31 August 2016

PROMOSI SEPTEMBER YANG HURU HARA!

Yay! Promosi September yang memang saya sangat suka sebab my favourite item tu!!



Memang best.
Yang lagi best sebab ESP expired lama lagi..Memang boleh wat stok la!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

26 August 2016

5 PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG KALSIUM


Cerita pasal kalsium mesti ingat kat osteoporosis kan? Ha, sebenarnya osteoporosis ni end result yang kita dah tak boleh nak patah balik dah. So, saya tak nak cerita pasal osteoporosis. Nak cerita pasal kalsium sahaja. Dan kalsium yang saya paling suka adalah OSTEMATRIX

ostematrix shaklee






Secara amnya ramai dah tahu fungsi kalsium kan. Seperti dalam gambar kat atas pun saya dah nyatakan dah. Tapi cuma saya nak highlight beberapa point penting tentang fakta ostematrix dan juga kalsium :)

1. Kalsium diperlukan untuk denyutan jantung dan juga untuk fungsi badan yang lain

2. 99% kalsium di simpan dalam tulang dan gigi manakala 1% sahaja dalam darah untuk proses2 badan yang lain. 1 % je tau. so kalau kurang memang akan curik dari tulang. sebab tu lama2 tulang tak cukup kalsium jd mudah rapuh. dan gigi pun mudah sakit kan? kan?

3. kalsium yang baik adalah dengan vitamin D kerana penyerapan yang baik. Tahu tak kalau supplemen kalsium biasa, doktor suruh makan under the sun sebab nak dpt vitamkn D. susah kan? tapi ostematrix ada lengkap dengan vitamin d tau.

vitamin D
See, ada vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapam kalsium tau
4. Supplemen kalsium yang baik adalah diserap dalam masa 30 minit. Ostematrix hanya perlu kurang dari 15 minit. Lihat ujian yang saya buat. Tak payah takut dah dengan batu karang. 5 minit je dah cair dah.



5. Keperluan asas kalsium adalah 1000mg. 4 biji ostematrix bersamaan dengan 1000mg. Wanita hamil dan menyusu perlu lebih lagi. wanita yang haid jugak sering kehilangan byk kalsium dalam darah. sebab itu wanita lagi senang kena lenguh2 badan dan osteoporosis
So far supplemen ostematrix merupakan best calcium bagi saya sebab hari2 mesti saya ambil dan boleh rasa effect dia.






Wow sangat kan ostematrix ni!
Tablet die licin je tau. Senang nak telan.
Jom beli naaa...lambat nanti takde promo dah. Harga normal :)

Pengeposan seluruh malasyia!
http://www.rehanswardrobe.com/2016/08/pengedar-shaklee-saujana-utama-shah-alam.html






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

19 August 2016

PENGEDAR SHAKLEE SAUJANA UTAMA & SHAH ALAM

Assalamualaikum semua, 
Sesiapa yang tak kenal saya lagi, Saya rehana Nurul Amin, pengedar shaklee yang sah sejak tahun 2012 lagi. Saya pakar dalam bidang penyusuan, pantang dan juga membantu ramai ibu-ibu bekerja untuk tampil cergas dan bertenaga walaupun seribu satu tanggungjawab di bahu  :)

Saya pengedar Shaklee untuk seluruh rakyat Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Untuk penghantaran atau COD saya cover beberapa area seperti berikut :

Saujana Utama, Sungai Buloh
Seri Peristana
Paya Jaras, Desa Coalfield
Puncak Alam 
Shah Alam, Bukit Jelutong 

 
saujana utama
 
 Boleh whatsapp saya di 0122319979 untuk sebarang pertanyaan dan juga order. 
 

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 August 2016

6 SEBAB HARUS ANDA PILIH SAYA SEBAGAI MENTOR ANDA!


Dah lebih 3 tahun dalam bidang shaklee ni. Im stil learning and learning. Bidang ni saya suka sebab boleh tambah nilai hidup orang lain.
Bila orang cuba supplemen shaklee dan berkesan pada mereka, saya lah insan yang paling happy sekali. Setiap kali doa saya pasti iringi customer2 yang ada masalah dalam kesihatan atau kecantikan.
Bisnes ini lebih kepada networking di mana hubungan yang di bina lebih matang dan kukuh. percaya atau tidak, saya kenal apa itu dhuha dan tahajud dari mentor2 saya. Alhamdulillah rezeki yang bukan biasa bila dapat ilmu macam tu.
Saya banyak dapat guide line dari mentor2 hebat saya. They were awesome! And you can be awesome too with choosing me as your mentor. :)

KENAPA PILIH SAYA?
1. Serius berbisnes. Hampir 4 tahun saya dalam bidang ni. kalau saya main2 dah lama buat bisnes lain dan tinggalkan shaklee.

2. Ilmu - masih belajar tapi alhamdulillah kira asas2 vitamin semua dalam tangan dah. cara saya suka studi vitamin dan suka kaji. which is most product saya dah cover.

3. Online coaching -saya jarang keluar2 ni. mostly biz saya atas talian. so kalau nak coaching sambil2 pun boleh sangat.

4. FREE graphic & poster untuk kegunaan anda semua. dulu2 saya buat semua sendiri. you all kira lucky di spoon feed semua but ramai jugak kadang2 beralasan. hmm..;)

5. FB ads - kami master dalam marketing & iklan & copy writing di mana suami saya sendiri merupakan agen Fb ads yang tahu selok belok. Saya delegate the job kat dia

6. POSTforYOU - untuk yang awal2 berbisnes saya akan tolong packing and pos barang customer anda. Ala2 dropship. tapi bonus point tetap untuk anda. Dah boleh bertatih nanti baru saya lepaskan pada anda sedikit demi sedikit.

Percayalah.
bisnes ini sangat best
tapi bisnes ni bukan senang jugak tau. Saya tak janjikan bulan dan bintang.
tapi jika usaha anda setinggi bulan dan bintang anda mampu untuk berjaya!


see u at top
need consultation?
whatsapp 0122319979
Pengedar Shaklee anda




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

JANGAN BACA POST NI KALAU. . .

Salam semua, hehe...jangan baca post ni kalau you all tak kisah tentang keperluan kalsium untuk badan anda. Harini saya nak jamu you all semua dengan testimoni2 best dengan ostematrix. Jemput jamu mata. Ni salah satu favourite supplemen saya tau. Hehe. Jom! Tak kenal maka tak cinta :)














OFFER BULAN NI TAU!
CONFIRM RAMAI REMBAT NI ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 August 2016

KALSIUM MEREDAKAN PMS WANITA!

Hi semua, saya jumpa artikel best sangat untuk you all baca. Rasa rugi tak share.
Jemput baca naa..
.
..

kalsium

######################################################################


Research shows that calcium supplements which cost only a few

pounds could transform the lives of women who suffer from premenstrual

syndrome.

An estimated one in ten women in Britain suffers such severe PMS

symptoms

they need medical treatment.

Characterised by changes in mood, swelling and tenderness in the breasts,

a bloated abdomen or headache and fatigue, PMS can last up to 14 days.

Doctors use hormone drugs, Prozac or even psychological treatment to treat

symptoms.

Yet American scientists have discovered that calcium supplements which

are

cheap, accessible and have no side-effects, could be just as effective.

Researchers at the St Luke's-Roosevelt Hospital in New York studied 466

women aged between 18 and 45 who suffered moderate to severe PMS symptoms.

Half were given a daily calcium supplement of 1,200mg and the other half

an inactive drug. After three months, researchers found PMS symptoms in

women

taking calcium had been almost halved.

Doctors think it may be because in the week leading up to their period,

many women appear to have abnormally high levels of a substance called the

secondary parathyroid hormone in their body.

This hormone can cause a long-term imbalance in the body's calcium

levels

and lead to an increase in PMS symptoms.

Research leader Dr Susan Thys-Jacobs said any supplements containing

calcium carbonate will do and should be taken at mealtimes. She adds that

most women of childbearing age consume much less than the recommended

daily

amount of calcium of 1,000mg.

'Most women do not eat enough calcium-rich foods to get 500-700mg a

day,'

she says. 'When you look at the spectrum of symptoms of calcium deficiency

and the spectrum of symptoms of PMS, they are very similar.'

A spokesman for

the National Association for Premenstrual Syndrome said the findings added

to

existing evidence that minerals played a key role in controlling PMS

symptoms



Ha, sebab tu dah jenuh suruh korang ambil OSTEMATRIX ni. Memang sangat sesuai untuk siapa2 yang selalu hangin tak kena tempat bila PMS.. hehe. Offer bulan ni menarik tau. PM tepi untuk order atau WhatsApp 0122319979





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 August 2016

SUPPLEMEN UNTUK MUSIM HAJI DAN UMRAH

Assalam,

Dah lama sungguh tak menulis di sini kan. Banyak fokus pada FB & Insta, blog ni terabai plak. hehe. Tapi masih ramai yang WhatsApp dan call untuk tanyakan macam2 dari saya dari entri2 sebelum ini. Yang mana saya boleh bantu, insha Allah saya bantu. :)

Ok esok dah last syawal dah! Dah habis semua open house yang sebabkan jam setiap weekend. LOL. Musim haji nak bermula dah. Nak dekat haji ni, teringat masa saya mengerjakan umrah tahun lepas. Satu pengalaman yang tak dapat nak dilupakan :)

Berdasarkan pengalaman saya di Tanah suci Mekah & Madinah, kesihatan yang baik adalah asas untuk melakukan ibadat di sana. Alhamdulillah, saya pergi dulu musim sejuk, dan tak ada selesema hatta sebersin pun. Subhanallah. Semuanya kuasa Allah. Kita sebagai manusia ada ikhtihar juga kan ? :)

Saya nak tawarkan pakej UMRAH/HAJI yang mengandungi 4 supplemen Shaklee yang sangat membantu sepanjang anda di sana.

supplemen umrah

Jom tengok secara ringkas apa fungsi ke empat-empat supplemen tersebut :

1. VITALEA  - merupakan multivitamin yang mempunyai pelbagai jenis vitamin dan mineral serta iron yang membantu badan untuk kekal bertenaga di sana. Pengalaman saya sendiri, saya suka ambil vitalea pada malam hari untuk bangun awal pagi. Memang senang bangun dan bertenaga. Sesuai untuk jadual padat di musim haji nanti

2. VITAMIN C - vitamin ini pula memang sangat best sebab boleh mengurangkan risiko selesema terutama untuk yang beralih cuaca ke bumi barakah itu

3. GARLIC COMPLEX - sangat sesuai untuk membina antibodi dan sistem imun badan. Ia juga bersifat anti viral dan anti fungal.

4. OSTEMATRIX  -  Mengurangkan lenguh2 badan dengan hanya 4 biji ostematrix setiap malam. Jika saya, selalu telan 5 ke 6 biji masa heavy load di siang hari. hehe. Memang senang tidur dan senang bangun.

Untuk yang nak order pakej lengkap ini akan disertakan dengan FREE pill box dan surprise gift untuk anda. Kalau ada emak ayah nak pergi haji atau sedara yang nak pergi, boleh hadiahkan mereka hadiah yang istimewa ini. Berbaloi2 kerana kesihatan yang baik adalah asas untuk membuat ibadat dengan lebih baik.

Kita cuma mampu ikhtihar, selebihnya Allah menentukan.
Selamat menunaikan ibadat haji . Doakan kami untuk tiba di sana lagi. Rindu lah!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading