04 October 2015

PENGAMBILAN COLLAGEN BERTERUSAN MAMPU MENGURANGKAN SAKIT SENDI

Assalamualaikum semua,

Saya nak share cerita best dengan you all semua. Tak best lah simpan cerita best seorang2 kan. Baru-baru ini saya dah start consume shaklee collagen powder. Maklumlah umur dah menganjak 30 tahun rabu yang lalu,hihi, dah kena mula jaga kulit dan sendi.
did you know



Amazingly, saya makan 10 peket collagen powder, alhamdulillah sakit sendi saya di bahagian lutut dah mula berkurang tau. Lenguh-lenguh pun dah semakin baik lebih baik dari semasa saya consume ostematrix.

Saya memang dah tahu collagen mampu mengurangkan sakit sendi kerana master farihah pernah share ayah beliau sembuh dari ligamen koyak if tak silap saya. Kemudian saya kaji balik apa kaitan collagen dan sendi.

Dalam artikel daily mail ini, Dr ada menyarankan untuk mengambil supplemen collagen untuk membaiki sakit sendi. Anda boleh baca di artikel penuh tentang testimonial yang sangat positif tentang supplemen collagen.

Kenapa collagen mampu mengurangkan sakit sendi?
Kolagen merupakan komponen utama yang menghubungkan tisu dalam badan. Ia terdiri kira-kira 1/4 daripada jisim badan kita yang terdiri daripada kulit otot dan tendon. Selain itu, Vitamin C juga mampu bantu untuk membina collagen yang semakin hilang dalam badan kita,


Saya consume collagen untuk lebih cantik dan sihat :)
Nak tahu extra tips yang saya buat masa consume collagen??



Tadaa!! Masker collagen. Superb. Awesome! Sebab kolagen shaklee ni sangat kecil molekulnya so memang cepat je serap dalam kulit dan kesannya sangat segera! Nak tips yang super hebat lagi jom contact saya ;)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: