19 April 2013

Handle EBM semasa travel

Memandangkan ada customer saya tanya tentang cara nak handle pam dan EBM semasa beliau travel nanti, jadi saya buat entri ini khas untuk beliau dan juga untuk semua ibu-ibu yang lain.  :)

Ok, Perlu di ingatkan kepada semua ibu, bila berjauhan dengan bayi, anda WAJIB pam setiap 3-4 jam untuk maintain supply kepada anak. Maksudnya di sini, tengah malam pun perlu bangun sebab bayi tak ada di sisi untuk tolong kosongkan payudara anda. So tiada alasan kata tak sempat or so on. WAJIB schedule untuk pam..Macam-macam cara ada sekarang kan nak pam?? cover dengan shawl, even dalam meeting pun boleh, time solat, time lunch break, time tea time, pam yang canggih-canggih pun ada. So BE SMART.

Tips untuk jimat masa semasa pam :
1. Multi task ( cuba untuk pam sambil cakap telefon dengan husband ker, lipat baju ker, sms ker, update notes ker)
2. Double pumping ( Yang ni memang jimat masa separuh, lagi-lagi kalau guna freestyle atau elektrik. 10 minit dah boleh siap , orang pun tak sedar kita pergi pam)

So kalau hotel atau tempat penginapan ada peti sejuk, itu sudah bagus. Kalau tak ada, cari lah peti sejuk yang kat hotel ker. Minta jasa baik mereka. Kalau travel 4 hari sahaja, then tak perlu sejuk bekukan EBM anda. Letak dalam cooler bag pun boleh. Boleh tengok link ini untuk lihat tempoh susu untuk bertahan.

Antara gadjet yang perlu ada semasa anda travel selain pakaian dan peralatan anda. :)

ebm
Coolerman box - untuk bawa balik susu perahan yang sejuk atau beku

ebm
Cooler box juga - jika tak dapat cooler box yang atas tu, boleh bawak ini. Isi ais separuh, lepas tu isi EBM then isi ais balik

ebm
Storage bottle yang mencukupi sepanjang tempoh travel

ebm
Cooler bag untuk sesi di luar -contoh semasa kursus. Dah balik hotel boleh transfer tu peti sejuk. jangan lupa label

avent
Pastikan breast pump and berfungsi dengan baik, kalau perlu servis, servis lah dulu ye..

Kalau ada yang nak tanya, boleh pm saya terus. Saya boleh bantu anda. Selamat travel dan selamat mengepam!! ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

17 April 2013

PENTINGKAH SUPPLEMEN PADA ZAMAN INI?

Supplement itu adalah nutrisi tambahan untuk melengkapkan mana-mana nutris yang tidak cukup. Ramai juga golongan yang menolak supplemen. Tapi hari ini saya nak kongsikan beberapa perkara yang saya baca dari artikel yang ditulis oleh Bruce Miller, seorang doktor yang menggunakan bukti dan research yang lengkap untuk mengesahkan sesuatu.

KENAPA PERLU SUPPLEMEN ?

1. Semua makanan yang kita makan tidak lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan. Lebih-lebih pada zaman moden ini, masak pun masak jugak, tapi pastikah anda 100% vitamin kekal dalam makanan anda?

2. Bahan kimia sering ditambah dalam pelbagai makanan. Jadi untuk mengelakkannya, kita perlu mengambil supplemen yang sesuai

3. Penyakit yang dilanda semasa umur lanjut sering dikaitkan dengan nutrisi yang tidak cukup. Contoh : OSTEOPOROSIS. Kita minum susu, tapi cukupkah kalsium yang kita ambil. Berapa ramai yang betul-betul FOLLOW piramid makanan?

4. Banyak nutrisi tidak boleh didapati dari DIET seharian semata-mata.

Jika pada zaman dahulu kala, boleh lah bergantung pada sayuran dan buahan yang kita tanam, sebab kita yang jaga dan tuai. Tapi, zaman sekarang ada banyak teknologi nak segarkan sayur lah, nak gemukkan sayur tapi menggunakan bahan kimia. So sejauh mana yang anda pasti tentang sayur-sayuran tu?

Tapi memilih supplemen pun perlu berhati-hati, kerana banyak yang sintetik dan ada bahan kimia. Saya YAKIN dengan shaklee sebab banyak kajian dah dilakukan. Lebih 50 tahun bertapak di bumi ini. Semua produknya sangat mesra alam dan organik. Tidak ada bahan sintetik pun. Dan yang paling penting terbukti kuasa penyerapannya yang unggul.

ALWAYS SAFE..ALWAYS WORK..ALWAYS GREEN..

Saya dah pilih yang terbaik! Anda?




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

16 April 2013

Pengalaman Hamil~ Anak ke 2

Hari ni rasa nak bersantai-santai update blog tentang kehamilan. Ada yang tahu dan ada juga yang tidak tahu saya sedang hamil anak ke -2 ..Yippi...As we planned, Alhamdulillah Allah punya plan pun sama jer..Rezeki bulan Februari tahun ini. Walaupun, berhenti kerja kerana sebab-sebab yang saya malas nak cerita di sini, namun Bulan februari lah melonjakkan sales saya sebagai Supervisor. Saya dapat 2-3 orang downline yang sangat bijak pandai. So i take things as in positive way. Memang tengah cari kerja, tapi selagi tak dapat, akan kuteruskan bisnes shaklee yang amat best ini...:)

Im in 12th week of pregnancy. Minggu ke-12. Kalau kehamilan pertama, minggu-minggu saya update. Maklumlah kali pertama kan, so to be fair, saya nak update jugak ..hihi...:)

Sepanjang 3 bulan ni, morning sickness memang teruk juga. And timing pukul 4 petang keatas. Selalu tengok jam bila dah kul 4 je hati dah rasa lain, sebab tahu badan akan jadi lain macam. Rasa nak muntah la, Kalau tidur pun lagi teruk jadinya. Memang mendugakan. Rasa berpinar2 kalau duduk depan pc. Nak layan syamil pun tak larat. Terbaring je, sampai lah magrib macam tu baru ok. Kalau dulu, pukul 1 tgh ari rasa mabuk dan rasa nak tidur..Hehe..lain..tapi tak tahulah anak lelaki ke perempuan.

Kehamilan kali ni saya consume full set shaklee kehamilan. Bermula dari ESP dan B compleks. Tak minum susu enfamama macam dulu. Malam-malam wajib ambil ostematrix sebab dah start cramp la..Kalau rasa deydrated, saya akan ambil Performance Drink.

Mengidam pun dahsyat juga..tapi macam biasa, kalau saya nak benda tu saya akan dapatkan sampai dapat. :)

Due bulan 10 ni. Ingat boleh dapat bday sama dengan ibu dia..tapi due in middle of oktober plak..Just wait & see..;)





Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

10 April 2013

AIR~ WAJIB PENTING DALAM LIST ANDA!!

air

Tahukah anda betapa hebatnya fungsi AIR dalam badan kita? Saya dah dapat rasa perbezaan. Jom baca sharing saya ni :

Masa saya breastfeed anak saya lebih kurang setahun lebih, saya memang mementingkan pengambilan air sehari-hari. Saya akan pastikan paling kurang saya habiskan 3 liter air. Sebab saya tahu untuk menghasilkan susu, perlu air yang banyak. Ini konsep asas ye.

Selepas di sahkan mengandung anak kedua, saya perlahan-lahan wean off  sebab susu making berkurang dan saya rasa sangat penat bila menyusukan dan dengan morning sickness lagi. So, saya buat keputusan untuk menyusu waktu malam sahaja.

Tapi sebab saya dah tak perlu pam, saya mula ambil ringan dengan pengambilan air. Kadang-kadang tak sampai satu liter pun. Lagi satu sebab mual minum air banyak-banyak. Lagi suka minum ais untuk hilangkan mabuk.

Dulu time ambil  air yang cukup, saya tak pernah alami sembelit atau buasir, muka pun licin gebu, tak rasa penat ( memang ambil vitamin )

Tapi sekarang, kulit muka dah start berminyak, jerawat timbul. Susah nak pergi tandas.

Ingat ye, walaupun pengambilan VITAMIN sedozen pun, air kena cukup, baru vitamin itu akan diserap dalam badan dengan baik dan sekata.

So, rehana. lets take out your water bottle again!!

Minum air yang cukup ye semua, in sha Allah semua pun akan okay..;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

09 April 2013

Rehan's Wardrobe 2013 GIVE AWAY CONTEST!!!


Salam semua..dah lama tak sempat nak buat give away..Mood nak buat give away datang lagi!!Yeah...

So siapa-siapa nak HADIAH MISTERI dari saya, boleh lah sertai GIVE AWAY ini...

Ada 20 hari untuk penyertaan ini. So jom join!!!

Cara penyertaan :

1. Join FOLLOWER blog ini.

2. Copy gambar di atas dan sertakan syarat-syarat penyertaan dalam entry anda yang bertajuk ' Rehans Wardrobe GIVE AWAY'

3. Copy link entry ini dan paste dalam entry anda

4. Tinggalkan komen anda dalam ruangan komen supaya saya dapat singgah blog-blog anda..

5. Pemenang akan dipilih selepas cabutan dibuat.

6. Hadiah akan terus di pos kepada pemenang

So apa lagi...jom join!!

HADIAH MEMANG GEMPAK!!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 April 2013

HOT TESTIMONIAL~ NUTRIFERON~ IMMUNE DEFENSE!!

Promo hangat bulan ni untuk NUTRIFERON..wah..makin ramai tanya pasal nutriferon ni. Tak cuba tak tahu ye...Saya dah cuba dulu nutriferon ni..memang mantap! Tak sia-sia labur duit di sini sebab alhamdulillah dah tak rajin sakit dan tak perlu turun naik hospital untuk ambil ubat sintetik..;)

Jom tengok testimonial rakan-rakan semua tentang NUTRIFERON ni..terbaik!!

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

testimoni nutriferon

Ini testimoni rakan-rakan sekalian..Anda bagaimana? Tak nak rebut harga runtuh bulan april ni? Jimat banyakkk tau...




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

03 April 2013

nutriferon


Walla..bulan ni promo NUTRIFERON..memang sangat menjimatkan....NUTRIFERON satu-satunya imun booster yang tak ada saingan buat masa ini.. TAK ADA SAINGAN OK!..bukan calang-calang produk...

NUTRIFERON ni adalah penemuan dan kajian lebih 40 tahun..wee...lama tu, patutlah sangat berkualiti. Ia menggalakkan INTERFERON untuk menjadi bentang sistem imun apabila badan di serang oleh bakteria atau virus.

Kira macam antibiotik tapi ini NATURAL punya...memang SAFE dan tak mengganggu buah pinggang dan lain-lain..

Jom tengok sekilas siapa yang perlukan NUTRIFERON ini :

1. Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang gaya hidupnya amat sibuk, tekanan gaya hidup menyebabkan system imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan
2. Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
3. Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
4. Individu yang berumur, yang sedemikian terdedah kepada kekurangan imuniti
5. Individu yang diet mereka tidak optimum
6. Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
7. Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif
8.bayi yang menyusu susu ibu (ibu yang ambil)
9.Kanak2 bawah 1tahun-12 tahun boleh ambil mengikut dose yang disarankan
10.Ibu menyusu boleh ambil, tetapi pregnant mom xboleh ambil
11.Memang digalakkan ambil untuk mereka yang ada sakit autoimune (sekumpulan lebih daripada 100 jenis penyakit di mana sistem imun badan menyerang sel baik )


KENAPA NUTRIFERON?
>>>>Dalam satu kajian makmal baru2 ini, Nutriferon telah menunjukkan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) – sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.


2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon. Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.


3. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.


4. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckle.


5. disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron.


6. Formula eksklusif dilindungi oleh tiga paten - Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.


7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Ha, hebat tak NUTRIFERON keluaran shaklee ni...harga memang berbaloi dengan kualitinya....;)

nutriferon

















BANYAK KEGUNAAN KAN??????? YANG PENTING SEMULAJADI DAN SELAMAT..PROMO HEBAT BULAN APRIL. JOM KASI UP SISTEM IMUN SEMUA...KURANGKAN RISIKO UNTUK JATUH SAKIT...

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

01 April 2013

WHY OUR SERVICE IS BEING CHOOSED..:)



Servis mantap dari rehans wardrobe..terbaik!!Enjoy viewing the video ok..;)

Please share this video as well..:)

Untuk dapatkan servis pengiklanan yang cantik,berpatutan dan berbaloi boleh hubungi Syafwan di 0173209979 atau layari page beliau di facebook : https://www.facebook.com/SrsAdvertisement

PASTI TERTARIK!!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

VITAMIN E~ musuh utama jerawat & kesan lecur!

Saya ingat lagi time saya belajar dulu selalu kena jerawat. Kulit selalu sensitif sebab terdedah dengan minyak masa kat workshop. Yelah, manufacturing student. bukan duduk beraircond sakan ye. Kadang- kadang penat sangat balik terus tidur tanpa basuh muka which is VERY BAD HABIT.

Nak tahu tips jaga muka? Selalu lah basuh muka anda dengan lebih kerap. Sebab tu ambil wudhu tu kira penyeri muka juga..:) Tapi bila dah kena minyak dan asap bagai, kenalah cuci muka dengan sempurna, ye tak?

So bila jerawat datang aja, mesti susah hati. Berpuluh farmasi saya naik turun untuk ubat jerawat. Ada yang lagi teruk adalah. Ada satu sahaja yang ok untuk saya tapi itu pun alcohol which is kadang2 was-was nak guna...:)

Jom kita tengok testimoni dari cik aula tentang VITAMIN E
testimoni vitamin e
Superb kan kesan vitamin E ni. Yang ni vitamin E lama tau. sebelum diupgrade dengan grape seed dan selenium. Sekarang lagi power ;)

Macam pagi tadi saya picit vitamin E sikit, sapu kat jerawat, boleh kecut dah sikit2. Bukan tu je muka jadi balance. Tak kering dan tak berminyak..Memang sesuai buat masker...

Macam mana nak buat masker vitamin E? 
Ramai suggest guna plain yogurt+ESP+ vitamin E yang dipicitkan. Settle. Tak perlu pergi facial dah..hehe.

testimoni vitamin e

Yang ni pula membuktikan vitamin E memang bagus untuk kesan lecur. Tengoklah perubahan drastik adik comel ini. Untuk luaran dia pakai herbal blend cream dan vitamin E. Untuk dalaman pulak dia makan meal shake+ Vita C. Marvellous!

Vitamin E ni best plak bila gali ilmu banyak-banyak dapat tahu banyaaaak fungsi dia. Yang paling penting its NATURAL..bukan sintetik. Tak perlu risau tak perlu takut. Memang berbaloi beli untuk kecantikan dan sebagai first aid. Untuk SUAMI ISTERI pun sangat2 digalakkan...:)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading