24 May 2013

LAYAN TESTIMONIAL VIVIX~~

Jom baca testimonial VIVIX daripada rakan-rakan kita. Ada yang saya extract dari HOT CHAT secret group kami. Masing-masing memang dah merasa kehebatan VIVIX ni. Jom layannn...

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix

testimoni vivix
credit to mamafaiz.com

testimoni vivix


Anda nak hasilkan testimonial yang macam ni jugak? Jom GRAB vivix untuk OFFER bulan MEI sahaja!!







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Energizing Soy Protein TERBAIK di abad ini!!!

esp shaklee


Sebut pasal ESP semua akan cerita pasal penyusuan kan? Bukan ok! ESP ni bukan untuk penyusuan sahaja. Banyak sangat fungsi-fungsi dan kelebihan Shaklee ESP ni. Bukan soya semata-mata ye. Lebih daripada itu. Cari gali dulu info tentang ESP dan anda pasti jatuh cinta!!!

KEISTIMEWAAN SHAKLEE ENERGIZING PROTEIN ( ESP)

1. ESP ni low glycemic ( di mana pembebasan glukos dalam darah secara perlahan). Sebab itu ESP ni bagus untuk orang diabetes sebab boleh beri tenaga tanpa efek gula.

2. ESP memang terkenal dengan low fat, low kolestrol. So risiko orang yang mengambil ESP mendapat serangan jantung adalah kurang kerana proteinnya tidak berlemak.

3. Mempunyai 500mg Kalsium dalam setiap hidangan untuk meneutralkan soya kerana soya berasid dan boleh menyebabkan tulang rapuh. So ESP adalah safe sebab Kalsium memang ada dalam ESP untuk tujuan tersebut

4. Memberi tenaga yang berpanjangan

5. Ada 9 jenis asid amino perlu yang tidak dapat dihasilkan dalam badan. Kenapa asid amino begitu penting? Kerana asid amino membentuk tisu dan organ jadi kita perlu asid amino yang cukup untuk melindungi tisu dan organ dalam badan

6. ESP dihasilkan dalam pemantauan ketat  ( IPP) . IPP ni satu program yang memantau satu proses keseluruhan dan piawaian yang tinggi

7. NON-GMO, tak ada lemak tepu, Kolestrol free, lactose free, rendah kalori

8. Ada 30mg isoflavones dalam setiap hidangan untuk mengimbangkan hormon seks lelaki dan wanita juga mengurangkan risiko prostat dan breast cancer.

esp shaklee

Antara kandungan dalam ESP

esp shaklee

Keperluan protein yang berbeza bagi individu yang berbeza

Fuh...hebat tak hebat ESP ni..bukan calang-calang soya ye. Patutlah selalu licin sahaja walaupun di restock berpuluh kali..Kehebatannya memang superb! Ok nak packing untuk customer pulak ni..Bye!!

esp shaklee








Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

21 May 2013

PARABEN OH PARABEN

Sebelum ni sumpah tak tahu pasal paraben. Bila duk research pasal paraben, melopong kejap sebab tak pernah tahu ada isu pasal paraben ni. Selama ni banyak dah consume paraben ni.

Nak tahu apa itu paraben?

Paraben adalah sejenis pengawet yang ditambah dalam alat solek, kosmetik, shampoo, losyen dan bahan pencuci serta makanan juga.  Paraben ni di tambah untuk mengawet bahan itu tahan lama, yelah macam-macam bahan kimia dalam produk mesti ada sesuatu yang buat produk itu tahan lama.

Tapi paraben ni tak bagus tau. Daripada hasil kajian saya, memang tak ada bukti yang betul-betul meletakkan paraben sebagai BENDA YANG TERLARANG, tapi banyak research condong ke arah negatif apabila dikaitkan dengan isu paraben.

Antara kesan sampingan yang mungkin boleh terjadi apabila terlalu lama menggunakan paraben :

1. Ketidaksuburan dan sistem reproduktif tidak berfungsi dengan baik
2. Tumor, kanser atau breast cancer kerana struktur paraben lebih menyerupai hormon estrogen. Apabila hormon estrogen terlalu tinggi, ada risiko untuk breast cancer.
3. Penuaan yang cepat

Dulu masa saya pakai pureen wash tu tak pernah tahu isu yang digempar gempurkan. Sekarang baru tahu. Alhamdulillah, saya beransur-ansur memilih shaklee sebagai produk utama untuk kesihatan menyeluruh

paraben free


nutriwhite skin care

Nutriwhite skin care ni memang best lah. Tapi saya tak guna semua. Guna pencuci dan krim siang jer. Sebab memang pemalas nak pakai banyak-banyak. Tahan lamaa....dan yang penting semua dari esktrak buah dan tumbuhan. Muka ku terpelihara..;)

Selain itu, basic H, herbal blend cream, dish wash pun menjadi favourite saya. Tunggu ada budget lebih nanti kita SHAKLEEKAN seluruh rumah...;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 May 2013

PEMAKANAN SEMASA PANTANG ..PENTING!!!

Ramai wanita selepas bersalin sibuk untuk menjaga kecantikan badan mereka lebih daripada pemakanan. Tahukah anda pemakanan yang seimbang semasa pantang juga salah satu faktor untuk menjaga kecantikan dan kesihatan dalaman? Terutama untuk ibu yang menyusukan anak, mereka memerlukan kalori yang lebih dan tenaga yang lebih selepas bertarung nyawa untuk melahirkan anak.

Pengalaman makanan pantang saya semasa anak pertama dulu memang ada perbezaan dengan pemakanan normal saya. Kalau normal saya makan sepinggan nasi, bila pantang saya digesa mengambil 2 pinggan nasi. Berjam jugak nak habis!!

Antara tips untuk membuatkan anda berselera untuk makan semasa pantang:

1. Sertakan makanan yang bersup+lada hitam( yang ni memang membuka selera saya, apa-apa pun mesti ada lada hitam)

2. Pilih makanan yang anda suka. Minggu pertama anda boleh cuba makanan yang disyorkan oleh ibu atau boleh google resipi di internet. Bila anda suka makanan tersebut, anda akan makan dengan berselera.

3. Nasi di masak secara lembik ( mengelakkan sembelit)


KEPERLUAN NUTRIEN SEMASA PANTANG ( persatuan pemakanan malaysia)

Tenaga :

Tambah 500kcal ke dalam diet anda ( 3 1/2 hidangan nasi atau bijirin atau oats)

Protein :

Tambah 20g protein (bersamaan dengan satu ekor ikan sederhana)

Kalsium ~ 1000mg , tingkatkan pengambilan kalsium seperti susu, yogurt, keju dan ikan bilis

Zat besi (10 mg) & Asid Folik (500 mikro gram) : Ambil nutrien ini dengan kadar yang mencukupi untuk memenuhi keperluan nutrien


JAGALAH PEMAKANAN ANDA SEMASA PANTANG!! PENTING OK..jangan ambil mudah, nanti akan menyesal di kemudian hari ;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 May 2013

KEAJAIBAN VIVIX ` memang tonik ajaib!!

vivix




Tengok botol jer teruja kan nak beli? Hehe. Saya admire design botol-botol yang macam ni memang cantik. Kecil-kecil cili api tau. Jangan ingat botol kecil..FUNGSI yang beribu!!

Hari ini saya gali ilmu tentang vivix pula. Memang teruja nak hadiahkan kepada parents dan memang teringin nak telan sebotol untuk saya. Hehe. Sangat banyak benefit kerana kandungannya semua buah-buahan yang sangat berkualiti dan sering digunakan untuk merawat penyakit pada zaman dahulu. Jom tengok sekilas!!

muscadine grapes
 MUSCADINE GRAPES

* Anti oksidan tinggi
* Ada resveratrol( 6 kali lebih dari grape biasa
* Lindungi kulit dari UV
* Mengurangkan kolestrol
* Mengelak kanser
* Regulate blood sugar
*Preven blood clot
* Memerangi radikel bebas


POLYGONUM CUSPIDATUM

POLYGONUM CUSPIDATUM

 Anti  aging
•Membetulkan DNA
•High resveratrol
•Cegah diabetes
•Enhance athletic
PURPLE CARROT

PURPLE CARROT

*Anti oksida tinggi
Anti radang : sesuai untuk artiritis
Antibakteria
Prevent cancer
Virus fighter
Ada high vita A = elak blood clot > PREVENT STROKE
Menguatkan rambut
Mengurangkan blood pressure & stabilkan paras gula
28 lebih antioksidan dari carrot biasa



European Elderberri
European Elderberri
Untuk asma & sembelit
High antioksida lebih dari vita E dan vita C
Mengurangkan oksidasi
Anti viral
Membaiki penglihatan
Immune booster
Membaiki sistem pernafasan
Relive tonsilitis dan sinus
Improve cough & flul


Dah baca semua fungsi setiap ekstrak di atas? Memang superb kan. ALL IN ONE. Kalau rasa malas nak telan vitamin banyak-banyak, telan VIVIX ni. Insha Allah berkesan .

Untuk darah tinggi, kulit cantik, strok, kesihatan mata, artiritis, sistem imun, anti aging, sistem pernafasan, diabetes, SLE disease dan macam-macam lagi lah. YOU JUST NAME IT!

PROMO HANGAT UNTUK BULAN MEI. JOM DAPATKAN PALING KURANG SEBOTOL ATAU GRAB TERUS 6 BOTOL UNTUK KELUARGA ANDA!!!





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Berat anak susah naik?

berat anak susah naik
Adakah anak anda dikategorikan sebagai KECIL atau KURANG BERAT BADAN? Jom kita lihat sedikit sebanyak tentang isu ini.


Kita sering kali di ingatkan oleh klinik kesihatan malaysia untuk memantau berat anak sejajar dengan GRAF yang disediakan. Namun, harus di ingatkan bahawa pola pertumbuhan setiap kanak-kanak adalah sangat berbeza dan tidak boleh di banding-bandingkan.

Faktor anak kurang berat badan :
1. Genetik : Bila ibu bapa pun kecil molek, bila anak kecil juga seharusnya tidak perlu risau tentang saiz badan anak

2. Kekurangan nutrisi yang lengkap : Pemakanan kanak-kanak harus divariasikan dengan GIZI SEIMBANG dan bukan satu jenis sahaja setiap hari. Banyakkan buah-buahan dan sayuran serta protein dan karbohidrat sebagai menu utama

3. Aktif : Anak yang sangat lasak dan aktif juga susah hendak naik berat badannya kerana metabolisme sering di bakar. Sentiasa tawarkan anak makanan snek seperti buah atau biskut selain daripada menu utama

4. Pencernaan tidak bagus : Sentiasa memantau sistem pembuangan anak-anak . Segera berjumpa doktor jika sistem pencernaan didapati tidak normal.


Jadi tak perlu risau atau gusar jika anak susah naik berat. Asalkan anak makan cukup dan seimbang serta pengambilan susu yang cukup anak itu sudah cukup sihat. Melainkan pertumbuhan terencat dan anak mulai tidak aktif maka haruslah berjumpa dengan PAED. 

Anak saya juga kategori CILIK! Tapi sangat hyper. so saya tak risau sangat sebab makan minum dia ok saja. Tambahan pula lepas minum MEAL SHAKE selera dia bertambah juga cuma berat susah nak naik kerana terlalu hyper! hihi











Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading