20 August 2013

Harta itu kotor, bersihkanlah dengan zakat

Hari ini nak berkongsi cerita pasal zakat pula..sebab ramai yang masih ambil remeh tentang pengeluaran zakat ini. Bagi mereka, takut jika harta mereka akan berkurang dan tidak mencukupi padahal ramai yang tak tahu AJAIBNYA bila mengeluarkan zakat...

 “Dan pada harta-harta mereka ada hak unuk orang miskin yang meminta dan orang miskin yang tidak mendapatkan bahagian.” (Adz-Dzariyat: 19)

 “Dan orang-orang yang menyimpan emas dan perak dan tidak menafkahkannya pada jalan Allah, maka beritahukanlah kepada mereka (bahawa mereka akan mendapat) siksa yang pedih, pada hari dipanaskan emas perak itu dalam neraka jahanam, lalu dibakar dengannya dahi mereka, lambung, dan punggung mereka, (lalu dikatakan) kepada mereka: ‘Inilah harta bendamu yang kamu simpan untuk dirimu sendiri, maka rasakanlah sekarang (akibat dari) apa yang kamu simpan itu’.” (At-Taubah: 34-35)

“Ambillah zakat itu dari sebagian harta mereka, dengan zakat itu kamu membersihkan (harta) dan mensucikan (jiwa) mereka” (QS. At-taubah : 103)

"Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan, maka Allâh akan menggantinya dan Dia-lah pemberi rizki yang sebaik-baiknya.” (Saba`/34:39).

Yang ni baru antara petikan firman Allah dalam al-quran tentang zakat...masih ada banyak lagi ayat yang menegaskan tentang kewajipan berzakat. Jadi mengapa kita harus syak wasangka dengan Allah? Sentiasa lah yakin dengan Allah bahawa rezeki akan bertambah subur dan berkat apabila mengeluarkan zakat. 2.5% itu bukan milik kita ye...sama lah macam kita makan harta orang jika kita tidak berzakat dengan sewajarnya...

Tak banyak pun nak bagi zakat..Allah tak bebankan hambaNYa...

Contoh : Jika income lebih kurang dalam RM 5000.00, 2.5 % daripadanya adalah RM 125 sahaja. Banyak ke? Jika cakap banyak kenapa boleh belanja sakan dengan RM 5000 tu? tak salah pun kalau nak berzakat lebih pun...Yang penting ikhlas kerana Allah...insha Allah harta akan dibersihkan dan menjadi lebih bersih :)

JOM BERZAKAT!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

12 August 2013

GOUT~ radang sendi yang menyeksakan! Jom cure!!!

Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda :


set gout




Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun kena bersederhana..:) so take note dan sentiasa jaga makanan anda ye..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 August 2013

Nak balik beraya? Apa yang perlu ada dalam 'FIRST AID BOX' anda?????

Suasana hari raya makin meriah sudah.....Kiri kanan orang dah mula prepare untuk balik kampung, buat biskut, buat kek, tukar langsir, servis kereta untuk balik kereta dan macam-macam lagi..

Cerita pasal servis kereta, nak share sikit pasal sistem badan kita pun kena servis juga. Actually, bulan posa ni dah cukup untuk servis sistem badan kita. Menyihatkan tubuh kita lepas setahun asyik makan,makan dan makan..sepatutnya dah lepas puasa ni kita kena maintain juga...tapi tahula kita-kita ni...asal berkumpul nampak rendang,lemang, lontong, ketupat, nasi minyak,nasi briyani, kuih muih, minuman bergas, coklat, segala macam juadah RAYA, mesti tergugat juga iman kan????betul tak..kalau tanya saya pun saya begitu..Nak, nak tengah preggy ni, dah boleh bayang macam mana saya nak makan masa raya nanti...:D:D

Itu belum lagi masuk open house sana sini sebulan lamanya..hehe...so diet kita terganggu juga sedikit sebanyak kecualilah individu itu pandai mengawal diet..:D

So, untuk itu, saya sarankan 3 benda yang penting yang perlu anda bawa semasa balik kampung nanti..pasti anda boleh beraya dengan senang hati ;)

PEPPERMINT GINGER PLUS
Yang ni memang terbaik untuk melegakan masalah tak hadam perut, gastrik, pedih ulu hati, rasa kembung perut lepas makan bertan-tan makanan..yang ni memang WAJIB ada bagi saya sebab badan saya ni pun senang berangin..best sebab ada esktrak pudina, cekur manis, halia dan jintan manis..memang orang guna tradsional la herba-herba ni untuk mengatasi masalah perut. Kalau dulu kita selalu ada ginger beer kan? Ha, jom tukar selera sikit..lagi selamat!
 OMEGA GUARD
Leburkanlah lemak-lemak yang terkumpul tuh...buang karan je simpan banyak-banyak dalam badan..memang the best lah untuk buang lemak lepas makan rendang nasi impit lemang semua..

 NUTRIFERON
 Minum bergelen-gelen air gas? Air sejuk? Pepsi, oren bagai? Kena flu or demam? Jom kasi shield imun sistem kita dengan nutriferon..semestinya semulajadi!!

OK..dah clear kan? So semoga beraya dengan senang hati dan bahagia merayakan lebaran ini...
Salam sayang
Rehana








Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 August 2013

Hadiahkan pada yang tersayang sempena PROMO ADVANCED JOINT HEALTH~ Harga memikat, kesan menyengat!


advanced joint health


PROMO BULAN OGOS
>>ADVANCED JOINT HEALTH<<

Wahh..promo bulan ogos ni advanced joint health lagi!! Memang tertarik lah dengan promo bulan Ogos ni..Bakal meletup juga seperti promo-promo bulan lepas...

Sempena nak balik kampung ni, apa kata beri AJH ni pada ibu bapa,nenek, datuk, makcik, pakcik, pengacau dodol ker..hehe..Untuk kakak-kakak yang ralit buat kuih atau kek sampai sakit-sakit pinggang,sampai lenguh pinggang hingga tak terlarat untuk hari seterusnya....Untuk abang-abang yang drive balik kampung berbelas jam dengan jem lagi....cuba bagi supplemen ini pada mereka..Insha Allah, kesannya sangat menakjubkan.. Dulu saya bagi ibu saya juga AJH ni, sekarang dah upgrade pada VIVIX, tapi memandangkan tengah promo saya nak borongggggg jugak..hihi....

Apa keistimewaan AJH ni??
~ Kajian dijalankan membuktikan kesan seawal 5 hari boleh dilihat..( ini kajian yang cakap ye, tapi mostly customer saya baru makan 2 kali dah amazed dengan kesannya..:) )
~ Ekstrak jagung yang ada glukosamin digunakan untuk meningkatkan kesan kusyen pada sendi dan melicinkan pergerakan sendi.
~ Esktrak boswellia menghalang bahan kimia menyerang dan melindungi sendi . Boswellia ni orang guna untuk rawat artiritis pada zaman-zaman dulu..
~ Bebas chondroitin ; di mana chondroitin akan menghalang penyerapan glukosamin
~ SEMUA ADALAH DARI EKSTRAK TUMBUHAN 100%..tapi kesannya memang UMPPPHH...


Jom borong berbotol-botol untuk keluarga tersayang...Sempena hari raya ni, saya masih boleh COD di area-area gombak, sungai buloh, kepong, wangsa maju dan setapak..So boleh terus contact saya untuk FRESH SUPPLEMEN..hehe..

Jom borong dengan harga runtuhhhhhh....


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading