23 November 2015

BAGAIMANA VITAMIN C MERAWAT JERAWAT DAN JERAGAT?


Wanita selalunya allergik bila tengok jerawat di muka kan? Tipulah kalau you all yang kena jerawat dan jeragat boleh duduk diam tanpa fikir macam mana nak kurangkan atau rawat jerawat tu kan?

Muka saya pun tibe-tibe naik jerawat ..huhu.. Saya memang dah tahu naik jerawat sebab masalah hormon dan juga stress. Kemudian saya cuma upkan intake vitamin C saya kepada 3 biji sehari. Alhamdulillah walaupun kesan masih ada,tapi boleh nampak semakin pudar.

merawat jerawat


APA HEBATNYA VITAMIN C sehingga boleh merawat jeragat dan jerawat?

Pertama kali kita kena tahu, vitamin C adalah penguat sistem imun, di mana jerawat bermula kerana jangkitan bakteria atau kotoran yang seterusnya boleh mengakibatkan jerawat teruk. So secara tidak langsung, vitamin C boleh meningkatkan sistem imun dan kurangkan 'block' dari jangkitan yang menyebabkan jerawat.

Lagi satu you all tahu tak vitamin C pun salah satu detoks agent? Kalau badan penuh toksin memang senang kena jerawat. Contoh, kalau berhari-hari tidak buang air besar akibat sembelit boleh sebabkan jerawat. Saya pernah mengalaminya. Tapi masa tu tak tahu. Sekarang Alhamdulillah ok dah!

Vitamin C juga adalah antiokisdan yang menyerang radikel bebas yang menyerang sel-sel kulit. So kira vitamin C ni protective la. Hehe. Menjaga kulit kita gitu. Boleh baca bagaimana vitamin C merawat jerawat . 
Artikel tu dalam bahas inggeris, tapi saya dah olah dalam bentuk ringkas dalam entri ini!

 So, kalau you all nak vitamin C, mesti kena ambil dari sumber makanan atau supplemen tau sebab badan kita tak dapat hasilkan vitamin C sendiri. Macam saya hari-hari tak pernah miss ambil vitamin C shaklee ni ;)
Ternyata pilihan yang sangat bagus sebab saya dah alami #shakleeeffect yang sangat best. Bukan tu je, vitaminC pun boleh dijadikan masker kecantikan tau. So luar dalam pun terjaga. Dan sememangnya lebih hebat kesannya dengan collagen+ vitamin B dan vitamin E!

Jangan stres2! nanti jerawat susah hilang...heeee....


Product review : Offer vitamin C sangat murah untuk bulan Oktober. Grab now!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: