02 December 2013

SIAPA NAK KURUS? JOM FOLLOW RAPAT-RAPAT..ADA TIPS ISTIMEWA!

Salam disember semua..dah berada di penghujung tahun 2013..masing-masing ada target dan impian nak capai tahun depan kan..semoga semua target dan impian di lakar dengan baik dan kena caranya..;)

Cerita tentang KURUS lagi..jom follow rapat-rapat ye..PENTING!! Saya pernah cerita dulu untuk kurus badan mesti kena DETOX dulu..baca di sini lebih lanjut tentang DETOX..

Kemudian ada kawan tanya, dah detox, dah ambil supplements, dah minum air, tapi berat tak turun-turun juga. Ha, itu sebab penangan RESEPTOR LEPTIN yang dah tak bertindak balas.

TAK FAHAM KAN? JOM KASI FAHAM



LEPTIN adalah satu hormon protein yang dilepaskan oleh sel lemak dalam badan. Pembebasan leptin yang tinggi akan mengurangkan selera makan dan membakar makanan sebagai tenaga. Tapi di sebabkan oleh beberapa perkara, LEPTIN dirembeskan perlahan atau menghantar signal yang salah kepada otak mengenai selera makan. Sebenarnya tak lapar pun, tapi kita rasa lapar kadang-kadang kan? itu sebab LEPTIN kurang bertindak balas.

Nak kurangkan makan / berat :

1. LEPTIN perlu dirembeskan tinggi
2. Reseptor sensiviti terhadap LEPTIN perlu tinggi.

BAGAIMANA HENDAK PASTIKAN RANGSANGAN RESEPTOR HORMON LEPTIN BERTINDAK DENGAN BETUL??

1. Makan dengan seimbang. Balance diet anda sewajarnya, ikut piramid makanan yang ditetapkan
2. Makan karbohidrat, protein dan lemak dengan komposisi betul.
3. Makan makanan yang kaya dengan antioksidan
4. Makan sayur atau salad di waktu pagi sebelum 10 pagi
5. Makan dengan kerap tapi pada kadar yang sedikit ( bukan makan junk food ye, healthy food)
6. Rajin berjalan, kerap senam
7. Tidur yang secukupnya ( sekurang-kurang enam jam)
8. Makan makanan yang tinggi OMEGA 3 kerana OMEGA 3 mampu meningkatkan rangsangan LEPTIN. Boleh mengambil supplemen, tetapi pastikan yang terbaik..:)
9. Kurangkan lemak

Ha, OMEGA GUARD pilihan saya lah semestinya sebab dah sah-sah berkualiti. Betul ker kualiti? Rujuk sini . Tak perlu ragu-ragu dah..

Oh ye lupa, jika tak perasan banner promo bulan ni, saya ingatkan ye, promo OMEGA GUARD..
Inilah masanya kembali nak grab peluang keemasan untuk mencuba OMEGA..rata-rata ramai yang suka promo ni sebab fungsi OMEGA yang superb best! Nak tahu pelbagai fungsi OMEGA? Baca entri ini

Anda ada 2 pilihan :
1. BUY 6 FREE 1 + free memberhsip + cash back + hidup sihat dengan shaklee

atau

2. Nak beli sebotol pun boleh

Harga tetap RUNTUH!!
OMEGA GUARD PILIHAN SAYA..ANDA????




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments: