikut selalu. Ada masanya, offline meeting dan offline coaching lebih kuat aura, kelas nutrisi jugak ada di adakan di branch2 shaklee. So, jika anda mampu pergi, anda akan untung lebih. 

Jika anda nak mula, tapi kenderaan pun takde. Atau jenis duduk rumah tak boleh keluar sebab anak nak jaga dan sebagainya, guna 3 point di atas tu. Kalau konsisten insha allah anda boleh keluar dari kepompong alasan. :)

Jom sertai saya untuk ketahui banyak lagi tips yang menarik hanya untuk anda :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 January 2015

JANA INCOME DI KALA GST DIPERKENALKAN. SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN!!

Assalamualaikum semua,

Sibuk sikit beberapa hari ini. Ramai betul order VIVIX bulan ni tau. Mungkin ramai dah tahu kehebatan tonik ajaib ini..:)

Ok hari ni bukan nak cerita pasal VIVIX. Saya nak cerita tentang expenses yang semakin meningkat ni. Saya makan gaji juga di samping bisnes shaklee ni. Alhamdulillah gaji lebih 4 angka. Gaji saya semua memang akan HABIS by 15 hb setiap bulan. Komitmen tinggi, rumah, maid, minyak , toll, makan kat ofis. semua melonjak naik.

Yang maid pun suruh naikkan gaji, sebab dah jaga anak memang naik gak la gaji. Duit minyak macam air dah. Rumah belum naik lagi, tapi dah keluar desas desus untuk naik lagi.

Di saat macam ni, bukan boleh hanya merenung masa depan tanpa hala tuju. Bagi saya zaman ini perlu side income yang boleh menjanjikan kehidupan yang selesa. Mestilah kita nak bagi yang terbaik untuk anak-anak kita kan? Alhamdulillah dengan bisnes ini saya mampu cover mana yang lopong, mampu saving sedikit demi sedikit.

Bagi saya rezeki bukan datang bergolek tanpa usaha. Mesti kena ada usaha yang sewajarnya. Be creative. Lagi-lagi bulan 4 nanti dah ada GST. Mampukah kita mengendalikan kewangan dengan sebaiknya? Tepuk dada, tanya akal.



Jika anda hendak sertai saya, anda perlukan kesabaran yang tinggi. Baru lah boleh meraih income yang tinggi dengan izin Allah.

Insha Allah












Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

29 March 2014

FENOMENA SHAKLEE MASIH HANGAT!!!


Lama dah tak update sini..Sangat sibuk dengan urusan kemas rumah dan juga urusan shaklee yang telah diperketatkan RULES nya...

Jika sebelum ini ramai customer saya menikmati harga ahli tanpa menjadi ahli, tapi kini pihak shaklee telah enforce untuk STANDARDIZE harga ahli hanya untuk ahli sahaja. Kira privillege harga ahli untuk ahli je...kira ekslusif hanya untuk ahli..

Jadi jika sesiapa yang masih nak harga ahli, anda boleh mendaftarkan diri sebagai ahli dengan saya..senang sahaja nak daftar..

~ Bayar RM 65 atau beli barang untuk RM 650 ( free membership)
~ Bagi details lengkap
~ Saya akan klik2 dan siap online registration

Murah je RM 65 tu sebab saya sangat yakin anda akan dapat balik RM  65 tu melalui bonus anda...ha...mana lagi untung? Nak beli harga retail atau nak jadi ahli dengan pelbagai benefits yang tak terkira..

So once anda dah jadi ahli, anda boleh buat pilihan untuk buat biz sebagai side income atau untuk kegunaan sendiri..tapi jika untuk kegunaan sendiri pun masih ada benefits yang boleh dapat..classs gitu kan..;)
















Sesiapa mahu join kami untuk biz marketing yang hebat, boleh PM kami..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading