17 April 2016

KUALI LAMA JADI KUALI BARU, RENTUNG JADI BERKILAT!

Assalamualaikum,

Hi korang, lama dah tak up post kan. Sebenarnya saya busy dengan misi detoks. Start pun belum tapi dah busy bagai kan. Haha. Esok baru start detoks. Huwaa..Makan sayur dengan buah je esok. Okla semua mesti nak tahu pasal DETOX tu tapi kita tengok cerita menarik di dapur kita ok!

basic h
Nampak tak betapa teruknya sebelum digilap tu. Sakit mata tau tengok. Ni kuali kesayangan saya tau dari TEFAL, saya beli dengan bonus shaklee yang dikumpul. Mahal kualinya tapi best sangat pakai.  Sebab tu bila jadi rupa gitu, sedih lah jugak. Sebab saya ni asyik nak masak. Asal masak, asal sedap, basuh dalam tu bersih cukup dah. Masa weekend aritu baru perasan teruk benar rupanya. So saya pun basuh guna basic H. Nampak beza kan. Jadi lawa dan berkilat cantik. Suka tengok macam ni. Tak adalah stress nak memasak lepas ni. Haha. Saya guna 2 titik je basic h pas tu sental macam biasa.

Pastu kan, nak cerita, kawan kita punya testimonial ni. Kualinya rentung sebab lupa nak tutup api. OMG, happened to me before. Last time lupa nak tutup sambal udang, kering dah sambal pastu husband call bising2. haha. Tp boleh di selamatkan lagi lah udang tu. Yang kes ni, memang hardcore! cuba tengok ni.

tefal

 Sedih nya lah kan tengok. Kalau saya memang dah stress. 20 jam gosok pun tak hilang kot. 
Tapi lepas tengok ni jadi happy balik kan..:)


kuali

Kawan saya guna basic h + dish wash, superb kan!

Helper saya yang setia di dapur 
.
.
.
.

A must have item in every kitchen. Tak mengecewakan langsung!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: