19 December 2012

Berapa oz susu ibu diperlukan?

Alhamdulillah, murah lagi rezeki Syamil untuk menikmati susu ibu. Syamil dah berusia 10 bulan++ and syamil dah mula makan dengan baik. Awal-awal dulu memang susah nak bagi dia makan. REASON : HE WAS NOT READY TO EAT. Nasiblah saya tak risau sgt bila dia tak nak makan.

Ok. back to topic. Ramai ibu-ibu musykil tentang amount susu yang perlu dibekalkan untuk anak-anak mereka especially bila anak kurang dari setahun. Please ye, jangan compare anak orang lain dengan anak kita. Maybe anak orang lain minum banyak, anak kita minum sikit but if its enough for them then its ok.

Sama je konsep dengan orang besar. Kadang-kadang portion kita makan tak sama kan? Ada yang makan 2 pinggan nasi, ada yang makan 1 pinggan dan ada juga yang makan setengah pinggan. Well, yang ni bukan untuk yang berdiet. PEMAKANAN NORMAL. So bila exceed, kadang-kadang kita rasa tak boleh go thru. macam tulah juga baby. Tak perlu paksa dia if dia tak mahu minum.

FAKTA SALAH : Susu ibu perlu meningkat OZ dari masa ke semasa

FAKTA : Susu ibu biasanya akan berkurang dari masa ke semasa unless ada demand yang tinggi. Keperluannya juga tidak meningkat sangat macam susu formula. Itulah keunikan susu ibu.

Anak saya hampir setahun, sampai sekarang dia hanya minum 3-4oz per feeding dan saya bekalkan 12 0z sehari. ( Pukul 8-6 petang). Saya kadang-kadang pernah juga letak lebih stok, tapi jarang sangat habis.

Boleh baca lebih lanjut tentang requirement susu untuk toddler di sini



Chilled EBM untuk 2 sesi
Ni hasil untuk 2 kali sesi. Pukul 8 dan pukul 11pagi. Saya akan make sure dapat pam 3-4 kali sehari untuk kekalkan supply.

So untuk mommies semua, jangan risau tentang susu tak cukup or whatsoever.

Kalo anak anda mula minum banyak, tandanya mungkin :

~Bila menyusu rasa tidak puas dan asyik menangis. Cuba sua botol yang ada EBM, jika anak minum, bermakna dia memerlukan kuantiti yang lebih. Tapi, cuba juga perah selepas dia DF dan rasa tidak puas. Kalau memang susu tak keluar, mungkin anda harus tingkatkan demand dengan cara power pumping atau tandem nursing. Jika susu keluar lagi atleast 0.50z -1 oz bermakna anak anda mungkin tak ada mood untuk DF or mahu botol. Kena troubleshoot!



TROUBLE SHOOT IS ON OF THE WAY TO MAKE BREASTFEEDING JOURNEY SUCCESFULL!

All the best!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

Chewable Vitamin C bakal laris!


Tunggu punya tunggu vitamin C sustain release, rupa-rupanya April 2013 baru tahu tentang kewujudannya. Betapa high demand vitamin C ni kan? Memang best lah, saya pun tak sempat simpan stok untuk saya sendiri. Tapi....ada good news ...:)

Vitamin C-chewable 100 mg boleh jadi pengganti..FUNGSI? tetap sama.....best..tak perlu risau,tak perlu gusar. Kita kunyah vitamin C chewable...Lagi bagus dari gula-gula kan? Jom order! 























Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

15 December 2012

Mahu hamil?

Mengandung dan melahirkan memang sudah menjadi impian setiap yang sudah bergelar isteri. Namun, Allah wujudkan pelbagai dugaan untuk mendapat nikmat ini. Bukan semua yang senang hamil dan melahirkan. Ada yang terlalu senang, ada yang betul-betul cuba baru dapat dan ada yang bertahun-tahun mencuba masih belum mendapat peluang itu.

Semua itu adalah rahsia Allah. Hanya Allah sahaja tahu mengapa ada yang di uji sebegitu. Namun sebagai manusia dan hamba, kita seharusnya berusaha sebelum bertawakkal. Tak boleh lah bila tak dapat hamil terus putus asa dan berserah. No! Tak jadi lah. Kena kental. Berusaha segala macam yang dihalalkan oleh Allah. Banyakkk cara.

Antara caranya apabila sudah setahun lebih tidak dikurniakan cahaya mata :

1. Berbincang dengan suami isteri. Jangan memendam atau berahsia. Bersedia menerima kelemahan dan kekurangan jika dari kita. Dan sentiasa menyokong jika pihak lagi satu yang menyumbang ke arah kekurangan itu.

2. Berjumpa dengan pakar sakit puan atau tuan. Cerita dengan mereka dan mereka mungkin akan menjalani beberapa ujian kesuburan

3. Kaedah teknologi : Jika budget anda lebih, boleh terus cuba kaedah yang canggih seperti invitro dsb.

4. Pengambilan supplement yang membantu sistem reproduksi.

Antara supplemen yang penting untuk kesuburan adalah VITAMIN E, ZINK, dan GLA ( jika haid tidak teratur). Supplemen tambahan yang diperlukan adalah B-compleks dan Alfalfa.

VITAMIN E

Menyuburkan sistem reproduksi lelaki.Formulasi vitamin E shaklee mengandungi selenium dan 50 % selenium dalam lelaki terdapat dalam testikel. Kebanyakan selenium hilang melalui air mani.

ZINK

Mampu meningkatkan jumlah sperma yang sihat dan memberi tenaga kepada sperma untuk bergerak ke arah ovum. Mengurangkan masalah prostat dan melawan bakteria dalam vagina

GLA

Mengawal haid yang tidak teratur. Membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur untuk bantu sperma hidup lebih lama.

B-COMPLEKS

Anti stress dan memberi tenaga

ALFALFA

Mengurangkan sakit ketika bersama dan mencegah keputihan sekaligus membersihkan vagina.

















Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

11 December 2012

Zink~khazanah lelaki,rambut gugur, penyembuhan luka


Zink adalah antara item yang menjadi kegemaran ramai kerana fungsinya dan harga memang jauh lebih murah dari yang lain..:)

Zink selalunya terkenal dengan khazanah lelaki. Kenapa? kerana pengambilan zink dalam masa yang panjang mampu memperbaiki kemampuan lelaki, impoten dan meninggikan kiraan sperma. Ia juga sesuai untuk keupayaan seks yang bertenaga


Ia juga boleh membantu masalah prostat, dan membaiki keadaan kerap kencing

Selain itu, zink sangat sesuai di ambil untuk mempercepatkan penyembuhan luka, pembedahan, bersalin mahupun luka dalam atau luar. Ia adalah item magik di dalam set berpantang kami.

Zink juga membantu ovulasi sekaligus membantu kesuburan seseorang wanita. Anda yang mempunyai masalah kencing manis ,rambut gugur dan buasir  juga boleh mengambil zink

Jom kita tengok apa kesan kekurangan zink:







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

07 December 2012

Collagen powder~Harga jauh lebih murah berbanding dengan ekstrak di dalamnya! Jom check!





Ramai yang tertanya-tanya tentang shaklee collagen powder..maklumlah tengah promo. Masing-masing cuba ambil peluang yang ada..:) Hari ini saya nak share tentang apa ada dalam collagen powder sehingga sangat POWERFULL...jom tengok...

Sisik Ikan merah 

Ekstrak sisik ikan merah ini mempunyai kadar molekular yang rendah dan penyerapan yang lebih hebat dari yang lain.

 Camelia Japonica Seed Extract

Biji ini selalu digunakan dalam bahan solek atau foundation. Sesuai untuk melembapkan kulit, anti oksida dan mengurangkan radikal bebas. Shaklee collagen powder tidak mempunyai unsur sintetik dan selamat digunakan

Pfaffia

Ekstrak ini mengandungi asid hialuronik yang menghidratkan tisu badan sekaligus melembapkan kulit.

Ekstrak kerangan

Mengandungi glukosamina yang melancarkan pergerakan sendi.

Lactobacillus acidophilus

Bakteria baik untuk peningkatan penyerapan

Vitamin C & B 

Memberi tenaga kepada sel dan mencegah pigmentasi 

Banyak kan benefits?Yang penting semuanya natural...jom bercollagen sempena PROMO hebat ini! 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

04 December 2012

Promo Disember~ Collagen Powder~



Teruja? Collagen powder yang terkenal dengan penyerapan unggul boleh di dapati dengan harga yang super duper murah! Harga jatuh menjunam...Poster di atas adalah dari shaklee. Buy 6 free 1, tapi nak beli sekotak pun boleh ya, saya boleh uruskan untuk my lovely customer. Yang penting anda mahu. Harga mampu milik ya..

Shaklee collagen powder ni boleh menunjukkan kesan seawal 8 minggu...ha..2 bulan jer..so budget-budget lar...

2 bulan = 60 days

Satu kotak collagen ada 15 sachets ; Sebulan pakai 2 kotak. Dua bulan? 4 kotak sahaja...bila lagi nak beli kalau bukan promo kan?

Boleh lihat lebih lanjut tentang collagen di sini.

Jom bercollagen!;)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading

02 December 2012

POWER PUMPING works!

Nak tahu result power pumping saya? 2 minggu lepas saya konsisten buat power pumping dengan pam baru yang saya beli...mula-mula tak nampak perubahan...tapi 2 hari lepas saya dah boleh dapat 4oz per sesi..( sebelum ni 3 oz) . Best kan? Kalau minum ESP lagi masyuk hasilnya...Selamat ber power pumping dan jangan putus asa kalau tak nampak kesan in one or two weeks...Minggu ke tiga mungkin anda berjaya!;)




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Continue Reading