25 February 2016

SAKIT MATA HILANG DALAM MASA 24 JAM!

Assalamualaikum semua,
 
Dua hari yang lepas anak saya kena sakit mata tau. Tak adalah teruk sangat sebab tak merah pun tapi adalah tahi mata tu bila bangun pagi. Sekali lagi saya kena ambil cuti. Korang tahu tak cuti saya tinggal berapa? 2 hari je lagi dan baru februari pulak tu! Haha. tak pe semua ada hikmah nya. Best duduk rumah jaga anak, boleh settle lipat kain ..haha. 
.
.
Actually saya dah set mind saya kena abiskan cuti saya selama 3 atau 4 hari sebab masa aeisyah dulu sakit mata saya ambil sampai 3 hari lebih kot cuti. Emak-emak biasa guna annual leave untuk anak-anak kan? Semua pun macam tu rasanya. :)
.
.
Malam tu saya bagi dia satu sachet nutriferon, dia memang suka sangat dengan nutriferon tu so memang tak susah. Nak menitik ubat mata tu yang mula-mula susah. Kemudian bagi dia ubat tahan gatal. Alhamdulillah tak cranky, tak meragam pun dia cakap mata gatal or mata dia pun tak merah cuma pinkish sedikit je. :)
.
.

Next day saya bangun ingat dia sakit mata lagi, so saya pun sambung lah tidur. Bila dah pagi tu check2 memang Alhamdulillah dah ok. Rugi cuti sehari lg aritu. Hehe. Boleh je nak pergi half day kerja tapi sebab dah enak duduk dekat rumah memang tak pergi kerja lah. Siap boleh masak kambing dan sup ayam. Layan!!Hehe
 
petua sakit mata
Syamil suka nutriferon!
 
Sebenarnya mudah je konsep nutriferon ni, kerana nutriferon menggalak penentang virus dan bakteria. So memang fight habis-habisan lah kan. Kalau biasa saya bagi seminggu sekali. Kalau macam nak sakit tu saya bagi lah setiap minggu satu sachet. :)

Ok tu je sharing hari ini. :)

You all jangan lupa grab promo hebat nutriferon tau. Buy 6 free 1. Memang murah sangat. Labur lah untuk first aid anda. Semuanya dari ekstrak tumbuhan dan biji benih sahaja :)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: