23 January 2016

Sepetang bersama di Shaklee Home Office di Sunway Pinnacle

Assalamualaikum korang..:)
.
.

Ramai yang tertanya-tanya kan bagaimana rupa shaklee punya ofis. Dalam entry ni saya bawak sedikit gambar untuk tatapan semua. 

Sebenarnya pada tahun 2012 waktu saya mula-mula join shaklee saya selalu pergi shaklee wangsa maju sebab masa tu duduk dengan mertua, memang dekatlah. Masa tu saya tak ada simpan stok. Kalau ada order masa tu jugak pergi beli. hehe.
Ni lah rupa shaklee wangsa maju. Tinggal kenangan sebab branch pun dah bertukar ke sri rampai
Sekarang ni dah sangat advanced. Tak payah pergi shaklee dah pun boleh terus buat online ordering. Terus shaklee pos ke pelanggan masing-masing. Cuma saya kadang-kadang suka pos sendiri sebab sentuhan sendiri lain kan? Kalau nak bg free gift ke, kita je lah boleh selit. Shaklee bagi barang yang di pesan sahaja. Tapi kalau betul-betul tak sempat pergi branch pun tak apa, Shaklee kan ada untuk tolong pos :)

Macam saya kdg pergi Home office di Sunway Pinnacle pada lunch hour. Dekat je sebab saya kerja di Proton. Memang sekejap je boleh pergi melainkan jem sesak.

Ok jom tengok betapa lawa shaklee home office ni. Siap boleh duduk lama sini sebab ada wifi yang sangat laju. Kalau setengah jam fokus kat sini pun banyak kerja boleh settle dah.

Ada ruang untuk anak-anak. Shaklee ni memang family based business. Tengok siap ada meja, kalau anak-anak nak buat kerja sekolah pun boleh atau mak budak nak pantau anak-anak sambil closing pun boleh :)

Budak-budak memang akan leka lama disini. Boleh siap banyak kerja atau perbincangan :)
Tu dia, tempat order barang dan ambil barang. Sangat banyak kaunter. Tak macam dulu kadang-kdg beratur panjang. Shaklee dah makin establsihed di Malaysia!

Discussion port atau nak sembang-sembang pun boleh


Best sofa ni. kalau penat sangat boleh rilex di sini sambil tengok hanging bridge kat sunway lagoon. hehe.

Training room : Boleh book jika nak guna untuk coaching atau perbincangan. Boleh berurusan dengan pihak Shaklee . Hanya untuk pengedar shaklee ye!
Laptop ni banyak ada di sekitar di home office. Boleh cek point kita, boleh enroll new member, boleh tengok produk shaklee. Memang sangat-sangat berguna terutama bila HP dah tinggal nyawa-nyawa ikan. Best!


Alhamdulillah, bisnes Shaklee sebenarnya di permudahkan sahaja. Tetapi usaha sendiri juga menjadi faktor utama untuk berjaya. Korang golek-golek atas katil pun boleh close deal beratus tau! Tak payah nak pakai formal dan meet client pun! Saya suka nature of this business. Insha Allah, 
kalau you all join you all pun akan suka jugak. Sebab ada yang banyak kami bagi input tau. 

Berminat hendak menjadi pengedar Shaklee?
Save no ini : 0122319979
Boleh whatsapp/ sms/ call.
Insha Allah saya akan bantu!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

14 January 2016

TESTIMONIAL ENFUSELLE UNTUK KULIT BERMINYAK

 
Selama ni cerita tentang nutriwhite je kan,
Ramai yang tanya kalau untuk kulit yang berminyak atau super dry tak ada ke. Hehe. Of course lah ada.
Kalau korang nak tau, nutriwhite ni untuk kulit normal. Kira macam tak terlalu minyak dan tak terlalu kering. Sedang-sedang gitu. 
 
Kalau untuk kulit bermasalah, enfuselle lah jawapan yang tepat. hehe. Akak ni kulit dia berminyak je, Memang winlah testimoni dia. Kita sebagai penjual memang tumpang gembira sangat2! ;)
Happy for you kak!
 
TESTIMONIAL ENFUSELLE
 


 
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 January 2016

BUAH ANGGUR SEBESAR BIJI GOLF


Hi semua.
Pernah tengok tak buah ni?
.
.
.
vivix
Inilah dia MUSCADINE GRAPEs!
Ha, grape ingat macam plum....
Yes i know korang pun mesti fikir macam tu. but memang faktanya ini adalah ANGGUR. :)
Saya pernah cerita ringkas tentang anggur ini dalam entri saya yang bertajuk kandungan vivix . Itu keseluruhan lah. Tapi nak cerita detail lagi pasal anggur ni :)

Banyak kelebihan muscadine grapes ni tau. Sangat lah banyak dan unik. Antaranya tinggi dengan resveratrol dan tinggi antioksidan. Ok dalam entri-entri sebelumnya saya dah cerita tentang resveratrol dan antioksidan tu apa. In short, antioksidan sangat penting untuk perangi radikel bebas dalam badan kita yang mungkin berpunca dari merokok, pencemaran , makanan dan udara sekeliling.

antioksidan
 Tengok chart ni , tinggi kan antioksidan buah ini.

Muscadine grape ni sangat unik sebab kulit nya keras yang mampu melindungi dari pelbagai penyakit dan serangga. Kemudian, anggur ni ada extra kromosom tau, kira jadi pelengkap lah

Dan, anggur ni mengandungi banyak resveratrol jika dibandingkan dengan anggur lain.


Cerita menarik lain tentang anggur ini :
.
.
Ok done sharing for today. Hebat ke hebat vivix ni? Baru satu jenis ingredients dah macam ni punya teruja patutlah siapa borong vivix pun tak pernah miss untuk minum VIVIX~
UNTUK PROMO EXTRA MELETUP 
boleh whatsapp
0122319979
0122319979
Till then ,
TC!
.

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

09 January 2016

IKAN HARUAN VS ZINK COMPLEX


Assalamualaikum semua..

Harini nak cerita tentang ikan haruan. hehe. korang tahu macam mana rupa ikan haruan? saya tak pernah tengok. Nah dah google untuk you all ;)
pati ikan haruan
ikan haruan






























Ikan haruan ni biasa kita dengar untuk orang bersalin je kan. Ya Allah memang tabik lah siapa yang dapat minum pati ikan haruan tu dengan jayanya. Saya minum dulu masa anak pertama. Melompat-lompat sebab rasanya yang sangat 'sedap'. hehe. 

 Khasiat ikan haruan ni adalah dagingnya mengandungi asid Arachidonis yang dikatakan mampu menyembuhkan luka dalaman dengan cepat.Ia juga kaya dengan kandungan protein serta asid amino yang penting untuk pertumbuhan badan dan baikpulih luka. Lain-lain artikel tentang ikan haruan boleh di baca di sini : khasiat ikan haruan. Memang ikan haruan menjadi pilihan yang baik sebab kandungan lemak yang rendah :)

Bagi yang sukar nak dapat ikan haruan yang fresh ataupun tak boleh telan pati ikan haruan walaupun dah cuba dan cuba banyak kali, anda jangan risau. Korang ada alternatif yang cukup mudah iaitu ZINK COMPLEX.. Saya memang iktiraf zink complex ni sebab saya dah rasai perbezaan makan zink complex dengan tidak makan zink selepas bersalin. Korang boleh baca pengalaman dengan set pantang shaklee. 

Zink complex ni antara fungsi nya utama ialah menyembuhkan luka dalaman dan luaran dengan cepat. Yup. memang cepat dan ekspres. 2 biji saya makan, luka bersalin alhamdulillah ok dalam masa beberapa hari :). Selain itu zink juga mencantikkan kulit wajah, mengurangkan jerawat, membaiki sistem imun dan lain-lain lagi. 


ZINK COMPLEX antara vitamin termurah kat shaklee ni. Memang sangat murah tau. Dan bulan ni pulak ada offer. So wajiblah korang rembat dengan saya  ;)

Luka bersalin jangan buat main. nanti sengsara!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 January 2016

BELL'S PALSY DAN VIVIX

Assalamualaikum semua,

Apa itu Bell's Palsy ni. Bell's Palsy ni adalah saraf muka yang terjejas dan menyebabkan sebahagian muka jatuh sedikit. Ada penjelasan lengkap dalam webMD tentang Bells Palsy ni.

Jom baca kisah Faiza Shuhada yang mengalami Bell Palsy ni


Alhamdullilah
2 oct 2015
Saya bangun sebelah muka da jatuh
Xbole senyum
Mata x bole tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je

Dr sahkan saya diserang bellpalsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muke

Saya di steroid
Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..
Consume SPECIAL DOSE vivix
Dan consume
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E
dgn extreme

Saya juga menjalani fisioterapi
Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali

Share la
Saya izinkan
Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka

Saya dan sahabat ‪#‎bellpalsy‬ sahaja yg tahu apa yg kami rasa..
Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius is MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2

Credit to : Faiza Suhada

 Nampak tak perubahannya? Alhamdulillah syukur kan :)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading