22 January 2015

RESIPI CHICKEN PIE SEDAP & SIMPLE & EKSPRESS!!!

Semalam baru rasmikan oven yang sampai minggu lepas. Dah almost 2 weeks saya park resipi kat FB. Resipi di kongsi oleh seorang teman kat FB yang sharenya lebih 7k! Tengok gambar memang tempted nak buat.

Lama dah tak bake. So, memang eager la sangat. Syamil jadi saksi buat pie ayam ni. Dia siap tolong lenyek kentang.Hihi. Dia sangat excited tunggu pie siap

TEMPTED!!!!

Loyang pertama abis dimakan oleh me, my husband and syamil. Syamil suka!!! Berbaloi sangat buat.

Resipi asal dari Rahsia Hawa :

PIE AYAM
3 biji kentang


1/4 kiub ayam

1/4 cawan susu segar

1 tiup ayam kisar ramly

1/2 botol sos speghetti adabi

2 sudu cili sos

Garam & serbuk lada sulah secukupnya

1/2 bawang holland@bwg besar


Mozarella cheese secukupnya.lebih bnyk lg sedap


Cara
1.Rebus kentang,lenyek+kiub+lada sulah+susu segar.ketepikan.
2.Goreng bawang+ayam kisar+sos speghetti & sos cili+garam
 secukup rasa.
3.Masukan ayam ke dlm loyang.Ratakan kentang diatasnya.tabur 
cheese.
4.Bakar hingga cheese cair sahaja.Tak perlu lama sgt sbb semua 

bhn dh dimasak knn..

Hidang.

Selamat mencuba!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

1 comments:

Cikna said...

Simple je, leh cuba ni....;-)