22 January 2015

RESIPI CHICKEN PIE SEDAP & SIMPLE & EKSPRESS!!!

Semalam baru rasmikan oven yang sampai minggu lepas. Dah almost 2 weeks saya park resipi kat FB. Resipi di kongsi oleh seorang teman kat FB yang sharenya lebih 7k! Tengok gambar memang tempted nak buat.

Lama dah tak bake. So, memang eager la sangat. Syamil jadi saksi buat pie ayam ni. Dia siap tolong lenyek kentang.Hihi. Dia sangat excited tunggu pie siap

TEMPTED!!!!

Loyang pertama abis dimakan oleh me, my husband and syamil. Syamil suka!!! Berbaloi sangat buat.

Resipi asal dari Rahsia Hawa :

PIE AYAM
3 biji kentang


1/4 kiub ayam

1/4 cawan susu segar

1 tiup ayam kisar ramly

1/2 botol sos speghetti adabi

2 sudu cili sos

Garam & serbuk lada sulah secukupnya

1/2 bawang holland@bwg besar


Mozarella cheese secukupnya.lebih bnyk lg sedap


Cara
1.Rebus kentang,lenyek+kiub+lada sulah+susu segar.ketepikan.
2.Goreng bawang+ayam kisar+sos speghetti & sos cili+garam
 secukup rasa.
3.Masukan ayam ke dlm loyang.Ratakan kentang diatasnya.tabur 
cheese.
4.Bakar hingga cheese cair sahaja.Tak perlu lama sgt sbb semua 

bhn dh dimasak knn..

Hidang.

Selamat mencuba!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 January 2015

JANA INCOME DI KALA GST DIPERKENALKAN. SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN!!

Assalamualaikum semua,

Sibuk sikit beberapa hari ini. Ramai betul order VIVIX bulan ni tau. Mungkin ramai dah tahu kehebatan tonik ajaib ini..:)

Ok hari ni bukan nak cerita pasal VIVIX. Saya nak cerita tentang expenses yang semakin meningkat ni. Saya makan gaji juga di samping bisnes shaklee ni. Alhamdulillah gaji lebih 4 angka. Gaji saya semua memang akan HABIS by 15 hb setiap bulan. Komitmen tinggi, rumah, maid, minyak , toll, makan kat ofis. semua melonjak naik.

Yang maid pun suruh naikkan gaji, sebab dah jaga anak memang naik gak la gaji. Duit minyak macam air dah. Rumah belum naik lagi, tapi dah keluar desas desus untuk naik lagi.

Di saat macam ni, bukan boleh hanya merenung masa depan tanpa hala tuju. Bagi saya zaman ini perlu side income yang boleh menjanjikan kehidupan yang selesa. Mestilah kita nak bagi yang terbaik untuk anak-anak kita kan? Alhamdulillah dengan bisnes ini saya mampu cover mana yang lopong, mampu saving sedikit demi sedikit.

Bagi saya rezeki bukan datang bergolek tanpa usaha. Mesti kena ada usaha yang sewajarnya. Be creative. Lagi-lagi bulan 4 nanti dah ada GST. Mampukah kita mengendalikan kewangan dengan sebaiknya? Tepuk dada, tanya akal.



Jika anda hendak sertai saya, anda perlukan kesabaran yang tinggi. Baru lah boleh meraih income yang tinggi dengan izin Allah.

Insha Allah












Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 January 2015

05 January 2015

KANAK-KANAK TAK PERLU SUPPLEMEN JIKA . . .

Ramai yang tanya perlu ke supplemen untuk kanak-kanak? Bagi saya memang tak perlu jika mereka mengambil diet dengan kadar yang betul dan lengkap. Tapi dengan persekitaran yang sekarang ni, penuh dengan fast food, makan luar, Berapa peratus yang betul-betul makan masak di rumah setiap hari? Dan kalau pun yang masak di rumah, adakah vitamin dan mineral yang diperlukan itu mencukupi dan tidak termusnah akibat masakan yang tidak menepati piawaian?

Dalam web kegemaran saya WebMd ada di kupas sedikit tentang keperluan supplemen untuk kanak-kanak. Ini ringkasannya :

1. Kanak-kanak yang tidak makan dengan baik dan seimbang serta mengikut piramid makanan

2. Kanak-kanak yang makan tetapi sangat sedikit kuantitinya.

3. Kanak-kanak yang menghidap penyakit seperti asma, resdung 

4. Kanak-kanak yang aktif bersukan dan lasak

5. Kanak-kanak yang terlalu mengambil makanan segera atau makanan yang di proses

6. Kanak-kanak yang mengamalkan diet vegetarian di mana tidak semua nutrien di ambil

7. Kanak-kanak yang gemar minum minuman bergas kerana boleh menyah vitamin dan mineral dari badan mereka

Ha, anda tahu kan anak anda masuk dalam kategori mana. Macam anak saya masuk dalam kategori 1 & 2. Bukan tak masak kat rumah. Tapi memang dia makan sedikit sangat dan kadang-kadang susah makan. Very picky eater! Saya bagi meal shake dan lepas ni nak bagi yang ini pula....

Tadaaa....




BUY 3 FREE 1
BULAN JANUARI SAHAJA!!!!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 January 2015

MULTIVITAMIN UNTUK KANAK-KANAK. FORMULA BARU YANG LEBIH HEBAT!!!

Assalamualaikum semua,

Berhabuk sikit dah blog ni ye, hihi. Lama tak update kan.. Anyway, Selamat tahun baru 2015 kepada semua blogger-blogger dan follower blog saya. Moga permulaan tahun baru ini akan membawa seribu perkara manis dari yang pahit.

Bagaimana permulaan tahun baru anda? Bagi saya Alhamdulillah, cukup bermakna apabila customer terus order BUY 6 FREE 1 VIVIX sempena promo bulan januari 2015. Customer ni memang dah lama consume VIVIX, so beliau rasa terlalu rugi jika tak grab promosi itu. :)

BERITA BAIK UNTUK ANDA!! Shaklee menawarkan tiga promosi untuk bulan januari ini. Ha...tiga sekali, rugi tak grab

BUY 6 FREE 1 VIVIX

BUY 6 FREE 1 ALFALFA

dannnnnn

BUY 3 FREE 1 VITALEA FOR CHILDREN

Lagi satu berita baik untuk para ibu bapa. Dulu vitalea children dah lama tak ada. Vitalea children ni untuk kanak-kanak ataupun dewasa yang tak suka telan vitamin. Sebab memang ramai customer saya bertanya tentang ada tak vitamin yang boleh kunyah macam gula-gula.? Ha, now its the right time to try.

vitamin kanak-kanak

60 chewable tablet ini mengandungi lebih 18 vitamin dan mineral untuk tumbesaran dan kesihatan keseluruhan. Anak saya mesti suka sebab senang je kunyah-kunyah.




Antara kebaikan vitalea for children :

1. Meningkatkan kesihatan menyeluruh
2. Menjadikan minda lebih cergas
3. Mengurangkan rasa lesu dan letih
4. Membantu tumbesaran yang sihat


KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN BERBANDING PASARAN LAIN:



Jom berikan terbaik untuk anak anda !!!;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading