19 September 2016

KERJA RUMAH TAK PERNAH STOP. PENAT? JOM BACA TIPS INI

Assalamualaikum semua,

Dah lunch semua dah, baru lepas makan kat ofis ni. Selalunya masa lunch hour ni memang saya guna masa untuk blogging atau update bisnes sebab kerja kat rumah tak pernah stop. Hehe. Betul ke?

Actually memang semua kerja pun tak pernah stop. Kalau dah stop tu nanti bosan pulak betul tak. Sebelum apa-apa, anda kena tahu anda ni jenis macam mana orangnya. Kalau yang boleh tutup mata sebelah tengok rumah bersepah sebenarnya itu adalah satu nikmat! Sebab saya tak macam tu huwaaa..

Memanglah bagus rumah kemas bersih segalanya. Tapi anda kurang sikit dapat peace of mind. Dalam mind tu berjela list nak buat itu dan ini. Silap haribulan hidup anda memang fokus nak semua perfect which is impossible. Tapi sekarang saya pun dah boleh adjust sikit2.

Praktis makes perfect, rutin yang sama berulang-ulang mesti ibu-ibu pun dah expert kan. Cuma antara nak buat atau tak je.

TIPS nya senang aja.

1. Ikhlaskan diri : Memang kena betul-betul ikhlas, bila ikhlas betul2 tu tak rasa penat. Mintak lah kat Allah permudahkan segalanya. Masa nak masak, masa nak sapu. Masa nak cuci baju. Niat sebab nak dapat pahala dari Allah. Memang susahhhhh...siapa kata senang :( huhu. Tapi try dan try sampai anda boleh

2. Belajar delegates things pada anak atau suami. Tips ni saya dah kongsi sebelum ini dalam tips wanita berkerjaya

3. Solat di awal waktu  ( Yang ni saya fail lagi lah. Sebab kita fikir nak siap kan kerja dulu pastu baru nak settle solat tapi sebenarnya Allah tak suka kot. huhu. Cuba solat awal. Actually solat tu lah masa kita rehat tau. Cuba wirid lama sikit. Pesanan untuk diri sendiri. hehe.

4. Jangan lah OCD sangat. Kalau anak-anak nak main, biar buat sepah kejap sementara masak or kita settlekan kerja2. Lepas tu boleh pergi kemas, masa tu pun anak2 dah bosan main kot. hihi

5. Have a good & quality sleep! Pastikan tidur yang nyenyak tau! Sebab anda nak berkerja the whole day kan. Kena energetic!

6. Pengambilan nutrien yang cukup. Pengambilan multivitamin @ vitalea memang banyak membantu saya tau dalam uruskan rumahtangga saya. Kalau tak memang lembik aje!!


vitalea shaklee


Serius best multivitamin ni! RM 88.75 sahaja ada 120 biji! Memang berbaloi tau. Memang boleh jatuh hati dengan multivitamin ni. Kira helper anda lah ;)


Berminat boleh klik ORDER DI SINI 

Atau kalau nak COD pun boleh : COD Shaklee Saujana Utama
Nak saya poskan pun boleh!

Your trusted Shaklee Independent Distributor,
Rehana
0122319979








Continue Reading

04 September 2016

SET MENYUSU SHAKLEE


Hi all, lama dah tak up pasal set menyusu shaklee. Jom cekidaut



★SET MENYUSU PREMIUM★

Vitalea➳ multivitamin tertua yang mengembalikan kecergasan dan tenaga

ESP➳soya non gmo yang membantu memekatkan susu dan boost susu serta mengenyangkan si ibu dan anak

Alfalfa➳ bertindak sebagai milk booster dan mengelak keputihan serta kacip fatimah moden

B complex ➳ anti stress yang membantu emosi si ibu lebih stabil dan melancarkan susu

Vitamin C ➳ menguatkan sistem imun seterusnya menyalurkannya kepada si anak

Ostematrix ➳sumber kalsium untuk si ibu dan anak terutama apabila si ibu haid kerana kalsium akan hilang semasa haid dan
menyebabkan susu kurang


★KELEBIHAN SET MENYUSU PREMIUM★

Memeriahkan susu ibu dengan syarat konsep supply vs demand di patuhi

Ibu lebih tenang dan cergas kerana set ini membantu ibu untuk lebih bertenaga

Susu lebih pekat dan anak cepat kenyang

Kulit ibu dan si anak lebih licin dan halus serta cantik

Si ibu mendapat extra benefit iaitu keputihan kurang dan mengecutkan rahim serta mencantikkan kulit

Dapat membuat stok susu lebih untuk anak

★KENAPA SET INI MENJADI PILIHAN RAMAI UNTUK IBU MENYUSU?★

Di iktiraf oleh KKM

100% Halal

Ada extra benefits kerana set ini bukan untuk boost susu sahaja.

Set ini lengkap untuk nutrien si ibu dan kecergasan si ibu semasa menyusukan anak

Tiada unsur-unsur perasa tambahan dan sintetik

Di pantau oleh RND yang sangat ketat

Di iktiraf di Malaysia sejak 50 tahun yang dahulu

Juga dikenali sebagai 'super mom booster' kerana set ini boleh membantu si ibu lebih cergas!

Anda ibu menyusu?
Sering letih bekerja kerana anak suka mengempeng?
Pucat dan tidak bermaya akibat menyusu?

☏ Anda boleh whatsapp kami di
<< 0122319979 >>
<< 0122319979 >>
<< 0122319979 >>

 Atau PM di

Anda nak tengok koleksi testimoni? Ada banyak di link ini :



Nak COD?
Jom COD shaklee  di area sekitar shah alam dan sungai buloh






















Continue Reading