12 April 2015

VIVIX MENGANDUNGI 10 X LEBIH RESVERATROL DAN BERTINDAK DALAM 4 MEKANISMA YANG UNIK!

Alhamdulillah semalam saya berjaya jugak pergi ke kelas VIVIX EXPERT. Kelas ni dikendalikan oleh nutritionist Shaklee, Celine. Masing-masing terlopong dengar perkongsiaan oleh Celine. Betapa hebatnya sebotol VIVIX itu. Kalau dulu, saya tak pernah pandang sebelah mata, sebab ingat mahal. Tapi kini saya boleh jual berbotol-botol sebab dah tahu kebaikan yang ada dalam sebotol kecil ini.

Saya pernah menceritakan tentang bahan-bahan unik didalam VIVIX sebelum ini. Memang sejak itu saya memang suka kaji tentang VIVIX. Alhamdulillah semalam dapat lagi peluang untuk menggali ilmu tentang tonik ajaib VIVIX.

VIVIX bertindak dalam badan kita dalam 4 mekanisma utama. Sebelum itu, mari kita lihat apa fungsi utama VIVIX. Vivix mengandungi 10 X resveratrol yang mampu mengurangkan pelbagai penyakit kronik. Buah-buahan dan tumbuhan yang ada dalam VIVIX mempunyai polifenol yang melindungi buah-buah dari infeksi dan jangkitan.

VIVIX BAGUS

Di pasaran sekarang banyak sangat di jual supplemen resveratrol kerana fungsinya yang memang terbaik dari hasil kajian. Sepanjang kelas semalam, kami didedahkan dengan banyak technical paper yang mengupas tentang resveratrol berjaya mengurangkan sel tumor, diabetes, kulit cantik dan tegang serta kanser servik.

Shaklee muncul sebagai pelopor utama agen penuaan selular dengan mengeluarkan VIVIX yang lebih 10 kali ganda resveratrolnya. Hebat atau tidak VIVIX ini? :)

Bagaimana VIVIX bertindak??

MEKANISMA VIVIX

STRUKTUR SEL

4 MEKANISMA UTAMA DALAM PENUAAN SEL

1. KEMUSNAHAN DNA
~ Setiap hari pasti terjadi kemusnahan sel dalam badan akibat radikel bebas dan juga persekitaran. VIVIX bertindak melindungi DNA yang ada di dalam badan

2. AKTIVITI PENGAWALAN GENETIK BERKURANG
~VIVIX bertindak meningkatkan pengawalan genetik

3. PENGHASILAN TENAGA DI PERINGKAT BERKURANG

VIVIX MENINGKATKAN TENAGA SEL

4. PENGUMPULAN AGE PROTEINS ~vivix bertindak mengurangkan pengumpulan age proteins di mana gula terkumpul yang merencatkan fungsi sel

Betapa VIVIX ini merupakan formula yang unik untuk melambatkan proses penuaan sel dengan sihat. Bak kata celine, menua dengan cara yang sihat. Dalam satu video yang beliau tunjukkan ada 2 orang tua dengan kondisi yang berbeza. Satu adalah menghabiskan seluruh hidupnya di hospital dan ubat-ubatan. Manakala seorang lagi menghabiskan hidupnya dengan pemakanan yang seimbang dan bermain-main dengan cucu.

LIFE IS SHORT.
MAKE IT VALUABLE FOR EVERY SECONDS.

Kesihatan adalah modal kehidupan yang paling utama. Ubah cara hidup anda!



Insha Allah saya boleh membantu anda dengan lebih baik. Satu sudu hanya RM 15 sehari. RM 15 boleh diperuntukkan untuk macam-macam kan? Kenapa tidak untuk sebuah kesihatan yang tidak tertanding nilainya?? :)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2015

PRODUK KECANTIKAN , PASTIKAN SEMULAJADI DAN BEBAS BAHAN KIMIA!

Assalamualaikum, lama dah tak bersiaran ye di sini. Agak sibuk sedikit akhir-akhir ini. Semalam ada isu digempar gempur tentang produk kecantikan yang boleh bawa maut. Ngeri dengar, akibat nak cantik tak tengok or tak belek tentang bahan-bahan yang ada di dalamnya terutamanya yang mengandungi paraben

Saya juga satu masa dulu memang macam tu. Main bedal sahaja produk yang rasa nak. Kalau yang mahal sikit mulah berfikir-fikir tetapi sekarang yang utama fikir bahan-bahan dalam produk tersebut. Since anak saya pun ekzema, saya memang pantau bahan-bahan kecantikan ni. Dah jadi awareness.

produk kecantikan

cantik dan cerah

Anda boleh guna produk yang anda suka, tapi tolong ye, tolong periksa kandungan bahan-bahan tersebut. Saya guna juga produk selain shaklee, tetapi saya memang akan tengok kandungannya selamat!

Untuk yang mencari produk kecantikan yang sihat , selamat dan berkesan boleh tengok summary saya ni :). Saya pengguna nutriwhite yang tegar. Hehe!

                                      



 Cuba tengok semua bahan-bahan dari bunga, buah dan tumbuh-tumbuhan hijau. Fresh! Harga boleh dirunding ye! Best price always at RehansWardrobe!

Try cuba pencuci atleast! memang berbaloi! Boleh guna sehingga 6 bulan++. Jimat!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading