19 September 2015

FAKTA SOYA YANG ANDA PASTI TERKEJUT

Assalam semua,

Korang tahu tak bulan ni promo ESP shaklee? Tahu kan..Kali ni saya nak cerita lain dari yang lain tentang SOYA. Hehe. Ramai lagi yang tak tahu tentang soya. Mereka lebih beranggapan soya membawa mudarat semata-mata tanpa mengkaji terlebih dahulu.

Dua hari ini saya kaji beberapa artikel tentang soya dari Dr Bruce Miller . Dr Bruce ni banyak mengkaji tau. Bukan terus cakap TAK BOLEH, JANGAN, DONT. Bukan tau. Beliau kaji dan kaji banyak tentang soya. Antaranya:

esp shaklee

Dalam kenyataannya dalam buku Dont Lose your Breast to Cancer, beliau ada cerita tentang soya mempunyai isoflavones yang mampu mengurangkan risiko kanser secara semulajadi.'
Selain itu beliau ada juga menceritakan tentang soya mampu mengurangkan kolestrol kerana nisbah asid amino dalam soya adalah lebih rendah daripada dalam daging.

soya selamat

Selain itu banyak lagi kajian yang favor pada soya seperti :

"Pengambilan soya protein setiap hari mampu mengekalkan bacaan kolestrol yang normal dan memelihara jantung, payudara dan kesihatan prostat "
 New England Journal of Medicine, 1995.  

"Individu yang mengamalkan soya mempunyai risiko simptom menopos yang kurang"
 Lancet (1997) and Obstetrics and Gynecology (1998).  

"Diet yang mengandungi soya yang tinggi boleh di kaitkan dengan pengurangan risiko kanser paru-paru untuk wanita yang sedang mengalami menopous"
The American Journal of Clinical Nutrition, 1998.

Journal of the American Dietetic Association, April 2001 mengatakan 30% pengurangan protein daging dengan soya mampu mengurangkan kalori dan lemak.

Banyak lagi kajian-kajian yang dijalankan tentang soya ni. Tapi pastikan anda memilih ciri-ciri soya yang telah saya kemukakan dalam entri : ESP
Jika anda mahu cuba ESP, boleh hubungi kami dan kami akan sertakan dengan tips pengambilan dan cara-cara yang terbaik untuk mendapatkan hasil yang baik :)





 


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

2 comments:

yaya cendana said...

hai...Yaya Cendana BW (NO.5) dari blog uzu Emas Putih BW sini....dah follow sini...harap sudi follow yaya blek.. :) mohon komen murni di sini...tq... :)

http://www.yayacendana.com/2015/09/review-telur-pindang-nordin-terkenal-di.html

Rehana said...

Hi yaya, tq :) kite follow yaya ye ;)