04 January 2014

Cuci usus jom!


herblax

Herblax dah kembali semula di semua branch2 shaklee..ramai betul yang rindu nak makan herblax kan???hehe..well saya memang ada regular customer yang ambil herblax ni sebab beliau mempunyai masalah pembuangan yang sangat serius.

Herblax ni salah satu item hot selain alfalfa yang membantu proses detox..seperti entri2 lain, saya selalu sebut betapa pentingnya proses detoks kerana tanpa penyingkiran toksin dalam badan ia boleh menganggu proses2 lain seperti nak kurus, stress, jerawat, berpeluh dan macam-macam lagi.

Antara fungsi hebat herbalax :
@ Membersihkan usus dengan baik tanpa mengganggu organ usus
@ Memudahkan proses peristalsis di usus
@ Mengurangkan bau badan
@ Mengurangkan perut kempis
@ Melegakan sembelit
@ Sebagai agen detoks
@ Asas untuk proses kurus

Semua bahan-bahan dalam herbalax ni adalah semulajadi dan kebanyakannya herba! Kalau orang-orang dulu kumpul herba ini untuk cuci usus mereka..hehe..kita telan herblax lagi senang kan..;)

Antara kandungannya :
  • Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
  • Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
  • Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
  • Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yangterkumpul akibat lebihan makanan danpengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.
  • Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.
  • Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakansebagai antibiotic.
  • Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
  • Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
  • Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.

 Saya tak tahu bila lagi akan licin stok herblax ni..so better fast ye..;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: