Showing posts with label GLA. Show all posts
Showing posts with label GLA. Show all posts

12 October 2013

MASYUK!! INCOME SHAKLEE MASUK LAGI...

Mak buyung tengah menanti hari untuk bersalin, tapi tengok akaun MBB tu terus nak update blog dan bagi semangat pada warga SME dan yang lain...

Alhamdulillah..siapa nak beri income yang banyak di tengah-tengah bulan kan?? Ada yang tanya, kerja lagi, part time lagi, nak buat apa duit sebanyak tu???

Well, saya ada misi tersendiri untuk ke arah 5 angka dalam bisnes shaklee ni..Insha Allah dalam beberapa bulan saya pasti akan capai 5 angka tu...AMIN!!

Nak tahu income shaklee tu saya buat ape? Saya beli handbag mahal2? Saya beli kasut branded? Saya makan di hotel 5 bintang setiap hari?? Mestilah tak...semua saya save demi cita-cita saya...Nak tahu apa??? Jom tengok gambar ni..





Inilah dia impian saya...Alhamdulillah, sebahagian daripada renovation rumah adalah income dari shaklee...Sebab apa yang saya saving dari gaji memang takkan cukup untuk buat renovation memandangkan kos hidup dah meningkat sangat-sangat...

Lagi satu misi.....

Work At Home Mother...nantikannya..soon..very sooon!!!;)

Semua ni bukan terhasil dari 1 hari sahaja...ia memerlukan usaha yang berterusan...dan kecekalan hati...jangan cakap biz online senang je buat duit...goyang kaki je dah dapat duit..WHO SAID SO???

Semua biz pun ada susah senang..macam mana kita nak tackle, itu lah kreatifnya berbisnes...

Yang penting minat dan cekal...oh ye..lagi satu saya ada group yang hebat yang membimbing saya...dan kini saya pula membimbing ramai yang lain untuk jadi macam saya...dengan berbekalkan modal RM 75 dan sekeping hati yang cekal...YOU CAN DREAM BIG and YOU CAN GO FAR!!!!

Jom sertai saya...:)

Stok shaklee saya...tunggu tahun depan saya akan expand pulak OFIS saya..hehe

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 July 2013

GLA COMPLEX~Segala-galanya tentang wanita..PROMO HOT BULAN JULAI!

Salam semua, baru nak update blog ni.baru dapat timing untuk berblog semenjak dah masuk kerja ni. Tapi, walaupun blog tak update, rata-rata semua customer saya dah tahu tentang promosi HOT Gla Complex ni..
Ramai yang betul-betul teruja dengan promo ini.. Saya tak sempat nak promo pun dah hampir 20 botol terjual pada minggu pertama..Memang larisss....


gla complex
Kalau nak tahu, ramai wanita sukakan GLA Complex atau Evening Primerose Oil. Sebab apa? Nanti saya cerita..Sekarang jom kita tengok kenapa GLA complex jadi pilihan ramai berbanding dengan Evening Primerose Oil di pasaran..:

1. GLA (Gamma linolik Acid) yang terdapat dalam GLA complex adalah 2 kali ganda lebih banyak dari kandungannya di Evening Primerose Oil. Hebat kan..2 kali ganda!! Sebab tu ramai suka

2. Kandungan Vitamin E - sebatian vitamin E dalam kapsul softgel ini menjadikan GLA Complex lebih istimewa.


So, ramai yang memilih GLA Complex..Anda? jom tengok fungsi-fungsi nya pula :

* Mengurangkan diabetes
* Menstabilkan hormon
* Mengurangkan sindrom PMS dan Menopous
* Mengurangkan jeragat dan mencantikkan kulit
* Meningkatkan kesuburan dengan menghasilkan cecair serviks yang membantu persenyawaan sperma
   dengan lebih baik
* Mengurangkan blood clots
* Mengurangkan artirits
* Mengurangkan senggugut

Wow..banyak kan fungsi untuk wanita???Sebab tu ramai yang sambar 2-3 botol seorang..jimat memang banyak!!!

Siapa nak harga runtuh, cepat-cepat pm saya atau terus whatsapp di 0122319979..Cepat ye, Shaklee ni asal promo je mesti ramai rembat sampai licin stok di branch...Nanti kalau dah habis jangan tanya saya ye,,,;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 October 2012

GLA complex~Hormon,depression, PMS,haid tak teratur..Semuanya tentang HORMON





Pernah dengar Evening Primerose Oil(EPO)? Supplement yang selalu di ambil oleh para wanita untuk sindrom menopous dan PMS atau untuk anti penuaan sejak berkurun dulu. Memang terbukti bagus terutama untuk sindrom menopous.

Apa pula GLA complex dari Shaklee? GLA merupakan Gama -Lindenic Acid. GLA ini terdapat dalam semua EPO yang mempunyai pelbagai fungsi.

Kenapa GLA complex?
Ia diekstrak dari Borage seed. Dan yang istimewanya Borage seed mengandungi 2 kali ganda GLA dari EPO biasa. Ia juga mengandungi Vitamin E asli dari bunga matahari dan bersifat anti oksida.

Borage seed selalu diguna sebagai herba pada zaman dahulu untuk merawat eczema, skin disorder,diabetes dan lain-lain.Daun dan bunga dari Borage ini selalu digunakan untuk demam, batuk, dan tekanan. Ia juga digunakan secara tradisional dan moden  di dalam set penjagaan kulit. Jom tengok rupa pokok Borage.




Jom tengok apa fungsi GLA complex ini secara menyeluruh, JOM,,,

* Merawat ulser,meringankan kebas urat, meningkatkan stamina,
* Mengawal hormon estrogen & testosteron, melegakan sindrom PMS,menopous dan breast ache 
* Melambatkan menopous, mengatasi insomnia dan tekanan(depression)
* Menghalang sel kanser
* Membaiki kulit yang allergi dan penuaan.
* Menghalang komplikasi diabetes dan darah tinggi
* Mencantikkan kulit kerana vitamin E mempunyai anti oksida
*Mengurangkan parut2 atau bintik penuaan.
*Menstabilkan masalah kesuburan
*Untuk period yang tidak teratur

P/s: Untuk membeli sebarang GLA atau EPO sila pastikan ia bebas dari Pyrrolizidine Alkaloids(PAs) kerana ini boleh membawa kepada kanser dalam masa jangka panjang.

GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita! Bukan untuk wanita sahaja ye!


GLA complex bebas dari PAs dan semulajadi organik..Pilihan di tangan anda!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading