28 June 2014

Kelas BLOG!! HANYA DI EMPAYAR KAMI!!

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, semalam baru sudah kelas teknik BLOG & google ads untuk empayar JMS. Saya tolong menyebarkan ilmu yang suami saya ada untuk mereka2 yang ingin berjaya. Sesiapa yang join kami untuk jana pendapatan dengan lebih hebat, ANDA PASTI AKAN DIAJAR SEMUA LUBUK RAHSIA BLOGGER.

Teknik SEO, ranking tertinggi dalam enjin google semua akan di ajar :) TIPS EKSLUSIF!!!


jana pendapatan

seo blog
kawan baik dengan google...jangan main-main..heheh

Ilmu emas ini hanya bernilai jika anda praktikkan. Semoga bermanfaat bagi yang hadir..:)
Jika anda mahu menjadi sebahagian daripada kami, jom sertai kami. Roger 0122319979..Saya akan explain dan chit chat dengan anda!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

TERBONGKAR!!! BILA PUASA DAH TAK LUNYAI!!!

Puasa bukanlah alasan untuk seseorang jadi lemah dan longlai. Malah pada bulan puasa lah kita kena rebut pahala puasa. Bukan dengan duduk sahaja, atau tahan dari makan or minum sahaja

Zaman-zaman dulu, sebelum kenal shaklee, memang saya amalkan kurma untuk sahur sampai sekarang. Untuk tenaga yang berkekalan. Lepas kenal shaklee saya amalkan ESP. Alhamdulillah untuk husband pun saya bagi ESP, dia suka kata ' Best lah ESP ni, boleh tahan sikit puasa ni '.

Yelah, kita ni memang pemakanan asyik yang tak sihat, sayur pun kurang..memang sistem ketahanan badan agak lemah. Sebab tu kita boleh cuba makanan-makanan yang menaikkan tenaga semasa berpuasa.

Jom kita review sikit apa kata mommies yang dah cuba shaklee semasa bulan puasa :)

testimonial set puasa

testimonial set puasa

testimonial set puasa

testimonial set puasa

set puasa power / mighty3 gems


Bila buka puasa tu, cuba try yang ni...nampak sedap kan.....memang gain tenaga balik....slurrrrpppp...

performance drink


SEMOGA PUASA KITA AKAN LEBIH BERKUALITI DENGAN IBADAH-IBADAH YANG SEWAJARNYA..:)

Saya sertakan sekali jadual berbuka puasa bagi kawasan kuala- lumpur untuk rujukan anda semua ...Selamat berpuasa!!



Untuk tips berpuasa semasa hamil dan menyusukan anak leh baca ni...;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

22 June 2014

DEHIDRASI BOLEH MEMBAWA MAUT! CEGAH DEHIDRASI

dehidrasi, kurang air, cuaca panas

Dehidrasi

Panas kan cuaca sekarang ni? Berdasarkan kajian, kita di malaysia ni akan mengalami cuaca panas ini sehingga 6 bulan! Oh...sangat lama! Saya dah rasakan bahang-bahang panas ni. Dengan rumah baru yang sangat panas, dengan tak ada aircond, memang sangat mendugakan. Rasa macam nak tidur dalam kereta ON aircond aje..hehe....insha Allah nak pasang aircond secepat mungkin untuk bilik kami..:D

Ok jom, saya nak share cerita DEHIDRASI untuk anda..bukan saja-saja nak takutkan, tetapi ia adalah FAKTA!





Dehidrasi berlaku apabila badan kehilangan cecair dalam kuantiti yang agak banyak dalam sesuatu masa. Ia berlaku melalui perpeluhan, buang air kecil/besar , dan pernafasan. Antara simptom-simptom dehidrasi boleh di dapati di sini. Cuba bayangkan ye, jika air kencing anda menjadi pekat dan kuning. Akan ada satu perasaan yang tidak sihat sebab kita tahu itu tidak patut terjadi. Saya paling risau jika kencing menjadi kuning pekat dan tidak jernih. Ni sharing ye, bukan saja-saja nak tulis. Masa biasa bila kita tak minum air untuk few hours pun akan menyebabkan kencing pekat, apatah lagi jika kita dehidrasi kan.

Contoh : Bila cuaca panas sekarang ni, kita tak gemar minum air putih, suka minum air jus pulak tu, lepas tu berpeluh-peluh, kemudian kencing jadi pekat. Jangan terkejut jika anda mengalami simptom-simpom dehidrasi. Sebab tu WAJIB MINUM AIR PUTIH SEKURANG_KURANGNYA 2 LITER SEHARI!

Artikel utusan pada tahun 2002 bercerita tentang kesan dehidrasi pada badan. Takut juga baca ni.
Jom tingkatkan kempen minum air ye. Bawalah air botol ke mana sahaja.

Saya nak amalkan air putih yang konsisten dan performance drink untuk tenaga yang maksima! Wajib bertenaga untuk beribadat semasa di bulan puasa..


Oh ya, jika hendak tips berpuasa semasa hamil dan menyusukan anak, klik sini

performance drink
Garis kelabu : minum air putih
Garis hijau minum performance drink.
Paras gula semakin tinggi dengan performance drink dan boleh jana tenaga lebih UP




Selamat berpuasa semua...Moga kita dapat ramadhan yang mabrur tahun ini :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Continue Reading

19 June 2014

Selalu kena tipu tentang ALFALFA SHAKLEE!!

Siapa tak sabar dengan Alfalfa shaklee memang boleh KALAH sebelum berjuang. Kenapa? Ha, ramai yang tak tahu pasal ni. Walaupun dah berulang kali beritahu pun, saya nak higlight lagi sebab ia amat penting jika nak amalkan supplemen secara betul.

Ramai yang makan alfalfa shaklee memang mengalami healing crisis yang maha hebat. Ramai juga yang give up sebab tak tahan dengan kesan healing alfalfa.



Ada yang makan alfalfa jadi gatal2 yang teruk di bahagian vagina, ada yang jerawat makin teruk ada yang muka berminyak dan macam-macam lagi lah...

Tahu tak berapa ramai yang dah sukses dengan ALFALFA COMPLEX lepas tempuhi tempoh healing yang agak lama? Sabar itu sangat penting dalam pengamalan supplemen sebab ia bukan bertindak macam ubat. Terus heal. No!.

kulit putih gebu

Ha, berkat sabar dan tabah..jadi kulit putih gebu ni....terbaik la!!!
Nak tahu tentang lebih lanjut tentang penangan ALFALA? KLIK SINI
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 June 2014

Rahsia Awet muda dengan vitamin E!

vitamin e, rahsia awet muda, kulit cantik
Ramai yang suka benar kalau nak tahu tentang rahsia awet muda kan??kan?? :) Mestilah, nak sentiasa nampak cantik itu sudah menjadi lumrah manusia :)

Dalam produk shaklee ni, ada macam-macam produk untuk awet muda. Salah satunya adalah VITAMIN E. Nak tahu lebih lanjut tentang kebaikan vitamin E boleh baca di sini. Sebelum apa-apa pastikan anda pilih vitamin E yang tulen dan asli ye..bagaimana untuk menentukan yang tulen atau bukan sintetik? Boleh baca link ini


Vitamin E ni memang sesuai sebagai anti aging, sebab ia kaya dengan antioksidan yang tinggi. Sekaligus melancarkan salur darah, so kulit muka nampak cerah dan flawless. Tapi yang paling bestnya, bukan untuk awet muda aja, boleh kurangkan risiko kanser dan meningkatkan kesuburan dan keintiman. Jom baca dari sumber ini

Banyak lagi yang menarik tentang vitamin E di sini .

Banyak kajian mendapati vitamin E sangat penting untuk kulit selain vitamin C dan protein. So jom cuba vitamin E yang tulen ye, banyak sangat vitamin E dalam pasaran sekarang ini. Pastikan anda memilih yang THE BEST!!! :)

PROMOSI VITAMIN E BUY 6 FREE 1 masih berlangsung!
Jom jimat banyak...
Boleh dapat free membership dan cash rebate
Jimat sehingga hampir RM 50!

vitamin E
Cun !!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

08 June 2014

Vitamin boleh jadi masker untuk hilangkan jerawat???

Jerawat? Jeragat? Memang jadi musuh utama para wanita. Kadang-kadang bila seharian kepenatan, muka pun terabai, lepas tu muncullah jerawat bagai.

Tapi banyak customer saya nak kesan cepat untuk jerawat ni..sebab makan vitamin memang selalu ambil masa sikit. So saya akan cadangkan makan vitamin dan juga buat masker vitamin untuk menghilangkan jerawat dan jeragat.

Ada macam-macam cara nak buat masker ni, jom intai sikit...:)


Masker vitamin E

Masker vitamin E ni selalu digunakan untuk menghilangkan jerawat yang timbul tiba-tiba...memang kalau malam buat masker tu pagi tu boleh kering jerawat yang muncul tu. Terbaik!!
1. Picit vitamin E
2. Sapu minyak dari pil tu
3. Biar kering semalaman

vitamin e
vitamin E
Masker ESP+ Vitamin C

Masker ni selalu untuk mencerahkan lagi kulit..bila dah masker ni, memang kulit akan bertambah cerah dan gebu! Kalau rasa muka kering sangat boleh tambah yogurt. :)

masker vita c + esp





Nak cara membuat masker yang lebih detail? Jom roger saya..kita chit chat!!
Lupe plak, promo VITAMIN E masih ON!! JOM BORONG!!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 June 2014

Miss V sakit!!!

Assalamualaikum semua...

Tengok tajuk pun dah tahu post ini khusus untuk siapa kan..so bagi yang perempuan, boleh baca dan amalkan tips-tips yang bakal saya share dalam entri ini mengenai kebersihan vagina. Yang lelaki pun boleh baca dengan tujuan untuk menyebarkan kebaikan kepada isteri masing-masing atau sebagai ilmu tambahan.

Tajuk diatas memang berkait rapat dengan kehidupan wanita yang dibelenggu masalah jangkitan vagina dan keputihan yang melampau. Memang hilang nikmat hidup jika tak dirawat dengan betul. Semua nya serba tak kena, stress, nak buat apa pun macam tak bersemangat aje. Pernah seorang customer mengadu pada saya masalah yang di alaminya menjadi-jadi sehingga dia tidak dapat fokus dalam pelajaran. Its true!

Sebab itu  menjaga kebersihan vagina sangat penting kerana bakteria mudah menyerang di situ. Antara simptom jangkitan vagina ialah

1. Keputihan yang berbau dan pekat
2. Pedih semasa kencing
3. Kegatalan dalam dan luar vagina
4. Ketidakselesaan semasa aktiviti seks
5. Sakit abdomen

Antara punca-punca jangkitan vagina pula :

1. Jangkitan bakteria/yis disebabkan oleh perubahan PH di vagina
2. Alergi terhadap krim atau spray yang digunakan
3. Menggunakan douching yang berbau wangi dan menggangu PH vagina yang mungkin mematikan bakteria baik dalam vagina
4. Pemakanan yang tidak seimbang
5. Pad/tampon yang jarang di tukar 
6. Seluar dalam yang basah dan tidak kerap ditukar
7. Penjagaan vagina yang tidak konsisten

Bagaimana pula kita nak merawat jangkitan vagina ni secara semulajadi?Ha, jom tengok dan insha Allah boleh aplikasi kan untuk semua.


Cara untuk menjaga kebersihan vagina secara semulajadi :

1. Amalkan makan yogurt 5oz sehari
2. Amalkan makan bawang putih 3 ulas sehari kerana bawang putih adalah anitfungal yang paling bagus!
3. Amalkan vitamin C untuk membaiki sistem imun
4. Boleh mengamalkan air barli
5. Douching menggunakan air rebusan sirih kerana sirih memang terkenal sebagai ubat tradisional untuk merawat vagina
6. Kerap menukar seluar dalam. Amalkan konsep melap setiap kali selepas ke tandas untuk memastikan vagina kering dan bersih


Jangan malas2 k...pastikan anda menjaga kebersihan vagina semaksima yang mungkin! Jika mahu supplemen yang sesuai kami boleh mengesyorkan garlic complex, alfalfa . Insha Allah boleh membantu anda!!! :)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading