18 January 2018

Kebaikan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua,

Semua orang sedia maklum kan tentang betapa pentingnya minyak ikan pada badan kita? Minyak ikan yang mengandungi EPA dan DHA harus di ambil dari sumber lain kerana badan kita tidak dapat memproses asid lemak tersebut sendiri.


Sebelum saya nak kupas tentang betapa omega guard Shaklee sangat istimewa, saya nak senaraikan tentang fungsi OMEGA atau minyak ikan pada semua :


KELEBIHAN OMEGA

omega guard shaklee

  1. Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.
  2. Membantu meningkatkan kesuburan.
  3. Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
  4. Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  5. DHA dan EPA mampu menentang trombosis
  6. Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.
  7. Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
  8. Mengekalkan tekanan darah normal
  9. Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
  10. Merendahkan kolestrol
  11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.
  12. Mengawal masalah obesiti
  13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
  14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin
  16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhr perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
  17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
  18. Mencegah penyakit alzheimer.
  19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain
  20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
  21. Membaiki alahan kulit dan untuk SLE
  22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
  24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis)
  26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  27. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  28. Membaikpulih gout dengan berkesan.
  29. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
  30. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.
  31. Mengurangkan kolestrol dalam darah

Dalam entri sebelum ini juga, saya pernah kongsi tentang keistimewaan omega guard Shaklee, namun saya nak terangkan lebih terperinci tentang keisitmewaan omega guard berbanding minyak ikan yang lain.

keistimewaan omega guard



6 KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE DARI MINYAK IKAN YANG LAIN :


1. Penyulingan Molekul Tiga Peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega-3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti merkuri, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan pelbagai bahan cemar lain.

2. Kualiti terjamin- Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

3. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.

4.  Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega-3 (546mg EPA, 360mg DHA).


OMEGA GUARD



5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.



Banyak lagi artikel yang boleh di muat turun dalam link : Keistimewaan omega guard Shaklee
Untuk koleksi testimonial omega guard boleh klik link : Testimoni omega guard Shaklee

OFFER HEBAT BULAN JANUARI!
BELI 3 DENGAN LESS 5%
JADI YANG TERAWAL UNTUK MENIKMATI OFFER TERSEBUT

HUBUNGI KAMI :
https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com
Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe



Continue Reading

Keunikan ESP shaklee

Assalamualaikum semua,


Hye, hari ini nak share sedikit info tentang esp Shaklee. Sebenarnya banyak sangat keistimewaan esp Shaklee ni.Saya pernah share dalam banyak entri sebelum ini tentang soya ESP shaklee sebelum ini. Pernah juga saya kupas tentang kelebihan esp sebelum ini juga. Dalam entri tersebut, saya ada selitkan tentang Identity Preservation Program atau lebih dikenali dengan IPP.


Identity preservation program ni lebih kurang macam third party inspection. Shaklee akan lantik satu pihak untuk periksa segala benda tentang ESP dari mula penanaman soya sampai di tuai dan di proses. Wow sangat kan? Bukan Shaklee yang periksa sendiri, tetapi pihak ketiga di mana semua bentuk keputusan harus di akur oleh pihak Shaklee. Sehinggakan peralatan yang digunakan untuk menuai atau menanam soya itu pun di ambil kira dalam program ini. Hebat kan? Bukan calang-calang produk ESP ni tau.


Yang paling menarik, jika apa-apa kriteria mengikut spec tidak dipatuhi maka, akan di batalkan dan tak boleh di luluskan. Betapa Shaklee menjaga kualiti soya esp Shaklee ini.


Selain itu, program ini bertujuan untuk menjaga genetik soya tanpa bahan kimia dan gangguan bendasing luar yang boleh mengganggu struktur soya tersebut.


Sebab itu, ESP Shaklee sangat berkualiti dan ramai sukakan ESP kerana piawainya tersendiri.








Ingin mencuba ESP Shaklee yang mengandungi seribu satu rahsia tersendiri? Boleh hubungi di mana-mana medium untuk info atau order :)




https://www.facebook.com/messages/Rehanswardrobe
WhatsApp : http://www.wasap.my/60122319979
Email : rehanswardrobe@gmail.com
Blog : www.rehanswardrobe.com
Instagram : rehanswardrobe



Continue Reading

09 January 2018

Dekorasi ruang tamu dan ruang makan

Assalamualaikum semua :)


Lama pulak tak share tentang deko rumah kan? Kali ni nak share sedikit dekorasi ruang tamu yang di ubah sedikit sejak tahun 2014. Pada tahun 2014 kami pindah masuk rumah syurga ini :) Dah 4 tahun berada di teratak ini. Alhamdulillah untuk sebuah rumah yang simple dan sedap mata memandang. Syurga duniaku. Kalau selagi tak balik rumah sendiri, memang rasa lain je. Home is always sweet when you are in there <3
.
.
Projek tahun ni sebenarnya nak plan deko bilik budak-budak. Dah berlima sekarang haruslah migrate kan budak-budak ke bilik sebelah. Lenguh badan dah nak tidur kat atas toto. :P So tengah merangka-rangka plan untuk deko bilik anak-anak, teringat yang tak share lagi ruang tamu yang latest. Banyak mengalami perubahan sejak tahun lalu. Alhamdulillah, deko ni kena buat slow-slow sebab nak deko bukan setakat plan sahaja, duit nya pun kena ada :)


Ok jomlah kita tengok gambar. Gambar tak berapa cantik. Agak blur, tapi boleh lah kan. Asalkan korang boleh dapat manfaat dari idea ini. Dulu dah pernah share dalam entri susun atur ruang tamu. Boleh lah kalau nak jenguk :)



Ruang tamu yang sebelum. Masa ni baru juga pindah.


Selepas ubahsuai sedikit.


Tak banyak perubahan di ruang tamu, kecuali langsir memang tukar habis sekali dengan rail dia. Langsir jahit di jakel. Design saya. Memang suka simple macam ni. Karpet tebal tu evergreen punya corak. Pilihan suami. Meja kopi tu pun dah tukar sebab yang lama tu asyik goyang-goyang bila budak -budak main asyik terjatuh. Agak bahaya di situ. Kemudian tambah rocking chair :)


Ruang makan sebelum


Ruang makan selepas.


Untuk ruang makan, kami cat momento. Upah sahaja sebab tak pandai cat. Lepas tu tambah cermin dan lampu di atas tu.


Ni almari lego syamil. Simpan semua koleksi lego syamil :)

Tu sahaja setakat ni. Nanti kalau ada ubahsuai saya share okay :)
ps : Sorry gambar tak berapa clear. Handphone cabuk aja :P:P











Continue Reading

08 January 2018

Alahan dan allergi pada kanak-kanak

Assalamualaikum semua,


Jika sesiapa yang pernah alami alahan atau allergi, mereka cukup waspada dengan apa yang menyebabkan atau trigger alahan terutama alahan pada bayi atau kanak-kanak. Bukan senang nak kawal eczema atau alahan dan allergi pada kanak-kanak tau.


Selalunya kanak-kanak yang alahan dan allergi disebabkan oleh pemakanan dan persekitaran mereka. Ada yang alah terhadap habuk, ada yang alah terhadap telur, ada yang alah terhadap perasa dan pewarna tiruan serta macam-macam jenis alahan lagi.


Sebab itu ibu bapa perlu tahu apa yang anak-anak mereka boleh makan dan tak boleh makan. Kadang-kadang persekitaran yang bagaimana mereka boleh kawal dan sebagainya. Hanya ibu bapa atau penjaga kanak-kanak kenal mereka dengan baik.


Macam kakak ipar saya pernah beritahu saya, anaknya memang ada alahan. Kalau makan cheese lebih sedikit dia akan batuk-batuk teruk. Baru-baru ini, kakak ipar saya ada beritahu anaknya makan vitamin brand XXX, tetapi anaknya batuk bertambah teruk dari hari ke hari. Jadi masa tu saya cuma syorkan OMEGA, kerana omega mampu mengurangkan radang batuk dan alahan. Mungkin anaknya alah pada pewarna dan perasa tambahan di dalam vitamin tersebut. Wallahualam.


Anaknya memang serasi dengan OMEGA GUARD. Alhamdulillah, alahannya pun makin terkawal. Sama juga dengan anak saya aeisyah. Aeisyah pun ada eczema sejak bayi lagi. Tapi, memang sangat terkawal. Semasa menyusukan aeisyah, saya akan makan OMEGA GUARD dan anak saya mendapat manfaat dari OMEGA GUARD melalui susu ibu. Lepas tu dah lama dia dah tak kena ekzema. Ada sesekali akan muncul balik terutama jika dia makan gula-gula yang tinggi kandungan pewarna. Saya akan bagi dia omega dan meal shake berselang seli dengan vitalea kids .


Meal shake pula mempunyai kandungan protein yang mampu membaiki tisu-tisu kulit yang rosak. Kulit anak pun jadi cantik gitu. :)


alahan




Kalau ada anak-anak yang mempunya masalah alahan, sila pantau pemakanan dan persekitaran ya. Kawal sebelum ia menjadi teruk. Jika jadi teruk selalunya doktor akan sarankan steroid. Jika perlu elak lah steroid kerana ia akan membawa kesan sampingan jika dose berlebihan.


Amalkan home made food dan pilih makanan yang kurang gula untuk anak anda:)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 January 2018

PERLUKAH VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK ?

Ramai yang suka bertanya perlukah vitamin untuk kanak-kanak atau lebih ringkas supplemen untuk kanak-kanak. Perlu di ingat vitamin atau supplemen kanak-kanak adalah untuk menampung nutrisi kanak-kanak yang lopong dalam pemakanan seharian.


Dari zaman belajar lagi kita sudah didedahkan dengan kepentingan nutrisi dalam badan kita. Nutrisi sangat penting dalam tumbesaran dan perkembangan otak sedari kecil. Ramai pakar pemakanan berpendapat nutrisi perlu seimbang dalam pemakanan seharian.

Kalau kita tengok dalam pinggan pemakanan anak, cukup seimbang kah makanan mereka? Sayur cukup? Buah cukup? Mineral-mineral lain okay? Walaupun kita masak sendiri hari-hari, namun mungkin kita terlepas pandang untuk pantau kandungan vitamin dan mineral dalam pemakanan seharian.


Vitamin dan supplemen untuk kanak-kanak sangat banyak bak cendawan tumbuh selepas hujan di pasaran. Apakah kriteria penting dalam pemilihan vitamin untuk kanak-kanak?

Saya boleh senaraikan serba sedikit tips pemilihan vitamin untuk kanak-kanak seperti berikut :

1. Halal dan semulajadi
2. Tidak menggunakan pemanis dan perasa tambahan kerana pemanis dan perasa tambahan merupakan agen utama untuk allergi dan sakit-sakit yang lain
3. Berkesan dan selamat
4. Diuji secara klinikal dan melalui proses RND yang ketat

Pilihan saya semestinya vitalea kids , omega guard dan meal shake


supplemen kanak-kanak

VITALEA KIDS

1. Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral
2. Bebas gluten
3. Mengandungi Xylitol iaitu pemanis semulajadi dan tidak sebabkan kaviti gigi sangat sesuai untuk kanak-kanak yang cerewat tentang rasa
4. Berkesan dan semulajadi
5. Kaya dengan sumber anti oksidan
6. Selamat , halal dan ada kelulusan KKM
7. Senang dikunyah dan berperisa anggur
8. Menaikkan selera makan
9. Meningkatkan sistem imun kanak-kanak
10. Menampung nutrisi kanak-kanak yang lopong
11. Sesuai untuk kanak-kanak yang asma atau allergi
12. Mengurangkan rasa lesu semasa belajar

vitamin untuk kanak-kanak



MEAL SHAKE
1. Mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral
2. Mengandungi fiber yang bagus untuk kanak-kanak yang sembelit
3. Mengandungi soya non gmo untuk kulit yang lebih cantik dan untuk sel yang lebih baik
4. Berperisa vanilla dan berbentuk serbuk sesuai dibancuh dalam susu atau minuman kegemaran kanak-kanak
5. Sesuai untuk kanak-kanak yang baru berusia setahun dan tidak pandai kunyah tablet
6. Meningkatkan selera makan
7. Sesuai untuk kanak-kanak yang picky eater
8. Bagus untuk sesetengah kanak-kanak yang eczema
9. Meningkatkan sistem imun

omega guard



OMEGA GUARD
1. Minyak ikan terbaik untuk perkembangan otak dan mata kanak-kanak
2. Sesuai untuk kanak-kanak yang mengidap ekzema, asma atau allergi
3. Mengurangkan radang jika batuk atau selesema
4. Omega guard tidak dihasilkan dari hati ikan yang penuh toksik
5.Minyak ikan yang lengkap dengan asid lemak ALA, EPA dan DHA
6. Dihasilkan dengan kaedah penyulingan berperingkat untuk menyingkirkan logam berat
7. Membantu memori kanak-kanak lebih baik
8. Meningkatkan tahap aktif anak-anak semasa pembelajaran




Berita baik!
Promo VITALEA KIDS dan OMEGA GUARD berlangsung sepanjang bulan januari ini.
Boleh WhatsApp 0122319979 atau klik link ini untuk terus ke inbox kami :)

http://www.wasap.my/60122319979






Continue Reading